Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Stavhopparegatan 5B, Göteborg

Tvåa med oslagbar utsikt!

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 3 995 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud av tv-kanaler, trappstädning.

Bostadsrättslägenhet - Göteborg

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 1 av 4 , hiss finns

Byggår: 1943

Boarea: 54 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Välplanerad genomgångsbostad med stora fönsterpartier ger bostaden ett luftigt intryck. Flera bevarade detaljer finns bevarade från husets uppförande och ger bostaden karaktär, självklart finns de djupa fönsterbänkarna i vacker sten kvar och generös takhöjd i alla rum. Färgvalen i alla rum ger ett harmoniskt och trendigt intryck. Köket är nyligen renoverat och går i gråa toner, här finns gott om förvaring och arbetsyta. Badrummet har helkaklade väggar och klinkergolv i tidlösa kulörer. Självklart är bostaden bekvämt utrustat med bl.a tvättmaskin och diskmaskin för en enklare vardag. Vardagsrummet är rymligt och möbleras enkelt med matbord för det större middagssällskapet samt soffgrupp. Sovrummet ligger intill och har plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Mörka väggar gör det extra skönt att gå till sängs om kvällarna. Läget är oslagbart med en vidsträckt utsikt från både sovrum och vardagsrum. En magisk vy med solnedgångar du aldrig tröttnar att vila ögat på. En stabil förening som äger marken och har flera faciliteter för sina medlemmar så som grillplatser med sittgrupper, bastu, odlingslotter med mera. På den här adressen bor du på en lugn återvändsgata i ett rofyllt område men där citypuls bara ligger en kort promenad bort. Möjlighet finns att åka med buss 60, som har täta avgångar in till Brunnsparken på bara ett fåtal minuter. En bostad med många härliga egenskaper som bara måste upplevas! Intresserad? Kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Sofia Drackner

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare Göteborg Öster

  Mobil: 0763-91 46 21

  sofia.drackner@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Amanda Lundgren

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 070-816 67 35

  amanda.lundgren@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Med en snabb trappa upp välkomnas vi in i en möblerbar hall med given plats för hatthylla, skoställ och övrigt möblemang efter önskemål. Hallens väggar är tidlöst vita och på golvet ligger ett slitstarkt klinkergolv. Rikligt med förvaring finns via rymlig klädkammare. Hallens är bostadens nav varifrån vi når samtliga rum.

   Vardagsrum

   Ett rum för umgänge i goda sällskap där både soffgrupp och matgrupp ryms om så önskas. Vacker stavparkett ligger på golvet och kombineras med ljusa fina väggar. Charmiga detaljer finns kvar sedan husets uppförande så som fönsterbräda i vacker sten. Det givmilda fönsterpartiet ger rummet ett härligt ljusflöde samt en levande utsikt över Göteborgs fina stad.

   Sovrum

   Rymligt rum som har gott om plats för en större dubbelsäng, sängbord och ytterligare förvaring om så önskas. Även i detta rum finns en praktisk klädkammare i originalutförande som rymmer det mesta i klädväg. Väggarna är mörka och på golvet vilar en vacker stavparkett. Även sovrummet bjuder på en förtjusande utsikt och ger ett skönt ljusflöde vidare in i rummet.

   Kök

   Renoverat kök med genomtänkt skåpsinredning i grått som har gott om förvaringsutrymmen i lådor och skåp. En ljus bänkskiva som ger gott om arbetsyta och som även agerar stänkskydd. Två härliga fönsterpartier och en given matplats för två - tre personer. Här är väggarna upp till mitten mörkt gråa och andra hälften vita- trendigt! På golvet ligger ett ljust parkettgolv. Köket är utrustat med: Spishäll, ugn, fläktkåpa, diskmaskin samt kyl/frys.

   Badrum

   Rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt/blått som matchas med ett vitt klinkergolv. Badrummet är utrustat med: Wc, handfat, dusch, handdukstork samt tvättmaskin. Badrummet renoverades i samband med stambytet.

   Bostad

   Boarea

   54m2 (Enligt lägenhetsförteckningen)

   Våning

   1 av 4 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   3

   Andel i föreningen

   0,96958%

   Andel av årsavgift

   0,96958%

   Övriga utrymmen

   Till bostaden finns två förråd. -Föreningen har två uteplatser som är utrustade med grillar som sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap. Dessutom finns det en boulebana på föreningens mark för den som vill nyttja. -Gemensam bastu för flera personer finns belägen på Femkampsgatan 2A. -Hobbyrum, här kan alla som vill snickra, måla eller dylikt hålla till. -Gemensam tvättstuga finns i varje huskropp, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. I uppgång Femkampsgatan 2B finns även en mattvätt. Det finns fyra st. tvättpass mellan kl. 08-24. -Tre stycken soprum. -Tre stycken gemensamma cykelförråd.

   Övrigt

   Från detta boende, på lugn återvändsgata når du inom korta avstånd både Lundens och Olskrokens utbud av butiker, gym och restauranger. Även ett flertal skolor och förskolor ligger inom kort avstånd. Bra kommunikationer med buss 60 som har täta avgångar och tar dig snabbt in till stan. Närmsta stora knutpunkt är Svingeln eller Redbergsplatsen, två centrala knutpunkter där flertalet spårvagnar och bussar i olika riktningar passerar. Lika nära och enkelt som du tar dig in med en kort promenad eller kollektivt till Göteborgs citypuls och de populära shoppinggator, kan du ta dig mot naturen och det gröna. På gångavstånd ligger Delsjöns naturreservat och Skatås som erbjuder bland annat motionscenter och härliga promenadslingor.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Lunden 51:1

   Byggår

   1943

   Byggnadstyp

   Flerbostadshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2017-07-08
   Energiprestanda, specifik energianvändning: 138 kWh/m2 och år

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Ventilation

   Mekanisk frånluft

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Överås I Göteborg

   Föreningens organisationsnummer

   757200-8949

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   100 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1943

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   HSB Brf Överås ligger i stadsdelen Lunden där föreningen äger fastigheterna Lunden 50:4, Lunden 51:1 samt Lunden 51:4 med därpå uppförda bostadshus. Adresserna till fastigheterna är Femkampsgatan 2-6, Stavhopparegatan 5A-C samt Femkampsgatan 1-3. Antal lägenheter och lokaler: Föreningen består av 100 lägenheter med bostadsrätt och 35 parkeringsplatser. Den sammanlagda boytan i föreningen är 5 417 kvm. Genomförda renoveringar och underhållsarbeten: 1989: Totalrenoverades fastigheterna, vilket innefattande bland annat stambyte, nya elledningar och installation av hissar i de totalt 12 uppgångarna. Då byggdes även 15 etagelägenheter. 2008: Säkring av tak, energibesiktning, ventilationskontroll samt nya ventiler. 2009: Besiktning och reparationer av hissar. 2010: OVK-besiktning-Obligatorisk Ventilationskontroll 2011: Fasadrenovering: fasadtvätt, målning, byte av stuprör samt byte av vissa delar av taket. Byte av termostater och byte av entrébelysning samt numreringen vid dörren. Soprummen har fått nya och mer lättskötta golv. Trappuppgångarnas fönster har fått nya tätningslister. 2012: Dränering av baksidan av fastighet belägen på Femkampsgatan 1 -3. 2013: Bildande av trädgårdsgrupp som bland annat planterat örter för allas förfogande. 2014: Påbörjad modernisering av hissar, kommer pågå under 2015 och 2016. 2015: Dränering av fastighet belägen på Stavhopparegatan. 2015: Ett beslut av besiktning av alla badrum i föreningen genomfördes under februari. Detta gjordes med bakgrund att ett tidigare läckage i två badrum och en framförhållning i förebyggande syfte. Alla badrum förutom ett godkändes. 2015: Nya Stadgar. 2016: Modernisering av hissar är slutfört. 2016: Nya tvättmaskiner i samtliga tvättstugor. 2016: Dränering av byggnad (Femkampsg. 2-6) baksida mot uteplatsen 2017: OVK samt sotning utförts. 2019: Målning av samtliga trapphus. 2019: Pågående inventering av förråd. Framtida renoveringar och underhållsarbeten: Endast normalt löpande underhåll av fastigheterna. Diskussion om att fylla i parkeringsrutorna till sommaren, inget beslutat ännu. Nästa större underhåll, fönsterbyte, takbyte, fasadbeklädnad samt ytterdörrar beräknas påbörjas inom en treårsperioden. I samband med detta kommer ny porttelefoni, balkongbygge samt solpaneler ses över. Föreningen följer underhållsplan. Stambyte eller liknande åtgärd planeras utföras år 2040. För närmare beskrivning se årsredovisning. Ekonomi: HSB Brf Överås är en förening med god ekonomi. Avgiften höjdes senast 2018-01-01 med 2 %, inga planerade förändringar på avgiften finns i dagsläget. Föreningen har nyligen höjt p-platserna med 50 kr. Budgetmöte med HSB kommer att hållas under hösten för framtida planering. För mer information se Årsredovisningen. Gemensamhetslokaler: -Föreningen har två uteplatser som är utrustade med grillar som sommartid inbjuder till härliga grillkvällar med plats för stora sällskap. Dessutom finns det en boulebana på föreningens mark för den som vill nyttja. -Gemensam bastu för flera personer finns belägen på Femkampsgatan 2A. -Hobbyrum, här kan alla som vill snickra, måla eller dylikt hålla till. -Gemensam tvättstuga finns i varje huskropp, utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. I uppgång Femkampsgatan 2B finns även en mattvätt. Det finns fyra st. tvättpass mellan kl. 08-24. -Tre stycken soprum. -Tre stycken gemensamma cykelförråd. Parkering: Det finns 35 parkeringsplatser som föreningen hyr ut till sina medlemmar för 550 kr/mån (+ ev. tillägg på 50 kr/mån för de som vill ha tillgång till eluttag). Till parkeringsplatserna är det separat kö. För att anmäla intresse om att hyra en parkeringsplats, kontakta Emma Larsson på telefon: 010-4422290. Övrig parkering: Gratis parkering finns på vissa av gatorna runt Stavhopparegatan och Femkampsgatan. Det är viktigt att man är observant på de skyltar som finns. KabelTv/Bredband: Kabel-TV: ingår i avgiften via ComHem Bredband: HSB har avtal med Com hem och Bredbandsbolaget. Fiber är framdraget via Bredbandsbolaget. Som kan ge billigare månadsavgift än listpris. För mer information hänvisar vi er till HSBs hemsida. Uppvärmning: Fjärrvärme Andrahandsuthyrning: Föreningen följer hyresrättslagen. Trappstädning: Sköts genom entreprenad. Juridisk person: Beviljas ej medlemskap i föreningen. Försäkring: Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Dina Försäkringar, där föreningen även har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg som gäller alla medlemmar, för ingående villkor kontakta styrelsen. Förvaltare: Teknisk samt ekonomisk förvaltning sker via HSB, vilka har ett samarbete med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Detta ger dig som medlem en rad olika fördelar. Föreningen har en hemsida http://wp.brfoveras.se/ Ovanstående information grundas på information från Årsredovisningen samt styrelsen. (2020-08-31) Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

   Föreningens hemsida

   http://wp.brfoveras.se/

   Lunden

   Allmänt om området

   Här bor du på en lugn återvändsgata med 60-bussen runt krönet. På ett par minuters gångavstånd nås Redbergsplatsen som är en central knutpunkt där flertalet spårvagnar och bussar i olika riktningar passerar. Lunden och Olskroken har ett stort serviceutbud med flera matbutiker, caféer, restauranger, apotek, gym med mera. Lika nära och enkelt som du tar dig in via promenad eller kollektivt till Göteborgs citypuls och de populära shoppinggatorna, kan du ta dig mot naturen och det gröna. På gångavstånd ligger Delsjön och Skatås naturreservat som erbjuder bland annat motionscenter och härliga promenadslingor.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Stavhopparegatan 5B, Göteborg

   Kommun: Göteborg

   Område: Lunden

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 3 995 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, grundutbud av tv-kanaler, trappstädning.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2020-08-20

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av säljare

   Driftkostnad: 250 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 150 kr/månad

   Försäkring: 100 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 1 st

   Karta & område

   Göteborg - Öster

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Munkebäcks Allé 32 i Göteborg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i östra Göteborg!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Öster

   Hitta din mäklare i Göteborg - Öster

   Liknande bostäder