Objektbild

Ryttaregatan 2E, Göteborg

Väldisponerad trea med genomgående ljus och inglasadbalkong i sydväst läge!

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 4 669 kr/mån

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 3 rok varav 2 sovrum

Våning: 1 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1946

Boarea: 65 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Unik möjlighet att förvärva en väldisponerad trea på populära Ryttaregatan. Generösa sällskapsytor och underbart ljusinsläpp från hela tre väderstreck gör denna bostad alldeles särskild. Under årets varma månader förlängs bostaden ut på den inglasade balkongen. helkaklat badrum med ett stort fönster som skapar ett naturligt ljus. Här har du en bostad för den kräsne! Här är det bara att flytta in och trivas i en stabil HSB-förening i expansiva Gamlestan med många caféer, butiker och restauranger och närhet till Kvibergs frilufts- och naturområde. Goda kommunikationer som snabbt och enkelt tar dig till centrala Göteborg.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Benjamin Akyol

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0763-91 56 36

  benjamin.akyol@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Interiör

   Rymlig hall med gott om plats för avhängning, en stor garderob med spegeldörrar når du runt hörnet. fint parkettgolvet och vitmålade väggar som är genomgående i hela bostaden börjar här. Välplanerat kök med gott om plats för matgruppen under köksfönstret. Tidlösa vita skåp med stilrent svart kakel, gott om arbets-och förvaringsytor. Vidare in i bostaden kommer man till det vältilltagna vardagsrummet som badar i ljus från fönsterpartierna i två väderstreck. Med plats för både större soffgrupp, matsalsbord eller skrivbord samt den angränsande inglasade balkongen blir detta den naturliga samlingsplatsen för familj och vänner. Via vardagsrummet nås huvudsovrummet som är i det större laget med gott om förvaringsmöjligheter. Här finns det plats för dubbelsängen och tillhörande möblemang så som skrivbord eller läshörna. Bostadens mindre rum nås via hallen och funkar utmärkt till barn rum, hemmakontor eller liknande. Helkaklat badrum i tidlösa färger som skapar ett fräscht intryck, praktiskt fönster skapar ett naturligt ljus.

   Uteplats/Balkong

   Rejäl, inglasad balkong med infravärme i soligt sydvästläge. Här ryms utemöbel samt ytterligare möblemang eller plantering om så önskas. Balkongen går i princip att använda året om och blir som ett extra rum.

   Bostad

   Boarea

   65m2 (Enligt lägenhetstrag)

   Våning

   1 av 3 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   100

   Andel i föreningen

   0,88064%

   Andel av årsavgift

   0,88064%

   TV och internet

   Föreningen är ansluten till TV och Internet via Telia Fiber.

   Byggnad

   Byggår

   1946

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2017-06-21
   Energiklass:
   Energiprestanda, specifik energianvändning: 118 kWh/m2 och år

   Uppvärmning

   Fjärrvärme - vattenburet system med radiatorer

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Lödöse i Göteborg

   Föreningens organisationsnummer

   757200-9293

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   141 st , varav hyresrätter: 3 st

   Antal lokaler

   1 st

   Byggår

   1946

   Äger föreningen marken

   Nej

   Allmän information

   HSB:s Bostadsrättsförening Lödöse i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som grundades 1946. I föreningen finns 142 lägenheter, varav 3 upplåts med hyresrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Till föreningen hör adresserna: Måns Bryntessonsgatan 15, 17, 19, 21 och 23 samt Ryttaregatan 2 och 4. Föreningen äger fastigheten. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 183 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om 473 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Vid två eller fler uttagna panter utgår viss rabatt på pantsättningsavgiften. Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Det tillkommer en medlemsavgift till HSB om 825 kronor för köparen. Är det två köpare så betalar den ena 825 kronor och den andra 525 kronor. Andelsavgiften i HSB är 500 kr/person och återbetalas vid utträde. Föreningens tvättstugor är belägna i källarna i respektive byggnad och är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. I föreningen finns även cykelrum, hobbyrum, snickeriverkstad samt motionsrum. För vidare information besök föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/brf/lodose Denna informationen är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Ca 1990 byttes samtliga stammarna i badrum och kök, under året byttes el-stigarna samt fönsterna. 2008 utfördes byten av kupolfönster på tak, plåt och rännor på taket. Under året gjordes också reparationer av ventilationen, där man bland annat bytt ventiler och reparerat fläktarna. Samtidigt byttes termostatventilerna i värmeelementen. Även tvättstugan och balkonger renoverades. 2013 utfördes reparationer samt rensning av avlopp och brunnar. Under året utfördes också VVS-arbeten, reparation av dörrar, fönster och balkongfönster. 2014 reparerades tvättmaskiner, torktumlare samt torkrummen. Under året utfördes även reparationer av stuprör, kranarna i källare, värmeelement, balkongfönster samt lås och dörrar. 2015 spolades alla takrännor samt stuprör. Även taket spolades samt defekta takpannor byttes ut och nya självrensande stuprörs-rensluckor monterades. under året gjordes även ett av garagen om till förråd till fastighetsskötsel och uteplatsernas bänkar och bord har reparerats. 2015/16 Genomfördes en dränering. 2017 har periodiskt underhåll utförts med byte av en rad tvättmaskiner och torktumlare, sju nya tak-kupolfönster och omläggning av mark, planteringar och brunnar, bl.a. runt 2:an och 4:an. Nytt fibernätverk system drogs även in i fastigheterna. 2018 utfördes byten av ett flertal tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan. Föreningen följer en underhållsplan och genomför underhåll och renoveringar löpande vid behov. Nu undersöks möjligheten att installera solpaneler på taket för att kunna producera egen elektricitet. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

   Parkering

   Föreningen disponerar 54 parkeringsplatser. Platserna kan hyras till en kostnad om ca 200 kr/månad. Föreningen förfogar dessutom över 12 garageplatser, varav 8 hyrs ut till föreningens medlemmar. Platserna kan hyras till en kostnad om ca 400-570 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garage- och parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

   Föreningens hemsida

   http://www.hsb.se/goteborg/lodose

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Ryttaregatan 2E, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Gamlestaden

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 4 669 kr/mån

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 465 kr

   Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av säljare

   Driftkostnad: 300 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 200 kr/månad

   Försäkring: 100 kr/månad

   Karta & område

   Göteborg - Nordost

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Göteborg Nordost!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Nordost

   Hitta din mäklare i Göteborg - Nordost

   Liknande bostäder