Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Parkgatan 8 A, Göteborg

Genomgångstvåa med två franska balkonger!

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 3 802 kr/mån Inklusive värme vatten och kabel-tv

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 1 av 4 , hiss finns

Byggår: 1951

Boarea: 60 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Nu har du chans att förvärva denna fantastiska tvåa mitt i Göteborgs kärna! Här är du ett stenkast från både citypuls och grönska. Denna bostadsrätt har blivit en tvårummare efter en ombyggnation av två ettor och erbjuder därför rymliga ytor med två franska balkonger vätt mot föreningens innegård. Innanför ytterdörren välkomnas man av en bred hall som når lägenhetens alla rum. Med fönster och balkongdörrar från sydöst får samtliga rum ett rikligt ljusinsläpp. I denna byggnad är det damerna som har byggt historian. Kravet för att bli bostadsinnehavare var då att vara sjöbefälsänka eller- dotter vid uppförandet under 50-talet. Föreningen ägdes då av Stiftelsen Douglas och Caroline Kennedys Minne, men drivs från och med 2012 av BRF Parkgatan 8 som nu äger en av Göteborgs fantastiska fastigheter! Bostadsrättsföreningen är välskött med en mycket engagerad styrelse där framtidsvisionen och den ekonomiska styrkan är ledorden! Det har genomgått ett antal renoveringar för huset under den gångna tiden för att kunna stå lika vackert i många årtionden. Med den fördel att stå beläget i Göteborgs mest centrala del nås kommunikation, handel, den Botaniska trädgården och andra sevärdheter enkelt. Varmt välkommen med din visningsanmälan!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Adam Frostelind

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0735-07 85 01

  adam.frostelind@lansfast.se

  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Bostad

   Boarea

   60m2 (Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen)

   Våning

   1 av 4 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   004-04

   Andel i föreningen

   4,03138%

   Andel av årsavgift

   4,01738%

   Byggnad

   Byggår

   1951

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2011-01-20

   Ventilation

   Mekanisk Frånluft

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Brf Parkgatan 8 i Göteborg

   Föreningens organisationsnummer

   769625-5897

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   26 st , varav hyresrätter: 4 st

   Antal lokaler

   3 st

   Byggår

   1951

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Allmänt om föreningen: Brf Parkgatan 8 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och registrerades 2012. I föreningen finns 26 lägenheter, varav 4 upplåts med hyresrätt. Det finns även 3 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna Parkgatan 8A, Parkgatan 8B och Nya Allén 4. Föreningen köpte fastigheten 2013 (äger marken). Föreningen tillhandahåller 15 st parkeringar på fastigheten. Vanlig överlåtelseavgift och avgift för pantsättning tillämpas. Informationen i denna text är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Föreningen har en tvättstuga belägen på entréplan i uppgång 8A. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum och mangel. I föreningen finns även ett cykelförråd beläget i källaren. Gemensam gård med grill och utemöbler. Föreningen anordnar 2 gemensamma städdagar per år, på hösten och våren. Uppvärmning: Fjärrvärme TV och internet: Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. Senaste kontroll utfördes 2019-08-02. Renoveringar: 2001 Ny hissmaskin. 2013 Tätning av fönster och dörrar. 2014 Ombildades en hyresrätt till bostadsrätt samt asfaltering och uppförande av nya parkeringsplatser. Ombyggnation och rörarbeten på fastighetens vattenledningssystem. 2014-2015 Ombyggnation av lokal till bostadsrätt. 2016 Relining. 2018 Ombildning av en hyresrätt till bostadsrätt. 2018 Ombyggnation av en lokal till bostadsrätt. Kommande underhåll: 2020 Renovering av alla blkonger 2020-2021 Dränering av fastigheten Det planeras en besiktning av installationer i elsystemet. Föreningen planerar att måla om i trapphusen, fräscha upp gemensamhetsutrymmena och dra om elen i hela huset. Ett underhållsmöte kommer hållas i höst för att ta fram en agenda av vad som skall prioriteras 2021-2022. Ekonomi: Föreningen har under de senaste åren fokuserat på amortering av nuvarande lån. I föreningen finns det 4 hyresrätter som kan ge stora intäkter när dessa säljs i framtiden. För mer information får du gärna besöka föreningens hemsida http://brfparkgatan8.se/

   Föreningens hemsida

   http://brfparkgatan8.se/

   Heden

   Allmänt om området

   Ett perfekt boende för de som uppskattar lugnet men med direkt närhet till allt det som vår stad kan erbjuda. Mellan evenemangsstårket och Avenyen. Citypulsen med kulturen, shopping och uteliv. Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter. Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela området blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Parkgatan 8 A, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Heden

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 3 802 kr/mån Inklusive värme vatten och kabel-tv

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 270 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 150 kr/månad

   Försäkring: 120 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 1 st

   Karta & område

   Göteborg - Centrum

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Munkebäcks Allé 32 i Göteborg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Göteborg Centrum!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Centrum

   Hitta din mäklare i Göteborg - Centrum

   Liknande bostäder