Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Marklandsgatan 47, Göteborg

TOPPEN TVÅA MED INGLASAD BALKONG

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 3 621 kr/mån I avgiften ingår: Värme, VA, Tv, bredband, telefoni samt bostadsrättstilläggsförsäkring.

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 5 av 8 , hiss finns

Byggår: 1961

Boarea: 57 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Snart finns tillfälle att förvärva en av Marklandsgatans finaste tvåor! Här bor du i en rymlig och ljus lägenhet på våning 5 (!) med härligt ljusinsläpp från två håll. Från den inglasade balkongen njuter du av eftermiddagssolen stora delar av året medan blicken vilar på den grönskande utsikten. I vardagrummet ligger den vackra ekparketten från original kvar och matchas fint mot vitmålade väggar. Här finns möjlighet att möblera precis som du vill ha det. Köket är smakfullt renoverat med gott om plats för både matlagning och umgänge. I sovrummet sover du ostört med morgonsol som slipprar in genom fönsterna. Helkaklat badrum av föreningen där även tvättmaskin är installerad för högsta komfort. Hela bostaden genomsyras av hög standard med dess fina parkettgolv, vitmålade väggar och bra plats för förvaring i platsbyggda garderober. Här bor du i ett lugnt och grönt område med mysiga grillplatser samt lekytor för de minsta. Matbutiken, utegymmet och hundrastgården har du bara runt hörnet. Marklandsgatan är en av de större knutpunkterna för lokaltrafiken i Göteborg. På bara ett fåtal minuter med spårvagnen tar du dig till restaurang- och cafétäta Linnégatan eller expansiva Frölunda torg. Änggårdsbergen, Slottsskogen och Botaniska trädgården finns på promenadvänligt avstånd. En bostad och område att trivas länge i!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Emelie Wulff

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 52

  emelie.wulff@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Du välkomnas in i bostaden genom en praktisk hall med gott om plats för förvaring och avhängning bakom både skjutgarderob, inbyggda garderober och på krokar. På golvet ligger vacker parkett och väggarna är vitmålade för ett ljus och trevligt välkomnande!

   Sovrum

   Direkt till vänster når du sovrummet, beläget i svalt österläge. Här finns plats för dubbelsäng och byrå och både parketten och de vita väggarna återfinns i detta rum.

   Kök

   Från hallen når du även det renoverade köket med naturlig matplats för flera intill fönster. Vitt, fräscht och modernt!

   Vardagrum

   Ett rymligt rum där både den större soffan och matsalsgrupp får plats. På golvet ligger originalparketten kvar och väggarna är smakfullt målade i vitt. Ett rum där många får plats! Härifrån når du även bostadens underbara balkong.

   Balkong

   Inglasad balkong i härligt västerläge. Här slår du dig till ro och njuter av skön eftermiddag och kvällssol medans du spanar ut över grönskande innergård.

   Badrum

   Stambytt helkaklat badrum från 2003. Dusch med vikbara väggar, wc, handfat med kommod och tvättmaskin.

   Uteplats/Balkong

   Inglasad balkong

   Bostad

   Boarea

   57m2

   Våning

   5 av 8 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   317

   Andel i föreningen

   0,2548%

   Andel av årsavgift

   0,25477%

   TV och internet

   Föreningen har ett gruppavtal med Telenor som omfattar: Bredband 250/00 Mbit, TV-paket T1-bas med 15 kanaler och telefoni Mini.

   Övriga utrymmen

   Det finns bastu, cykelförråd, festlokal, källar och vindsförråd och tvättstuga med torkrum. Gästlägenhet håller på att byggas.

   Byggnad

   Byggår

   1961

   Byggnadstyp

   Flerfamiljhus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-01-22
   Energiklass:
   Energiprestanda: 121 kWh/m2 och år

   Uppvärmning

   Fjärrvärme & Bergvärme

   Ventilation

   Mekanisk frånluft

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Riksbyggen Brf Göteborgshus 26

   Föreningens organisationsnummer

   757201-7320

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   376 st

   Antal lokaler

   3 st

   Byggår

   1961

   Äger föreningen marken

   Nej

   Allmän information

   Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 26 är ett privatbostadsföretag (äkta). Föreningen består av 376 lägenheter som är fördelade på 1:or, 2:or, 3:or och 4:or. Husen byggdes 1961. Föreningen innehar tomträtt till fastigheten Jänrbrott 126:10, med adress Marklandsgatan 43-71. Föreningen har en utförlig framtida underhållsplan vilket återfinns i årsredovisningen. www.gbghus26.se

   Föreningens ekonomi

   Från den 1 juli 2020 höjdes årsavgiften med + 3%. Senast årsavgiften höjdes var 2015. Bränsletillägget höjdes med + 10 kr per m2 på årsbasis. Senast bränsletillägget höjdes var 2013. Dessa höjningar är beroende av att avgälden för den mark, tomträtten, där föreningens fastigheter är belägna, kommer att öka drastiskt från 2022 i enlighet med den modell för beräkning av avgäld som gäller för Göteborgs stad. Att driftskostnaderna för el, vatten, värme, sophämtning osv har ökat de senaste åren och dessa kostnader måste täckas. Samt att föreningen också behöver öka amorteringstakten på sedan tidigare tagna lån för stambyten, fönsterbyten m m. Dessutom måste resurser avsättas för kommande underhåll. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Göteborgs kommun. Avtalet gäller oförändrat i 10 år t.o.m 2021-12-11.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Stambyte gjordes 2003, då renoverades även samtliga badrum. Byte av fönster och balkonginglasningar har genomförts 2009-2014. Föreningen har installerat nya fina hissar i fastigheterna vilket färdigställdes 2016. Nya cykelparkeringar har byggts ute i garage 2019. På uppdrag av styrelsen håller Riksbyggen och Svensk Markservice AB på att uppföra nya trappor och ramper i anslutning till entréerna på Marklandsgatan 43-49. Arbetena beräknas vara färdigställda under slutet av juni månad 2020. Arbetena omfattar rivning av gamla trappor, schaktning, pålning samt uppförande av stödmurar, asfaltramper och trappor. Därefter sker asfaltering och iordningställande av nya planteringar. Styrelsen utreder även möjligheten till att bygga solpaneler på fastigheterna i syfte att minska elkostnaderna och ytterligare minska föreningens miljöpåverkan. Föreningen planerar även att iordningställa två st gästrum i C-husets entréplan. Dessa ska kunna hyras av medlemmar för en avgift av 300 kr/natt. Föreningen har dessutom 2 stycken miljöhus för miljöanpassad avfallshantering. För övriga utförda och planerade renoveringar - vänligen se bifogad årsredovisning. I övrigt är det löpande underhåll enligt underhållsplanen.

   Gemensamma utrymmen

   Till varje lägenhet hör ett förråd. I varje hus finns tvättstuga som går att boka alla dagar mellan 08-20. För att tvätta utanför dessa tider finns det en extra tvättstuga i ADA-huset som går att boka dygnet runt. Föreningen har även en samlingslokal med plats för 30 personer och går att hyra för 250 kr/dygn. Föreningens nyrenoverade gemensamma bastu ligger i A-huset, i gången mellan 61:an och 63:an. I källargången mellan 55:an och 57:an finns ett hobbyrum som är till för mindre och enklare arbeten. Barnvagnsrum finns i varje hus. Cykelrum finns på baksidan av varje hus. Cykelgarage finns vid A-huset (Marklandsgatan 61 - 71), mellan A-huset och B-huset (Marklandsgatan 51 - 57) samt mellan B-huset och C-huset (Marklandsgatan 43 - 49).

   Gårdsplats

   På gården finns grillplatser som samtliga medlemmar får nyttja.

   Parkering

   Föreningen förfogar över pakeringsplatser. Dessa är det seperat kö till. Utomhusparkering kostar 250 kr/månad och för garageplats är kostnaden 580 kr/månad. Det finns även parkering för husbil mot en kostnad om 480kr/månad. För att hyra: maila parkering@gbghus26.se. Gästparkering finns och kostar 4 kr/h, eller 30 kr/dygn.

   Försäkring

   I avgiften till föreningen ingår en bostadsrättsförsäkring. Du behöver inte teckna en sådan som medlem. Däremot ansvarar du som medlem att själv teckna en vanlig hemförsäkring.

   Föreningens hemsida

   https://www.gbghus26.se/

   Högsbo

   Allmänt om området

   Högsbo är ett genuint 1950-talsområde. De flesta husen är byggda i tegel i tre eller fyra våningar, kompletterade med höga punkthus. På Axel Dahlströms Torg står ett ståtligt höghus som var bland de högsta i Europa när det byggdes 1957. Området är centralt beläget med bara fem minuters cykelväg till Majorna eller Linnéplatsen. Med promenadskorna på når du snabbt slottsskogen med fantastisk natur och grönska. Husen är varsamt inpassade mellan gröna bergsknallar och lummiga träd.

   Kommunikation

   Från knuthållplatsen Marklandsgatan kan du ta dig med buss och spårvagn till stora delar av Göteborg med täta avgångar.

   Tjänster i området

   Axel Dahlströms Torg är Högsbos eget centrum. Här finns bank, vårdcentral, restauranger och butiker av olika slag. Allt du behöver i närheten av ditt boende!

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Marklandsgatan 47, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Högsbo

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 3 621 kr/mån I avgiften ingår: Värme, VA, Tv, bredband, telefoni samt bostadsrättstilläggsförsäkring.

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av köpare

   Karta & område

   Göteborg - Väster

   Funderar du på hur du ska välja mäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, villa eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Askims Verkstadsväg 17 i Askim, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i västra Göteborg!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Väster

   Hitta din mäklare i Göteborg - Väster

   Liknande bostäder