Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Silvermyntsgatan 10, GÖTEBORG

Renoverad gavel 3:a med solig balkong!

Pris:

2 590 000 kr

Månadsavgift 5 097 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.

Bostadsrättslägenhet - GÖTEBORG

Rum: 3 rok varav 2 sovrum

Våning: 2 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1953

Boarea: 67 m2

Nu har vi äntligen möjlighet att presentera denna fantastiska gaveltrea belägen i populärt område på attraktiva Myntgatorna. Lägenheten bjuder på härligt ljusinsläpp från tre väderstreck vilket gör att den får en fantastisk rymd och fina sällskapsytor att samlas många på. Hela lägenheten präglas av ett genomgående gott skick och en optimal planlösning fördelat över två rymliga sovrum med gott om plats för förvaring, ett fräscht och fullrustat kök med goda matlagningsmöjligheter och i anslutning finns en naturlig matplats intill fönsterparti. Vidare får du ett fint, stambyttt och helkaklat badrum (2006/2007) och sist men inte minst en rymlig balkong i perfekt söderläge med många härliga soltimmar. Här bor ni i en mycket bra och stabil förening med gemensamhetslokaler som bastu, motionsrum, hobbyrum och övernattningsrum samt en härligt grönskanade innergård. Ett stenkast bort når du Axel Dahlströmstorg där du kan ta spårvagnen till Linnégatan på 5 minuter och hela vägen till Göteborgs innerstad på knappt 20 minuter. Torget erbjuder även bra närservice med både matbutik, gym och apotek. Helt enkelt ett hem och område att trivas länge i. Varmt välkommen på visning!

Läs mer

Pris

2 590 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet.

  Mån 18 Januari

  17:00 - 17:45

  Bokad visning - anmäl dig via "Boka tid för visning" i presentationen

  Ansvarig mäklare

  Emelie Wulff

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 52

  emelie.wulff@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Sanna Nyberg

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 56

  sanna.nyberg@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Du välkomnas in till en stor möblerbar hall med gott om plats för avhäningsannordning, vitmålade väggar och laminatgolv i mörk kullör.

   Vardagsrum

   Rymligt vardagsrum som med enkelhet kan inredas med soffa och övrigt önskat möblemang. Här får du ett generöst ljusinsläpp ifrån fönsterpartiet, ifrån vardagsrummet når du bostadens härliga balkong i eftertraktat söderläge.

   Sovrum 1

   Stort sovrum med goda förvaringsmöjligheter med platsbyggda garderober, vitmålade väggar och laminatgolv.

   Sovrum 2

   Rymligt sovrum med vitmålade väggar, plats för säng och annat möblemang.

   Badrum

   Fräscht stambytt badrum från 2007. Helkaklat i neutrala färger utrustat med duschvägg, vägghängd WC och handfat med spegelskåp. Framdraget för tvättmaskin.

   Kök

   Praktiskt kök med fina arbetsytor och naturlig plats för matbord intill fönster. Vita skåpsluckor, vit/grå bänkskiva och kakel ovan bänkskivan. Maskinell utrustning i form av kyl, frys, ugn och mikro, integrerad diskmaskin. Vitmålade väggar och laminatgolv.

   Förråd

   Till lägenheten hör två förråd. Både källar och vindsförråd för optimala förvaringsmöjligheter.

   Bostad

   Boarea

   67m2 (Enl Bostadsrättsförenignen)

   Våning

   2 av 3 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   193

   Andel i föreningen

   0,35629%

   Andel av årsavgift

   0,35625%

   TV och internet

   Kabeltv och bredband via fiber genom Telenor. I medlemsavgiften ingår hastigheten 250 Mbit/s upp och 100 Mbit/s ned. Det är fiber ända in i lägenheterna, så kallad Fiber To The House.

   Byggnad

   Byggår

   1953

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-03-26
   Energiklass:
   Energiprestanda, specifik energianvändning: 134 kWh/m2 och år

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 16

   Föreningens organisationsnummer

   757201-7247

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   338 st

   Antal lokaler

   35 st

   Byggår

   1953

   Äger föreningen marken

   Nej

   Allmän information

   Riksbyggens Brf Göteborgshus nr 16 köpte huset 1953 med tomträtt där avgälden omförhandlas nästa gång 2022. Föreningen omfattar Silvermyntsgatan 2-32 och 3-21, Kopparmyntsgatan 1-7 och 9, Plåtmyntsgatan 3-17 och 19-31. Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta).

   Föreningens ekonomi

   Föreningen har en stabil ekonomi och har endast 3 405 kr i lån per kvm. Föreningen har enligt den senaste årsredovisningen (17/18) amorterat sina långfristiga skulder med 5 563 152 kr. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Utförda renoveringar 1990-talet byttes samtliga fönster. 1998 lades nytt undertak och tegel. 2004 utfördes elrenovering. 2006-2007 stambyte inklusive badrumsrenovering samt vissa dräneringsarbeten. 2009 renoverades fasad på Plåtmyntsgatan 3-31. 2010 installerades säkerhetsdörrar. 2011 datoriserad styrning av värmesystemet, miljöhus för sopor samt fasadrenovering av Silvermuntsgatan 9-21. 2013-2014 genomfördes en OVKbesiktning i samband med att en rensning och injustering av ventilationer samt byte av frånluftsfläkt genomfördes på Kopparmyntsgatan 9. 2014 byte av entréportar som uppdaterades med porttelefoner och nya låssystem. 2015 byggdes en fristående tvättstuga i miljöhuset i hörnet av Kopparmynts-och Silvermyntsgatan. 2017 belysningen i området har förbättrats med fler belysningspunkter. 2017 partiella reparationer av badrum som påbörjades 2017 har formellt avslutats maj 2018. 2018 inventering av värme och ventilation har utförts. Kommande renoveringar: Föreningen planerar att inom en 5 års period att renovera fasaden på Kopparmyntsgatan 1-7. Utöver det finns vissa planer på att bygga en enrumslägenhet av en källarlokal, dock inga ytterligare beslut är ännu tagna.

   Gemensamma utrymmen

   Föreningens gemensamma utrymmen innefattar bastu och motionsrum, cykelförråd i källarna, hobbyrum, tvättstugor och vävstuga. Utöver dessa har föreningen även övernattningsrum och föreningslokal som kan bokas mot en kostnad a´300kr/dygn.

   Gårdsplats

   På våren placeras det ut trädgårdsmöbler på olika ställen runt husen. De har en fast grillplats i området.

   Parkering

   Föreningen förfogar över 200 st parkeringsplatser som kan hyras för ca 250 kr/månad utan el-uttag, ca 215 kr/månad med el-uttag och ca 230 kr/månad för parkeringsplatser som är belägna under tak. Föreningen förfogar dessutom över 45 garageplatser. Dessa platser kan hyras för ca 362-538 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser och parkeringar. Information och ansökan om parkering görs via Riksbyggen.

   Försäkring

   Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam. Hemförsäkring och bostadsrättsförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavaren.

   Föreningens hemsida

   https://www.gbghus16.se

   Högsbo

   Allmänt om området

   Högsbo är ett genuint 1950-talsområde. De flesta husen är byggda i tegel i tre eller fyra våningar, kompletterade med höga punkthus. På Axel Dahlströms Torg står ett ståtligt höghus som var bland de högsta i Europa när det byggdes 1957. Området är centralt beläget med bara fem minuters cykelväg till Majorna eller Linnéplatsen. Med promenadskorna på når du snabbt slottsskogen med fantastisk natur och grönska. Husen är varsamt inpassade mellan gröna bergsknallar och lummiga träd.

   Kommunikation

   Från knuthållplatsen Marklandsgatan kan du ta dig med buss och spårvagn till stora delar av Göteborg med täta avgångar.

   Tjänster i området

   Axel Dahlströms Torg är Högsbos eget centrum. Här finns bank, vårdcentral, restauranger och butiker av olika slag. Allt du behöver i närheten av ditt boende!

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Silvermyntsgatan 10, GÖTEBORG

   Kommun: Göteborg

   Område: Högsbo

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 2 590 000 kr

   Månadsavgift: 5 097 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av säljare

   Reparationsfond: 1 004 kr


   Driftkostnad: 450 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 300 kr/månad

   Försäkring: 150 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Göteborg - Väster

   Funderar du på hur du ska välja mäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, villa eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Askims Verkstadsväg 17 i Askim, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i västra Göteborg!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Väster

   Hitta din mäklare i Göteborg - Väster

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder