Objektbild

Legendgatan 23, HISINGS BACKA

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 4 630 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV.

Bostadsrättslägenhet - HISINGS BACKA

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Byggår: 1980

Boarea: 63 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång.

Välkommen till denna TOTALRENOVERADE (år 2021) gaveltvåa med stor uteplats i soligt läge. Bostaden erbjuder bra planlösning, generöst ljusinflöde, genomgående bredspacklade och nymålade väggar, genomgående nya golv, ny walk-in closet, renoverat badrum samt nytt kök i tidlöst vitt. Hög standard med smakfulla färg- och materialval. All renovering har utförts av fackmän. Radhuskänsla!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Rany Younan

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 45

  rany.younan@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Interiör

   Lägenheten är disponerad enligt följande: Välkomnande hall med kakel och nymålade vita väggar. Praktiskt med kakel vid ingång. Genomgående spotlights i hela bostaden. Till vänster om hallen finner vi en rymlig walk-in closet med utmärkta förvaringsmöjligheter och praktiska hyllsystem. Till höger om hallen finner vi det väl tilltagna sovrummet med gott om plats för dubbelsäng och nattduksbord. Väggarna är nymålade i varma färger och golvet utgörs av laminat. Bra ljusinflöde och trevlig utsikt mot uteplatsen. Lugnt, tyst läge utan störande trafik. Till vänster om hallen finner vi det stilrent renoverade badrummet. Här erbjuds ett fullutrustad badrum med väl valda materialval. Utrustningen består av dushc med mörkt glas, wc, handfat med kommod, belyst badrumsspegel samt tvättmaskin och torktumlare. Praktiskt vädringsfönster finns. Längre in i bostaden nås det stilrena köket som går i tidlöst vitt. Köksutrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, integrerad mikro samt ugn, induktionshäll med integrerad fläkt samt integrerad diskmaskin. Köket erbjuder bra arbetsyta och goda förvaringsmöjligheter. Naturlig plats för matbord. Vidare in finner vi vardagsrummet som är ljust, rymligt och lättmöblerat. Här finns plats för större soffgrupp och matbord om så önskas. Rummet erbjuder generöst ljusinflöde och trevlig utsikt mot uteplatsen. Väggarna är vita och golvet utgörs av laminat. Generöst ljusinflöde tack vare det utmärkta läget på gaveln med fönster i två väderstreck. Från vardagsrummet nås den soliga altanen belägen i soldränkt läge Här finns gott om plats för utemöbler och umgänge. Sommartid kan solen avnjutas under större delen av dagen/kvällen. Som gjord för grillning på soliga sommardagar. Genomgående hög standard med smakfulla färg- och materialval. Ett boende för den kräsne!

   Bostad

   Boarea

   63m2 (Area uppgifter enligt ekonomisk förvaltare)

   Våning

   0 av 0 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   9

   Andel i föreningen

   0,92239%

   Andel av årsavgift

   0,9224%

   Renoveringar

   Genomförda renoveringar och underhållsarbeten: 2014/2015 - Taken och fasader renoverades 2018 – Betongrenovering 2018/2019 - Markkomplettering belysningsstolpar Framtida renoveringar och underhållsarbeten: Föreningen följer en underhållsplan. 2019/2021 – Radonmätning, underhållsspolning, byte av radiatorpump, tvätt av balkongfront. Arbetet är delvis utfört och fortsätter under 2021. 2021 – Byte av entrédörrar

   Övriga utrymmen

   Medlemmarna har tillgång till båden en festlokal samt en lite spaavdelning med bastu och relaxrum samt ett gym. Cykelförråd samt tvättstuga finns. Till lägenheten hör ett källarförråd.

   Byggnad

   Byggår

   1980

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd
   Energiklass:

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Riksbyggen Brf Backa Bällskär

   Föreningens organisationsnummer

   757202-7436

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Övrigt om föreningen

   Dagis och skolor finns för alla åldrar, Backaskolan (åk F-5), Brudbergsskolan (åk F-5), Brunnsboskolan (åk F-9)-, Brandströmska skolan (åk F-9), Skälltorpsskolan (åk 6-9) är några av de alternativ som finns. I Skogaberg ligger Fenestra S:t Jörgen som är en Montesoriinspirerad skola (åk F-6) och Waldorfskolan Grenkvist åk.6-9. Svenska Balettskolan (åk 4-9) finns vid Selma Lagerlöfs torg. Sen finns det flertalet förskolor i området.

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   88 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1980

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Riksbyggen Brf Backa Bällskär består av 88 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lokal. Föreningen äger fastigheterna Backa 129:1, Backa 130:1 samt Backa 776:773. Adresser knutna till föreningen är Sonettgatan 3-18, Poetgatan 4-16 och och 18-32 samt Legendgatan 3-29. Byggnad: Byggår: 1980 Uppvärmning: Fjärrvärme Genomförda renoveringar och underhållsarbeten: 2014/2015 - Taken och fasader renoverades 2018 – Betongrenovering 2018/2019 - Markkomplettering belysningsstolpar Framtida renoveringar och underhållsarbeten: Föreningen följer en underhållsplan. 2019/2021 – Radonmätning, underhållsspolning, byte av radiatorpump, tvätt av balkongfront. Arbetet är delvis utfört och fortsätter under 2021. 2021 – Byte av entrédörrar Ekonomi: I dagsläget är det ingen avgiftshöjning planerad. Ekonomi, månadsavgiften: I månadsavgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV. Övriga utrymmen: Medlemmarna har tillgång till båden en festlokal samt en lite spaavdelning med bastu och relaxrum samt ett gym. Cykelförråd samt tvättstuga finns. Till lägenheten hör ett källarförråd. Parkering: Föreningen har ett 90-tal parkeringsplatser. Dessa kostar c:a 120-150kr/mån utan el respektive c:a 200kr/mån med el. Separat kö. Kabel-TV/Bredband: Ansluten till kabelnät ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband via ComHem eller Tele2. Avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas. Andrahandsuthyrning: Föreningen följer hyresrättslagen. Försäkring: Fastigheten är fullvärdig försäkrad via Folksam. Hemförsäkring bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren och bostadsrättstillägget ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Juridisk person: Beviljas ej medlemskap i föreningen. Förvaltare: Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Informationen baseras på årsredovisning, stadgar samt säljare 2021-11-22

   Hisings Backa

   Allmänt om området

   Hisings Backa har idag 24 000 invånare och är ett område med nära till allt. Stadsdelen består av blandad bebyggelse. Här finns alltifrån äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/70-talet, nya villaområden och bostadsområden. Område Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp. Stadsdelen står inför ombyggnad och tillbyggnad av området Selma Lagerlöfs torg med omgivning. Förändringen kommer ge hela stadsdelen ett rejält lyft och ge en helt annan stadsbild än idag. Det planeras för 200 studentbostäder, 600 hyres/bostadsrätter, radhus, vårdcentral, bibliotek och även en idrottshall under första etappen. Skolor och barnomsorg Hisings Backa har skolor för alla åldrar, bland annat Backaskolan (åk F-5), Backatorpsskolan (åk F-6), Brudbergsskolan (åk F-5), Brunnsboskolan (åk F-9), Brandströmska skolan (åk F-9), Skälltorpsskolan (åk 6-9), Fenestra S:t Jörgen (åk F-6) samt kommunala förskolor och dagbarnvårdare för åldrarna 1-5 år. Kommunikationer För den som använder man bil är det nära till E6:an men föredrar man kollektivtrafiken så finns det mycket goda kommunikationer. Från stadsdelen går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjer passerar även Hjalmar Brantingsplatsen som är sydöstra Hisingens centrum för kollektivtrafik. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området. Natur och fritid För den aktiva finns många alternativ att välja på. Här erbjuds sporthallar, gym, fotbollsplaner, motionsslingor och golfbanor. Affärer och restauranger. Kultur och nöjen I området finns också tre köpcentrum som är lätta att nå, Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum. På Backaplan finns det mesta för den som inte vill åka in till stan och handla. Här hittar man mataffärer, klädaffärer, systembolag och sportbutiker på ett och samma ställe. Stadsdelen har även ett rikt kulturliv, Backa kulturhus har en kulturskola för både professionella teatergrupper och amatörer.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Legendgatan 23, HISINGS BACKA

   Kommun: Göteborg

   Område: Hisings Backa

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 4 630 kr/mån I månadsavgiften ingår värme, vatten samt kabel-TV.

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-11-19

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 215 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 120 kr/månad

   Försäkring: 95 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Göteborg - Hisingen

   Funderar du på hur du ska välja mäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela
   tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan
   erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare
   och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, villa eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Wieselgrensplatsen 31 i Göteborg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Hisingen!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Hisingen

   Hitta din mäklare i Göteborg - Hisingen

   Liknande bostäder