Objektbild

Soldathemsgatan 15, GÖTEBORG

Ljus och välplanerad tvåa utan insyn på våning 5

Pris:

2 395 000 kr

Månadsavgift 3 560 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten och Triple Play från Telenor. Obligatoriskt tillägg för el tillkommer för elförbrukning efter förbrukning.

Bostadsrättslägenhet - GÖTEBORG

Rum: 2 rok

Våning: 5 av 5 , hiss finns

Byggår: 2014

Boarea: 44,5 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Välkommen till denna välplanerade tvåa med stilren design högst upp i huset på populära Soldathemsgatan! Här erbjuds en påkostad bostad med modernt kök, sovrum med spegelgarderob samt ett vardagsrum med stora fönsterpartier och balkong som fyller bostaden med ljus. Tack vare läget på våning fem är lägenheten helt skyddad från insyn. Balkongen erbjuder storslagen utsikt mot Säveån och sol under nästan hela dagen. Bostaden är belägen i ett expansivt område nära allt från naturområden till trevliga kvarterskrogar. Här promenerar du till närmaste spårvagn och busshållplats, varifrån city nås på ca 10 minuter. Välkommen till en av Göteborgs mest expansiva stadsdelar – Kviberg – och populära och stabila BRF Soldathemmet . Här är det bara att flytta in och trivas med närhet till det mesta. Ett stenkast bort finns Kvibergs arena som idag erbjuder flera olika motionsaktiviteter med både fotbollsplaner, inomhushall, gym, beachvolleyhall, skidtunnel och fin natur. Goda kommunikationer med bil, buss, cykel och spårvagn tar dig snabbt och enkelt in mot centrala Göteborgs innerstadspuls. Nyligen öppnade man upp LIDL samt ett gym som båda ligger inom 5 minuters promenadavstånd från bostaden. En hållplats bort ligger Gamlestaden med sitt rika utbud av restauranger, butiker och service.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Lovisa Hägermalm

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0735-18 88 60

  lovisa.hagermalm@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Entréhall

   Välkomnande hall med vitmålade väggar och vacker ekparkett som löper genomgående i hela bostaden. Ytterkläderna göms undan i hallens garderob, skoförvaring nås direkt till höger och hatthylla till vänster. Klinkergolv i anslutning till entrén och taklampa med spotlights.

   Kök

   Välplanerat kök med praktisk arbetsyta och förvaring. Köket är väl utrustat med inbyggd ugn, induktionsspis, mikrovågsugn, diskmaskin, kyl/frys och fläkt. Ytskikten går i ljusa och stilrena toner med kakel som stänkskydd och mörk bänkskiva i laminat. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet skapar ljusa och luftiga ytor, med plats för matbord.

   Vardagsrum med balkong

   I vardagsrummet finns det plats för soffa, TV-möbel och tillhörande möblemang, perfekt plats för att samlas. Rummet är utrustat med dimbar strömbrytare samt spotlights. Nätverksuttag finns i samtliga rum. Stora fönsterpartier med utsikt mot naturen och utgång till balkong. Balkongen ligger i sydöstligt läge med sol under nästan hela dagen tack vare läget högst upp i huset. Balkongen erbjuder utsikt med vida vyer utan insyn. Rymlig plats för loungemöbler och elgrill. Praktiska detaljer som markiser styrda på automatik och inbyggd lampa med eluttag. Här uppe kan du njuta av sommardagarna fullt ut!

   Sovrum

   Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Inbyggd garderob med spegeldörrar skapar den ultimata förvaringen.

   Badrum

   Från hallen nås bostadens väldisponerade och rymliga badrum. Stilrent och tidlöst vitt kakel och mörkare klinker på golvet. Badrummets inredning består av handfat med vägghängd kommod och wc, spegelskåp med infällda spotlights samt badkar med dusch. Tvättmaskin och torktumlare är placerade under en praktisk bänkskiva. På väggen hänger två överskåp. Badrummet förgylls även med handdukstork och golvvärme.

   Uteplats/Balkong

   Balkong, läge sydöst.

   Bostad

   Boarea

   44,5m2 (Enl. lägenhetsförteckningen)

   Våning

   5 av 5 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   51402

   Andel i föreningen

   Andel i föreningen har ej gått att få fram.

   Andel av årsavgift

   1,31394%

   Kommentar till andelstal

   Lägenheten tillämpar den så kallade "Andelstal 2" modellen. Innebär att årsavgiften uppdateras årligen utefter ränteläget.

   TV och internet

   I avgiften ingår triple play från Telenor. Det innebär att TV (grundutbud), bredband och fasta kostnaden för IP-telefoni ingår. Alla lägenheter har 250/100 Mbit/s som ingår i årsavgiften, det går som enskild medlem att betala för högre hastighet. Router för Wifi ingår.

   Övriga utrymmen

   Förråd i källare

   Byggnad

   Byggår

   2014

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd
   Energiklass:

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   BRF Soldathemmet

   Föreningens organisationsnummer

   769624-2820

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Övrigt om föreningen

   Ekonomisk förvaltare - SBC https://www.brfsoldathemmet.se/maeklarinfo

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   64 st

   Antal lokaler

   1 st

   Byggår

   2014

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som grundades 2012. I föreningen finns 64 lägenheter, samtliga bostäder är upplåtna med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Till föreningen hör adresserna: Soldathemsgatan 11-17. - Föreningen köpte fastigheten 2014 (äger marken). - Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje hushåll är utrustad med egen tvättutrustning. - Gemensam innergård med utemöbler och grill. - Föreningen beräknar en årlig höjning på 2%. - En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 190 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 476 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2020. Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. För ytterligare information se: brfsoldathemmet.se Bostadsrättsföreningen registrerades 2012-02-02. Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2013-11-26 och nuvarande stadgar registrerades 2015-11-05 hos Bolagsverket. Föreningen har sitt säte i Göteborg. Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

   Föreningens ekonomi

   Föreningen har sedan start tillämpat en alternativ finansieringsmodell kallad "Andelstal 2". Det innebär kortfattat att vissa medlemmar som valt detta upplägg betalade en lägre insats vid start och betalar nu av en större andel av föreningens lån. Årsavgiftens storlek baseras därför på lägenhetens insats. Avgiften till föreningen beräknas årligen för dessa lägenheter i samband med att räntan fastställs under hösten och justering görs på avgiften i April året efter.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Föreningen har fått bygglov för inglasning av balkongerna. Bygglovet gäller ej för översta våningen, men där finns andra lösningar att tillämpa. Planerad ommålning 2025

   Gemensamma utrymmen

   I husets källare nås lägenhetens förråd samt det gemensamma cykelförrådet och barnvagnsrummet. Sophantering finns på gården utanför huset. Brytskydd och kameraövervakning har installerats i föreningens fastigheter för att förebygga inbrott i förråd och allmänna utrymmen

   Parkering

   Det finns totalt 58 st p-platser, varav 6 av dessa är besöksparkering. Kostnad för att hyra är ca 350 kr/mån. Separat kösystem tillämpas (2020-07-01 var det 3 st. i kö).

   Försäkring

   Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

   Föreningens hemsida

   https://www.brfsoldathemmet.se/

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Soldathemsgatan 15, GÖTEBORG

   Kommun: Göteborg

   Område: Kviberg

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 2 395 000 kr

   Månadsavgift: 3 560 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten och Triple Play från Telenor. Obligatoriskt tillägg för el tillkommer för elförbrukning efter förbrukning.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-01-26

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 406 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 226 kr/månad

   Försäkring: 180 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: Driftkostnader är uppskattade

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Göteborg - Nordost

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Göteborg Nordost!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Nordost

   Hitta din mäklare i Göteborg - Nordost

   Liknande bostäder