Objektbild

Nordenskiöldsgatan 6, Göteborg

Öppen och stor tvårummare högt upp i fastigheten med solig balkong!

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 4 279 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 7 av 8 , hiss finns

Byggår: 1984

Boarea: 65 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång.

Nu finns äntligen chans att förvärva en stor tvåa med potential till ett extrarum i eftertraktade Linnéstaden! Sju våningar upp på Nordenskiöldsgatan 6 väntar en stor och smakfull tvåa med solfylld balkong vett mot den lugna innergården. Här finns gott om förvaringsutrymmen, full maskinpark i både badrum och kök, generösa sällskapsytor och ett ovärderligt ljusflöde! Bo i en trivsam HSB-förening med god ekonomi samt en grön innegård med både pergola, växtlighet och lekplats. Med en kort promenad nås grönskande Slottsskogen och ett brett urval av kafé- och restaurangstråk. Med kommunikationerna precis utanför når man snabbt andra närområden. Varmt välkommen med din visningsanmälan!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Isabelle Lindgren

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0763-91 86 09

  isabelle.lindgren@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Ekparkett och vita väggar. I den rymliga hallen välkomnas man först av fyra platsbyggda garderober, plats för avhänging och annat önskat möblemang.

   Kök

   Ekparkett och vita väggar. Köksinredningen är i ek och ovanför bänkskivan sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis, häll, fläkt, mikrovågsugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Det finns gott med förvaringsutrymme i både vägg- och bänkskåp. Matplatsen rymmer cirka sex personer och är placerad i den öppna planlösningen samt under fönster i två väderstreck.

   Vardagsrum

   Ekparkett och vita väggar. Rummet är stort, luftigt och lättmöblerat. Plats finns för soff- och matgrupp samt annat möblemang. Från detta sällskapsrum nås bostadens soliga balkong i sydvästligt läge. Balkongen är högt belägen och rymmer utemöbler för cirka fyra personer.

   Badrum

   Svart klinker och vitt kakel. Den stilrena badrumsinredningen består av WC, handfat med kommod, spegelskåp, förvaringsskåp, duschkabin, handdukstork, avlastningsbänk och tvättmaskin.

   Sovrum

   Ekparkett och vita väggar. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Det finns fyra garderober.

   Bostad

   Boarea

   65m2 (enligt bostadsrättsföreningen)

   Våning

   7 av 8 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   268

   Andel i föreningen

   0,30693%

   Andel av årsavgift

   0,30693%

   TV och internet

   Digital-tv från Comhem samt fiberbredband (250/250) och telefoni från Telenor ingår i avgiften.

   Övriga utrymmen

   Till lägenheten hör ett källarförråd

   Byggnad

   Byggår

   1984

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2020-10-16
   Energiklass:

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Linné i Göteborg

   Föreningens organisationsnummer

   716408-6634

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Övrigt om föreningen

   Föreningen håller en gemensam städdag per år med frivilligt deltagande. Samtliga ovanstående uppgifter är inhämtade från senaste årsredovisning (2019) samt från föreningens hemsida. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   270 st

   Antal lokaler

   8 st

   Byggår

   1984

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Brf Linné är en mycket välskött och populär HSB-förening. Föreningen förvärvade fastigheten 1984 och består av 270 lägenheter samt 8 kommersiella lokaler på adresserna Nordenskiöldsgatan 2, 4, 6, 10, Sveagatan 25, 27, 29, Olivedalsgatan 1, 5A, 7A, 7B, 9 och Linnégatan 64 - 66. Den totala lägenhetsytan uppgår till 21 592 kvm och den totala lokalytan 1 253 kvm. Föreningen äger marken och påverkas således inte av höjda tomträttsavgälder

   Föreningens ekonomi

   Föreningens ekonomi är välskött och stabil. Avgiften har varit oförändrad och belåningsgraden uppgår endast till 5 074 kr/kvm, vilket är under genomsnittet i Göteborg. Årsskiftet 2012/13 höjdes avgiften för första gången på över 10 år, då med ca 4 %. Därefter har avgifterna hållits oförändrade. Inga bestämda avgiftshöjningar finns i dagsläget. I samband med budgeten för 2020 beslutades det om en avgiftsfri månad i juli 2020, vilket även har förekommit tidigare år.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Föreningens ständiga ambition är att hålla byggnaderna i mer eller mindre nyskick och löpande underhåll utförs kontinuerligt. 2020: Målning i källargångar, hissrum och éntredörrar. 2018: Spolning av stammar, målning källargångar, garage och entrédörrar, underhåll av hiss och belysning. 2015: Underhåll och målning av fönster. OVK-besiktning. Lägenheterna kompletterades med temperaturgivare. 2014: Gården upprustades med diverse planteringar, plattläggning osv. 2013: Underhåll och byte av hissar. 2010 – 2013: Underhåll av fasad- och tak. Föreningen ska fortsätta med målningsarbeten samt arbetet med det systematiska brandskyddet. Underhåll av hissar, införande av nytt bokningssystem för gemensamhetslokalerna, OVK-besiktning. Vidare planeras att (under diskussion) installera laddstolpar till garaget samt solceller på taken. För mer information om planerade och utförda renoveringar, se bifogad årsredovisning.

   Gemensamma utrymmen

   Föreningen har två tvättstugor som båda är utrustade med en stor tvättmaskin, torktumlare och torkrum. I föreningen finns även 3 övernattningslägenheter, samlingslokal (tididgare Svea-bion), cykelrum, hobbyrum samt ett väl utrustat och fräscht gym med fria vikter, träningsmaskiner, pingisbord, löpband, cykel, roddmaskin, projektor och ljudanläggning. I anslutning finns en fin bastu med härlig relaxavdelning.

   Gårdsplats

   Den mysiga gemensamma innergården är en plats för gemenskap och avkoppling. I ena delen av gården finns lekplats med sandlåda, rutschkana och gungor. I pergolan finns bord och stolar under tak i och anslutning till den finns även grill.

   Parkering

   Föreningen disponerar över 92 garageplatser för bil och 8 st för mc. Kostnaden för bilplats är 850 kr/mån. I dagsläget är det lång kö. Boendeparkering gäller i området, taxa M4 för 725 kr/mån. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på www.goteborg.se/trafikkontoret

   Försäkring

   Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

   Föreningens hemsida

   https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne/

   Linnéstaden

   Allmänt om området

   Området präglas av mindre affärer och stor livfullhet! I de centrala kvarteren finns Saluhallen Briggen med delikatesser från de flesta länder, blommor i gatustånd, fiskbil, systembolag och massor av annat fint att upptäcka. Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet, de personliga boutiquerna, den genuina sten-stadsmiljön samt närheten till Slottsskogen och andra platser för välmående som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar. Härifrån når du större delen av innerstaden på bara ett par minuter. Bra kommunikationer med både buss och spårvagn. Närhet till service såsom matbutiker, gym, vårdcentral och allt vad man kan tänkas behöva. På bekvämt gångavstånd ligger dessutom Slottsskogen och Änggården med härliga promenadslingor och andra rekreationsmöjligheter. Ta en promenad i området och förälska dig i Linnéstadens unika atmosfär med dess rika utbud av caféer och restauranger. Här har du nära till allt som denna underbara stadsdel har att erbjuda!

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Nordenskiöldsgatan 6, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Linnéstaden

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 4 279 kr/mån inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av säljare

   Karta & område

   Göteborg - Centrum

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Kungsgatan 56 i Göteborg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Göteborg Centrum!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Centrum

   Hitta din mäklare i Göteborg - Centrum

   Liknande bostäder