Wingårdsgatan 5A, Göteborg

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Wingårdsgatan 5A - Göteborg

  Kommun

  Göteborg

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1947

  Boarea

  67m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  3 av 3 (Våningsplan 3 av 3. ) , Hiss finns inte

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Kålltorp

  Avgift

  4 705 kr/mån

  I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

  Ljust gavelläge!

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  På våning tre ligger denna bostad som har ljusa ytskikt och ett renoverat badrum från 2015. Detta kombinerat med trevlig planlösning och goda förvaringsmöjligheter. Härligt sällskapsrum med utgång till balkong med kvällssol. I sällskapsrummet finner ni även fönster i två väderstreck. Bo med närhet till Delsjöns rekreationsområde, Skatås motionsspår, Härlanda tjärn samt Apslätten. Spårvagnen tar er till Göteborgs centrum på bara 10 minuter.

  Ansvarig mäklare

  Amanda Palmquist

  Reg. Fastighetsmäklare

  0735-18 88 62

  amanda.palmquist@lansfast.se Läs mer om Amanda

  Extra kontaktperson

  Sofia Drackner

  Reg. Fastighetsmäklare

  0763-91 46 21

  sofia.drackner@lansfast.se Läs mer om Sofia

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Hall | Hallen är navet i bostaden och här har du en bra överblick av denna fina trea. Direkt möts ni av det ett praktiskt och snyggt klinkersgolv. Här finns gott om plats finns för avhängning samt förvaring.. Fortsatt in till höger där hallen flyter vidare mot badrummet har ni garderober för förvaring. Kök |Ovan arbetsbänken finner ni ljust kakel tillsammans med beiga luckor. Väggarna är målade i en ljus kulör. I köket har man väl utnyttjat kvadratmetrarna då det finns en matplats där ett sällskap om fyra st får plats. Från fönstret har ni en härlig vy utöver lugna Wingårdsgatan. Inventarierna består av fläkt, spis/ugn samt kyl/frys. Vardagsrum | Sällskapsrummet är stort och öppet med plats för en större soffgrupp samt matsalsbord. I detta rum finner ni även fönster mot två väderstreck. Väggarna är ljusa och det vackra parkettgolvet flyter även in här. Från detta rum nås den möblerbara balkongen där ni kan njuta av solen från tidig eftermiddag till sen kväll. Sovrum 1 | Perfekt barnrum alternativt gästrum. Väggarna är klädda i en blå tapet och på golvet ligger parkett. Sovrum 2 | Mycket rofyllt och insynsskyddat sovrum. Möblera med dubbelsäng samt tillhörande sängbord. På golvet ses parkettgolvet likväl som de ljusa väggarna med inslag av en charmig panelvägg. Badrum | Från den vinklade hallen når ni badrummet som är renoverat hösten 2015. Väggar är vitt kaklade och på golvet ligger ett grått klinker. Här är utrustat med skåp, handfat med kommod, wc, spegel samt duschhörna. Fönster som skänker naturligt ljus.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1947

  Uteplats/Balkong

  Balkong, läge sydväst.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  För drygt femhundra år sedan låg här en gård där man odlade kål, och på gårdens ägor fanns ett torp. Sedär, hur ställen får namn. Idag är Kålltorp betydligt mycket mer, nämligen en charmerande mysig stadsdel öster om Göteborgs stadskärna, med en fin blandning mellan hus och lägenheter, grönområden och goda kommunikationer till och från centrum. I södra delen av området kan du njutna av fantastiska grönområden och badplatser vid Stora Delsjön. Gillar du motion och friluftsliv hittar du en outsinlig källa här, inte bara i naturen utan också i fritidsanläggningen Skatås med fina löp- och promenadslingor, fotbollsplaner och annat. Finns i området: Stora grönytor och badplatser Fritidsanläggningen Skatås Skolor och förskolor Stadsmässigt mysiga kvarter Bra kommunikationer

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  400 kr/månad

  Försäkring:

  100 kr/månad

  Elkostnad:

  300 kr/månad

  Total driftkostnad:

  400 kr/månad

  Andel i föreningen:

  4,88923%

  Andel av årsavgift:

  4,88923%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1947

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Förening

  Föreningens namn:

  Brf Wingårdsgatan 5

  Lägenhetsnummer:

  17

  Antal lägenheter:

  0

  Antal lokaler:

  0

  Allmänt om föreningen:

  Bostadsrättsföreningen Wingårdsgatan 5 består av fastigheten Kålltorp 121:2 som upplåts med tomträtt. Föreningen bildades 2005 och innehar totalt 25 st bostadsrätter, 1 st hyresrätter och 6 stycken garage. Den totala bostadsytan uppgår till 1 424 kvm. Genomförda renoveringar och underhållsarbeten: 1992 - Större renovering av fastigheten. Fasaden renoverades och tilläggsisolerades, taket byttes och 3-glasfönster installerades. 2005 - Cirkulationspump för bättre fungerande värmeflöde installerades 2006 - Nya tvättmaskiner och en torktumlare köptes in -Ny varmvattenledning i källaren 2007 - Säkerhetsdörrar installerades i samtliga lägenheter - Postboxar installerades vid husets ingångar - Samtliga trappuppgångar målades om 2008 - Ny underhållsplan togs fram av HSB 2009 - Lagning av tegelvägg ovan garage - Byte av ytterbelysning utanför entréer 2010 - Energideklaration utfördes i december. - Plantering av buskar på utsidan av huset. - En av tvättmaskinerna lagades. - Kodlåsen vid entréerna lagades. - Husets grund målades och alla källarfönster lagades och målades. 2014 - Relining (renovering) av badrumsstammar. 2015 - Målning av källaren. 2016-2017 - Nya fläktar för ventilationen har satts in. Arbetet med elstammar har slutförts. Nya portkods-system. Ekonomi: Under räkneskaprsåret bibehölls avgifterna och uppgick i genomsnitt till 899kr/kvm. 2018-01-01 sänktes avgifterna med 5% och uppgår därefter till snittbelåning på 854kr/kvm. På sikt kommer avgiften att höjas med ca 130kr då man har förhandlat fram snabbare bredband som kommer ingå i avgiften. För att få tillgång till internet utan att betala någon extra kostnad för detta i dagsläget ska man kontakta ComHem och ange att man bor på Wingårdsgatan 5. Gemensamhetslokaler: Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Det finns två cykelförråd, en tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Föreningen har en gemensam uteplats på framsidan med murad grill och utemöbler. Parkering: Föreningen har 6 st garage. Kostar 300 kr/mån, 450 kr/mån eller 500 kr/mån beroende på storlek. Till garageplatserna är det separat kö. Gratis parkering längs gatan. Kabel-TV och bredband: Grundutbudet av kabel-TV-kanaler levereras av ComHem, basutbudet ingår i månadsavgiften. Com Hem är även leverantör av bredband vilket betalas separat. Finns också möjlighet att ansluta bredband via bredbandsbolaget. Andrahandsuthyrning: Kan godkännas vid förfrågan till styrelsen, upp till ett år. Förvaltare: HSB Tomträtt: Tomträttsavtalet löpte ut under 2017 och har omförhandlats med nytt avtal fram till 2027.  Energideklaration

  Energiprestanda:

  137 kWh/m2 år

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor