Objektbild

Södra vägen 68B, Göteborg

Social 3:A med två balkonger och öppen spis!

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 4 539 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 3 rok varav 2 sovrum

Våning: 3 av 5 , hiss finns

Byggår: 1939

Boarea: 79 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Snart har du chansen att förvärva denna enastående bostad. Vi tar hissen upp till våning tre och välkomnas in i en gedigen hall med plats för hatthylla och skoställ. Goda förvaringsmöjligheter i och med en klädkammare i hallen och en stor skjutdörrsgarderob i sovrummet. Nyrenoverat kök från med smarta val och plats för matgrupp. Stort vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord en fin detalj är den fungerande öppna spisen. Lägenheten är smart och socialt planerad, med en vacker serveringsgång med förvaring och en större hall. Den gedigna takhöjden ger dessutom en härlig rymd. På första balkongen som har Carlanderska som närmsta granne kan du sätta dig med en kopp kaffe och njuta av citylivet, önskar du en lugnare puls kan du njuta av innergården från den andra balkongen. I och med de två balkongerna har du sol från morgon till kväll. Här bor du i en välskött förening med bra framtidsvision. Huset står ut som en modern byggnad i Lorensbergs pampiga stil. Huset byggdes däremot 1939, så modern stil varvas med klassiska detaljer. Ett exceptionellt bra boende i ett av stadens mest populära område, klassiska kvarter med ett fördelaktigt läge där evenemangstråket breder ut sig med aktiviteter för alla barn, stora som små. Nordens största nöjespark Liseberg, Scandinavium, Universeum och Världskulturmuseet alldeles intill. Ständigt god närservice erbjuds med flertalet butiker och ett brett utbud av restauranger. Givetvis promenadavstånd till citypulsen där storstadsshopping och sjudande uteliv varvas med stort kulturutbud. Vill du hellre åka kommunalt nås kommunikationer vid Korsvägen inom fåtal minuter, en av Göteborgs största knutpunkter för lokaltrafiken. Härifrån går spårvagnar och bussar som tar dig till i stort sätt alla Stadens områden, samt till flera av Göteborgs kranskommuner och Landvetter flygplats. Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Simon Hultström

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 070-878 17 21

  simon.hultstrom@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Entréhall

   Varmt välkommen till Södra Vägen 68B och denna funkispärla från 1939. I hallen hängs ytterkläderna smidigt av på hatthyllan just innanför dörren. Fin och tidstypisk förvaring för fastigheten finns i en separat klädkammare. Ljusa väggar och på golvet ligger vacker ek-parkett.

   Kök

   Det nyrenoverade köket med erbjuder en rejäl bänkskiva och smakfullt kakel. Snickerier i dagens formspråk i tidlöst vitt med gott om förvaringsmöjligheter i lådor och skåp. Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll och ugn, integrerad diskmaskin och kyl med frys. På golvet ligger trägolv som ackompanjeras väl tillsammans med väggarna som är målade i ljust vitt.

   Vardagsrum

   Vardagsrummet, bostadens hjärta. Ett fantastiskt rum generöst i storlek som inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ med plats åt både soffgrupp, sköna läsfåtöljer, byråer samt matsalsbord för det stora kalassällskapet. Den vackra, och fungerande öppnaspisen ger en hög mysfaktor. Rejäla fönsterpartier tillsammans med den generösa takhöjden ger en luftig känsla och förser ytan med ett härligt ljusinsläpp. Rummet har gråmålade väggar, 2,70 meter i takhöjd och golvet pryds av en fin ekparkett i fiskbensläggning.

   Terass

   Från vardagsrummet nås den fantastiska terrassen i västerläge med sol från tidig eftermiddag till sen kväll och vidsträckt utsikt över Södra Vägen och Carlanderska. Plats för möbler, växter och vänner.

   Sovrum 1

   Vidare in nås det stora sovrummet. Rofyllt beläget i högt och fritt läge. En dubbelsäng med tillhörande möblemang får plats med enkelhet. Förvaring erbjuds via en större platsbyggd skjutdörrsgarderob. Harmonisk känsla med de gråmålade väggarna och golv som pryds av ekparkett.

   Sovrum 2

   Vägg i vägg med det stora sovrummet ligger ett mindre sovrum som idag används som ett kontor. Rummet är även perfekt som ett barnrum eller gästrum. Här får du plats med både säng och skrivbord. Rummet erbjuder även en mysig balkong beläget mot den rofyllda och gröna innergården.

   Balkong

   Mysig balkong som inrymmer både caféset och mindre blomgrupp efter önskemål. Njut av kaffet i morgonsolen.

   Badrum

   Bostaden erbjuder ett rymligt och fräscht helkaklat badrum som är utrustat med handfat, kommod och dusch.

   WC

   Separat och praktisk WC med tillhörande kommod och spegel.

   Bostad

   Boarea

   79m2 (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.)

   Kommentar area

   Observera att lägenheten är registrerad som en 3,5 enligt lägenhetsregister hos föreningen.

   Våning

   3 av 5 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   234169001-2012

   Andel i föreningen

   3,01979%

   Andel av årsavgift

   3,01979%

   Byggnad

   Byggår

   1939

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2020-01-29
   Energiklass:

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Brf Södra Vägen 68

   Föreningens organisationsnummer

   769611-2676

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   36 st

   Antal lokaler

   3 st

   Byggår

   1939

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Allmänt om föreningen: Brf Södra vägen 68 består av ett flerbostadshus innehållande 36 lägenheter. Den totala bostadsytan är 2429 kvm. Total tomtarea: 3 477 kvm. Förvaltning sköts av Riksbyggen. Renoveringar: 2005 - Fasad- samt trapphusrenovering 2005 - Stambyte av el och VA-stammar 2005 - Byggnation av takvåningar 2008-2009 - Installation av bergvärme 2010 - Större renovering innefattande byte av fönster, balkonger, ytterdörrar, garageportar samt omputsning och målning av fasad 2011 - Ventiler samt renovering av entréer 2018 - Huskropp renoverades utvändigt, både fasader och terrasser 2019 - En tidigare hyresrätt såldes som bostadsrätt inbringade kapital till kassan 2019 - Delvis relining av avloppstam i bottenplatta Ekonomi: Inför 2019 höjdes avgifterna med 2% och inför 2020 höjdes avgifterna med 1%. Några avgiftshöjningar finns inte planerade i dagsläget. Ekonomin är stabil och föreningen har amorterat stora summor. Gemensamma utrymmen: Föreningen har två tvättstugor, en för medlemmarna på Södra vägen 68A och en för medlemmarna på Södra vägen 68B. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Mangel finns också. Föreningen har en mycket fin grönskande baksida med utemöbler och grillmöjligheter. Cykelförråd finns. Parkering: Föreningen tillhandahåller 11 p-platser för cirka 600 kr/månad och 12 garageplatser för cirka 1200 kr/månad. TV/Bredband: TV och bredband via Com Hem. Andrahandsuthyrning: Föreningen följer hyreslagen. Juridisk person: Beviljas ej medlemskap i föreningen. Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Förvaltare: Ekonomisk förvaltning sköts via Riksbyggen.

   Lorensberg

   Allmänt om området

   Lorensbergsparken är i dag ett kvarter stort område som ligger mellan Kungsportsavenyn, Södra vägen, Berzeliigatan och Engelbrektsgatan i stadsdelen Lorensberg i Göteborg. På 1600-talet låg där ett av flera landerier i området, som först användes som trädgårdsland och betesmark, men som snart kom att bli sommarnöje för borgarna i Göteborg. Omkring 1750 köptes området av Lorens Petersen (eller Pedersen) och Fredrik Damm. Från och med 1771 blev Lorens ensam ägare av landeriet, som han då gav namnet Lorensberg, vars namn påträffas första gången 1785. Petersen dog år 1800 och 1823 köptes egendomen av vinhandlaren AH Evers som av Göteborgs stad fick rättigheter att starta ett värdshus mot att ”hålla parken och trädgården tillhanda för stadens bättre innevånares begagnande till promenad, samt upprätta ett förstklassigt värdshus”. 1840 övertogs parken av musikdirektören vid Göta artilleriregemente, Frans Cabré, som startade ett tivoli, med teaterlada, kägelbana och en hästdragen karusell. Den 1 december 1864 brann hela anläggningen ner och tre år senare köptes parken av specerihandlaren Robert J Graf, som lät arkitekten A Heilborn anlägga en park av engelsk typ, som bland annat omfattade en restaurang med festvåning och uteservering och en musikpaviljong. Lorensberg blev oerhört populärt hos en förnämare publik och staden lät upprätta en busslinje mellan Brunnsparken och Lorensberg. Man lät inhägna parken med ett högt träplank. Huvudingången låg i hörnet av Kungsportsavenyn och Engelbreksgatan. 1885 tog Göteborgs stad över besittningsrätten för Lorensberg medan man arrenderade ut restaurangrörelsen. 1910 togs restaurangen över av dansken Sophus Petersen, som genom sitt sätt att driva restaurangen kom att bli en krögarlegend. Det var på hans initiativ och bland annat finansierat av honom som man 1916 byggde Lorensbergsteatern, som ritades av arkitekten Karl Magnus Bengtson. Men redan 1885 hade parken fått både en cirkus genom direktören G Schumann, som dock brann ner men återuppbyggdes år 1900. År 1891 uppförde dåvarande källarmästaren på Lorensberg, V Norman en byggnad som egentligen var avsedd som en extra matsal för 1891 års utställningsbesökare. Sedan blev det varieté som kallades Alhambra, vilken dock förbjöds 1896, då Norman inredde en teatersalong i huset. Namnet blev nu Folkteatern eller Folkan, där bland andra Karl Gerhard och senare Povel Ramel skulle göra många av sina revyer. Folkan brann ner den 19 januari 1942 och verksamheten flyttades då över till cirkusen fram till att den revs år 1969. 1950 stod Park Aveny Hotel, som är ritat av arkitekten Nils Einar Eriksson, färdigt. 1956 revs den gamla restaurangen för att ge plats åt hotellets restaurang, som lades parallellt med Kungsportsavenyn och som idag också innehåller en nattklubb. Den siste ägaren av gamla Lorensberg var Sophus son Bengt. 1967 invigdes Göteborgs nya stadsbibliotek, som är ritat av Lund & Valentin arkitekter. Biblioteket är placerat i hörnet av Kungsportsplatsen och Berzeliigatan.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Södra vägen 68B, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Lorensberg

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 4 539 kr/mån Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

   Kommentar till driftkostnad: De faktiska kostnaderna kan variera beroende på familjesammanhållning och levnadssätt.

   Karta & område

   Göteborg - Centrum

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Kungsgatan 56 i Göteborg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Göteborg Centrum!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Centrum

   Hitta din mäklare i Göteborg - Centrum

   Liknande bostäder