Objektbild

Sergelsgatan 1A, Göteborg

Hörntvåa med balkong!

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 4 027 kr/mån

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 2 av 4  (Våning 1 enligt lägenhetsförteckningen.) , hiss finns inte

Byggår: 1943

Boarea: 56,5 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång.

Välkommen till omtyckta Lunden och Sergelsgatan 1a. Den här bostaden är belägen i en stabil förening där man bland annat äger marken, och där bredband är inkluderat i avgiften Bostadens alla fönsterpartier ligger i olika väderstreck vilket gör att bostaden ständigt känns känns ljus och luftig. Ett insynsskyddat läge från alla håll vilket är unikt i ett tätbebyggt område. Samtliga rum är rymliga och välplanerade med en generös takhöjd. Bostadens hjärtat är köket, här har du möjlighet att ha stora middagsbjudningar samtidigt som du står och tillagar maten. Som grädde på moset bjuder balkongen inte bara på många soltimmar utan även en trevlig utsikt över staden och grönskan. Det här är en av föreningens större tvåor som är få till antalet. Med ett attraktivt gavelläge gör att det här är en bostad du sällan springer över. Intresserad av att veta mer? Kontakta ansvarig mäklare!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Sofia Drackner

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 0763-91 46 21

  sofia.drackner@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Nicolina Dellhage

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0708-16 67 35

  nicolina.dellhage@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Med trapporna upp till våning två välkomnas du in i en ljus och luftig hörnlägenhet. Då slås direkt av den generösa takhöjden och öppenheten mot köket. Hallen har plats för ytterkläder samt övrigt möblemang efter önskemål. I samtliga rum pryds golven av ett fint parkettgolv och ljusa väggar.

   Kök

   Köket är helt klart bostadens hjärta. Här ryms en matplats för det större middagssällskapet. Dubbla fönsterpartier ger ett härligt ljusflöde som sprider sig vidare in i bostaden, från köket fångas en översikts vy av resterande rum. Smakfullt kök från Kvick med genomtänkt skåpsinredning i vitt med gott om förvaringsutrymmen i lådor och skåp. Kakel ovan bänkskivan med bra arbetsyta för matlagningsglädje. Den maskinella utrustningen består av: spis/ugn (Siemens), fläktkåpa, kolfilter (Thermax), integrerad diskmaskin (Bosch) samt fullhöjd av kyl och frys (Electrolux). Köket renoverades år 2011.

   Vardagsrum

   Vardagsrummet rymmer en härlig soffgrupp med tillhörande möblemang samt en plats för arbetet. Två fönsterpartier i olika väderstreck ger rummet ett fint ljusflöde och bjuder på en grönskad utsikt under sommaren. Den djupa fönsterbrädan i sten är bevarad sedan husets uppförande och är en charmig detalj som är genomgående i bostaden.

   Sovrum

   Det här härliga rummet nås från hallen. Här ryms med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaring finns det gott om bakom flera garderobsdörrar samt bevarad klädkammare. I detta rum sover du lugnt och gott med fönster mot den gröna omgivningen. Från sovrummet nås balkongen.

   Balkong

   Balkong i soligt läge. En perfekt plats att njuta på med sol från lunch till kväll. Självklart har du utsikt över staden och den gröna omgivningen. Balkongen rymmer stolar, bord och blomster året om.

   Badrum

   Helkaklade väggar i vitt med en klassisk bård som matchas med ett ljust klinkergolv. Badrummet är utrustat med: Wc, handfat med kommod, vägghängt spegelskåp, duschhörna samt upphängning av handdukar. Badrum från stambytet år 1996.

   Uteplats/Balkong

   Läge, väst

   Bostad

   Boarea

   56,5m2 (Enligt lägenhetsförteckningen)

   Våning

   2 av 4  (Våning 1 enligt lägenhetsförteckningen.) , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   52

   Andel i föreningen

   1,87412%

   Andel av årsavgift

   1,87066%

   Övriga utrymmen

   Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett vindsförråd beläget i samma trappuppgång. Tvättar gör du i föreningens gemensamma tvättstuga belägen i källaren, enkelt och smidigt med webbaserat bokningssystem.

   Byggnad

   Byggår

   1943

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd
   Energiklass:

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Riksbyggen Göteborgshus 3

   Föreningens organisationsnummer

   757201-7288

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Nej

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   64 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1943

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr. 3 ligger i stadsdelen Lunden där föreningen år 1943 förvärvade fastigheterna Lunden 40:6 med därpå uppförda bostadshus. Föreningen startades samma år. Adressen till fastigheten är Sergelsgatan 1 och 3. Antal lägenheter och lokaler: Föreningen består av 64 lägenheter med bostadsrätt. Den sammanlagda boytan i föreningen är 2 960 kvm. 2 rok - 54 stycken 3 rok - 10 stycken Genomförda renoveringar och underhållsarbeten: 1990-95: Elstambyte 1996: Rörstambyte (Badrum och kök) 2000-04: Nya källardörrar, fönster (utsidorna), tak (Sergelsgatan 1) 2005: Säkerhetsdörrar 2007: OVK 2010-11: Renovering av tvättstugorna samt maskiner sågs över. 2012-13: Tak (Sergelsgatan 3) 2013: Ny uteplats i trädgården 2016: Husgrunden är omputsad samt målad 2016: Installation av ett modernare bokningssystem för tvättstuga samt övernattningsrummet. 2016: Besiktning av vattenledningar 2017: Huskropp utvändigt 2019: Energideklaration 2019: OVK-besiktning 2020: Renovering av toalett i anslutning i övernattningsrummet. Kommande underhåll/renoveringar: Inom det närmaste åren kommer fönstren att behöva bytas och balkongerna att rustas upp. Detta är med i budgeten för de kommande åren. Ekonomi: Brf Göteborgshus nr 3 är en förening med en god och stabil ekonomi. Ingen planerad avgiftsförändring. För mer information se Årsredovisningen alternativ föreningens egen hemsida: www.sergelsgatan.se. Gemensamhetslokaler: - Cykelförråd - Två gemensam tvättstugor belägna i var sin huskropp båda med webbaserat bokningssystem. Sergelsgatan 1: Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel samt två torkskåp. Sergelsgatan 3: Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare samt två torkrum. - Övernattningsrum finns att hyra för 200 kr/natt (webbaserat bokningssystem) - Hobbyrum (webbaserat bokningssystem) Parkering: 37 st parkeringsplatser (150 kr/mån) för uthyrning. (Inga lediga men heller ingen kö) 3 st garageplatser (300 kr/mån). Separat kö för garageplats. Boendeparkering via Göteborgs Stad gäller i området. Tv/Bredband: TV och Internet via Tele2. Ingår i avgiften. Uppvärmning: Fjärrvärme Andrahandsuthyrning: Föreningen följer hyresrättslagen. Juridisk person: Beviljas ej medlemskap i föreningen. Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Folksam. Förvaltare: Ekonomisk administrativ förvaltning: Riksbyggen Fastighetsförvaltning: Riksbyggen Övrigt: Två gånger om året ordnar styrelsen städdagar. Ovanstående information grundas på information från Årsredovisningen samt styrelsen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

   Föreningens hemsida

   www.sergelsgatan.se

   Lunden

   Allmänt om området

   Här bor du på en lugn återvändsgata med 60-bussen runt krönet. På ett par minuters gångavstånd nås Redbergsplatsen som är en central knutpunkt där flertalet spårvagnar och bussar i olika riktningar passerar. Lunden och Olskroken har ett stort serviceutbud med flera matbutiker, caféer, restauranger, apotek, gym med mera. Lika nära och enkelt som du tar dig in via promenad eller kollektivt till Göteborgs citypuls och de populära shoppinggatorna, kan du ta dig mot naturen och det gröna. På gångavstånd ligger Delsjön och Skatås naturreservat som erbjuder bland annat motionscenter och härliga promenadslingor.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Sergelsgatan 1A, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Lunden

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 4 027 kr/mån

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 475 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 375 kr/månad

   Försäkring: 100 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Göteborg - Öster

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Munkebäcks Allé 32 i Göteborg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i östra Göteborg!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Öster

   Hitta din mäklare i Göteborg - Öster

   Liknande bostäder