Objektbild

Spaldingsgatan 1, Göteborg

Tvåa med balkong i västerläge högt upp i huset!

Pris:

3 650 000 kr

Som utgångspris

Månadsavgift 4 047 kr/mån Inkl. Värme, Vatten och Kabel-TV.

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 5 av 7 , hiss finns

Boarea: 70 m2

En fantastiskt bra disponerad bostad i funktionalistisk anda med genomgående planlösning som genomsyras av välplanerade och tilltalande rum. Varsamt renoverad med klassiska attribut bevarade. Luftigt vardagsrum som rymmer generösa möblemang och matsalsbord för stora bjudningar. Rofyllt sovrum med access till balkong i västerläge och vidsträckt vy över gröna och lugna omgivningar. Välskött Bostadsrättsförening med trevlig gård. Göteborgs första och mest utpräglade funkisområde. Uno Åhrén, en av funktionalismens främsta förespråkare och stadsplanechef i mitten av decenniet var så pass nöjd med stadsdelen att han själv flyttade in i en lägenhet i Johanneberg. Johanneberg är en stadsdel med närhet till allt som Göteborg har att erbjuda! Inom gångavstånd finns mossens grönområde och idrottsplats med bland annat tennisbana och elljusspår. Ett stort utbud av restauranger, caféer, shopping, kultur och evenemangsstråk finns inom bekvämt avstånd till fots eller med kollektivtrafiken. Goda kommunikationsmöjligheter i form av buss och spårvagn finns i närheten som tar dig till stadens alla hörn. Välkommen att boka dig på visning!

Läs mer

Pris

3 650 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet. Läs mer här

  Sön 07 Mars

  13:00 - 13:30

  Bokad visning - vänligen anmäl dig!

  Mån 08 Mars

  17:00 - 17:30

  Bokad visning - vänligen anmäl dig!

  Ansvarig mäklare

  Adam Frostelind

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0735-07 85 01

  adam.frostelind@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Elias A Rabogliatti

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 0704-28 26 55

  elias.a.rabogliatti@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Spaldingsgatan 1 till dig.

   Planritning

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Entréhall

    Vi tar hissen upp till femte våningen och välkomnas in i generös hall med plats för kapphylla och avställning av skor. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i form av garderobsvägg längst med hallpassagen. Väggarna är målade i modern isblå färg och golvet är belagt med ekparkett i original.

    Kök

    Köket går i ljusa färger med ett bakomliggande kakel. Köket är stort och har rejäl arbetsyta. I dagsläget finns en köksö som fungerar som en perfekt arbetsyta eller matplats. Med hjälp av ljusinsläppet så skapas en härlig rymd som gör att köket är en plats man vill vara på!

    Vardagsrum

    Vardagsrummet, bostadens hjärta. Ett fantastiskt rum generöst i storlek som inbjuder till en rad olika möbleringsalternativ med plats åt både soffgrupp, sköna läsfåtöljer, byråer samt matsalsbord för det stora kalassällskapet. Rejäla fönsterpartier tillsammans med den generösa takhöjden ger en luftig känsla och förser ytan med ett härligt ljusinsläpp. Rummet har vitmålade väggar och golvet pryds av en fin ekparkett i fiskbensläggning.

    Sovrum

    Intill vardagsrummet nås sovrummet. Rofyllt beläget mot grönskan mellan lamellhusen i högt och fritt läge. En dubbelsäng men tillhörande möblemang får plats med enkelhet. Förvaring erbjuds via två dubbla garderober. Harmonisk känsla med jordnära färgerna på väggarna och golv som pryds av ekparkett.

    Balkong

    Från sovrummet nås den fantastiska balkongen i västerläge med sol från tidig eftermiddag till sen kväll och vidsträckt utsikt. Plats för möbler, växter och vänner.

    Badrum

    Bostaden erbjuder ett helkaklat och gediget badrum som är utrustat med: WC, handfat, spegel, handdukstork och badkar för avkopplande stunder.

    Bostad

    Boarea

    70m2 (Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen.)

    Våning

    5 av 7 , hiss finns

    Andel i föreningen

    5,26%

    Andel av årsavgift

    5,25982%

    TV och internet

    Kabel-TV: ComHems basutbud för TV ingår i avgiften. Bredband finns att tillgå via ComHem eller ADSL

    Övriga utrymmen

    Till lägenheten hör ett förråd.

    Byggnad

    Fastighetsbeteckning

    Johanneberg 46:1

    Byggnadstyp

    Flerfamiljshus

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd 2019-10-28
    Energiklass:

    Hiss

    Hiss finns

    Allmänt om föreningen

    Föreningens namn

    Brf Spaldingsgatan 1

    Föreningens organisationsnummer

    769609-3363

    Föreningsform

    Bostadsrättsförening

    Äkta/oäkta förening

    Äkta förening

    Tillåter föreningen delat ägande?

    Ja

    Föreningens byggnader

    Antal lägenheter

    25 st

    Antal lokaler

    1 st

    Äger föreningen marken

    Ja

    Allmän information

    Antal lägenheter och lokaler: Föreningen förvärvande fastigheten Johanneberg 46:1 år 2004. Föreningen omfattar totalt 25 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet är 1 450 kvm varav 1 350 kvm utgör lägenhetsyta och 100 kvm utgör lokalyta. Ekonomi: Föreningens ekonomi är god. Enligt styrelsens beslut sänktes årsavgifterna med 15 % 2016-04-01, detta på grund av omförhandlat lån och fått sänkt ränta. Föreningen har idag en belåningsgrad på cirka 5 533 kr/kvm. Gemensamhetslokaler: Gemensam tvättstuga belägen i källaren utrustad med 2 st. TM, 1 st. TT och ett st torkrum samt en mangel. Cykelrum. Vindsförråd. Andrahandsuthyrning: Föreningen följer hyresrättslagen. Juridisk person: Beviljas ej medlemskap i föreningen. Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via IF. Förvaltare: Ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning sköts via SBC - Sveriges Bostadsrättscentrum.

    Föreningens planerade och utförda renoveringar

    Genomförda renoveringar: 1991: ROT renovering inklusive Stambyte 2000: Fasadtvätt 2006: Målning tak och fönsterbleck 2009: Nyinstallation av hiss 2009: Renoverades trapphuset 2010-2011: OVK (obligatorisk ventilationskontroll) 2011: Stamspolning 2012: Service av hiss 2015: Fasadtvätt 2016: Trapphusrenovering bl.a. ny linoleummatta lagd på varje våningsplan, ommålning och uppfräschning av entré och källare. 2017: OVK utförd (obligatorisk ventilationskontroll) 2017: Stamspolning och filmning avlopp 2018: Byte av entrédörr 2019: Underhåll av hiss 2019: Toalett i källare 2019: Konditionsbesiktning fasad och tak 2019: Relining horisontella stammar 2020: Fasad- och takrenovering 2020: Efterjustering relining Framtida renoveringar och underhållsarbeten: Föreningen arbetar utifrån en underhållsplan som upprättades år 2017 och sträcker sig fram till år 2046. Inga större underhåll är planerade de närmsta åren enligt 2019 årsredovisning

    Gemensamma utrymmen

    Gemensamhetslokaler: Gemensam tvättstuga belägen i källaren utrustad med 2 st. TM, 1 st. TT och ett st torkrum samt en mangel. Cykelrum. Vindsförråd.

    Parkering

    Föreningen har 8 parkeringsplatser på husets baksida som kan hyras av medlemmar för 750 kr/månad. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Föreningen disponerar 2 ladd-platser för elbil sedan november 2020. Kan användas av den som har P-plats och kostar 250 extra/månad och 1,5kr/kWh. Boendeparkeringsområde S. Se www.trafikkontoret.goteborg.se för mer information om sträckning och priser.

    Johanneberg

    Allmänt om området

    Att bo i Johanneberg är att få det bästa av två världar. Att på några minuters promenad nå Göteborgs absoluta mittpunkt bäddar för spontant aktivt stadsliv men när citypulsen blir för påträngande flyr Johannebergsborna ofta hem till det stillsamma småstadslivet med sina gröna parker, trygga kvarterskrogar och mysiga kaféer. Johanneberg är en av Göteborgs mest populära stadsdelar. Många väljer att bo här just för att det är så nära till centrala Göteborg – Korsvägen, Södra vägen, Götaplatsen och Avenyn men ganska snart inser man att det inte finns någon anledning att lämna sin kära stadsdel. Här finns ju allt man behöver: enkla kvarterskrogar och en av landets främsta stjärnkrogar, mysiga kaféer och småbutiker och inte minst en skön och avslappnad atmosfär. Det centrala läget till trots, så upplevdes faktiskt Johanneberg ligga ”i utkanten” när området skapades på 1920-talet. Det stora flertalet av stadsdelens byggnader är från den här tiden, när nordisk klassicism (även kallat Swedish Grace) mötte funktionalism, vilket har satt sin karaktäristiska prägel. Faktum är att Övre Johanneberg är ett av Sveriges mest välbevarade funkisområden och blandningen av stilar, bostäder och affärsverksamheter i samma byggnader skapar den där härliga, levande och trivsamma småstadskänslan. Johannebergsborna är verkligen bortskämda med gröna parker. Näckrosdammen är den självklara platsen för grillning eller mys i solen och i Johannebergsparken finns en fin och välbesökt lekplats. Dessutom finns många mindre grönytor mellan bostadshusen, där folk tar spontana pauser och picknickar. Eftersom det är gångavstånd till allt ser man hela tiden människor i rörelse. De som rör sig i snabbare tempo väljer Mossens motionsslinga, eller tränar på Fysiken – den enda anläggningen med bollsport på schemat. På tal om gångavstånd, är det aldrig långt till någonting om man bor i Johanneberg. Med flera stombusslinjer, gott om hållplatser och med en av lokaltrafikens stora knutpunkter Korsvägen på promenadavstånd, är Johanneberg bästa läget oavsett om du ska till Mölndal, Centralstationen eller ut i vida världen via Landvetter. Men det är egentligen oviktigt – som Johannebergsbo trivs man bäst hemma. Köpa eller sälja bostad i Johanneberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vårt spekulantregister som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

    Kommunikation

    Promenadavstånd till citypulsen där storstadsshopping och sjudande uteliv varvas med stort kulturutbud. Granne med Chalmers och inte långt från Göteborgs Universitet. För den som inte gärna promenerar så erbjuds goda kommunikationsmöjligheter. Busslinjerna 18, 19, och 52 passerar genom området. Dessutom finner vi Korsvägen en bit bort. En av Göteborgs största knutpunkter för lokaltrafiken. Härifrån går spårvagnar och bussar som tar dig till i stort sett alla Stadens områden, samt till flera av Göteborgs kranskommuner och Landvetter flygplats.

    Tjänster i området

    Johanneberg är som en egen stad i staden och huserar flertalet småbutiker, mysiga kaféer och restauranger. En naturskön stadsdel där man bor lugnt och avskilt men med direkt närhet till det mesta som kan önskas. Mossen, ett grönområde med idrottsplats innehållande bland annat tennisbana och elljusspår.

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Spaldingsgatan 1, Göteborg

    Kommun: Göteborg

    Område: Johanneberg

    Boendeform: Bostadsrättslägenhet

    Upplåtelseform: Bostadsrätt

    Ekonomi

    Pris: 3 650 000 kr
    som utgångspris

    Månadsavgift: 4 047 kr/mån Inkl. Värme, Vatten och Kabel-TV.

    Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-01-13

    Pantsättningsavgift: 476 kr

    Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

    Driftkostnad: 300 kr/månad

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Elkostnad: 150 kr/månad

    Försäkring: 150 kr/månad

    Antal personer i hushållet: 1 st

    Karta & område

    Göteborg - Centrum

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Kungsgatan 56 i Göteborg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Göteborg Centrum!

    Läs mer

    Bobutiken i Göteborg - Centrum

    Hitta din mäklare i Göteborg - Centrum

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder