Objektbild

Lantmilsgatan 2, Västra Frölunda

RYMLIG 4:A MED INGLASAD BALKONG I SÖDERLÄGE OCH TVÅ BADRUM

Pris:

2 995 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 5 476 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och IP telefoni.

Bostadsrättslägenhet - Västra Frölunda

Rum: 4 rok varav 3 sovrum

Våning: 2 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1965

Boarea: 91 m2

Nu ges möjlighet att förvärva en perfekt 4:a med plats för hela familjen. Bostaden genomsyras av en smart planlösning med bra sociala ytor, rymliga rum, två badrum, optimala förvaringsmöjligheter och fantastiskt ljusinsläpp från två håll. Från vardagsrummet spanar ni ut över en fri utsikt i högt läge och på den inglasade balkongen kopplar ni enkelt av medan ögonen vilar på den grönskande innergården. En bostad som med lite kärlek enkelt blir ert nästa drömhem! Här bor ni bra, på en lugn återvändsgata och med fina lekytor för barnen precis utanför på föreningens välskötta innergård. Spårvagnshållplatsen Lantmilsgatan nås precis utanför porten och tar er enkelt in till både centrum och Frölunda torg med täta avgångar. På gångavstånd nås bland annat flertalet skolor, matbutik, vårdcentral och gym. En bostad och område att trivas länge i. Välkommen att boka er för visning!

Läs mer

Pris

2 995 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet. Läs mer här

  Sön 19 September

  13:00 - 13:45

  Bokad visning - Anmälan sker på mäklarens hemsida klicka "Läs mer hos mäklaren" och sedan "Boka tid för visning"

  Mån 20 September

  17:00 - 17:30

  Bokad visning - Anmälan sker på mäklarens hemsida klicka "Läs mer hos mäklaren" och sedan "Boka tid för visning"

  Ansvarig mäklare

  Emelie Wulff

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 52

  emelie.wulff@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Sanna Nyberg

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 56

  sanna.nyberg@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Lantmilsgatan 2 till dig.

  Slutpriset skickas endast om säljaren och köparen godkänner det.

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Hall

    Bostaden välkomnar oss in genom en rymlig hall som enkelt orienterar oss vidare till flertalet rum i bostaden. Direkt till vänster hängs jackan smidigt av på krokar och ytterligare avhängnings möjligheter ges in till höger med naturlig yta för garderobssystem. Golvet pryds av original parkett som efter slipning blir som ny och väggarna är ljusa. Angränsande del i hallen består av laminatgolv.

    Kök

    Från hallen nås köket med god plats för matlagning och middagar för flera intill fönster. Bakom de vita skåpsluckorna ryms all tänkbar köksutrustning och matchas mot rostfri bänkskiva. Utrustat med ugn med spis, fläkt, kyl och frys. Plastmatta på golv och tapetserade väggar. Här finns bra möjlighet för nästa ägare att utforma sitt drömkök.

    Balkong

    Från köket nås den underbara inglasade balkongen, belägen i perfekt söderläge. Gott om plats för loungehörna medan ögonen vilar på en grönskande innergård. Träpanel på väggar vilka matchas snyggt mot trätrall.

    Vardagsrum

    Stort socialt vardagsrum med vacker fiskbensparkett och smakfullt målade väggar i ljusgrön kulör. Plats att inreda med både soffgrupp och matsalsmöblemang.

    Sovrum 1

    Ett av tre sovrum nås från vardagsrummet och rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord. Fiskbensparkett och målade väggar. Ingång mot rymlig klädkammare.

    Sovrum 2

    Det andra sovrummet nås rakt fram sett från hallen. Inreds enkelt med både säng, skrivbordhörna och garderober. Laminatgolv och målade väggar. Fönster ut mot balkong.

    Sovrum 3

    Det tredje sovrummet nås till höger i hallen. Rymligt med plats för enkelsäng och skrivbordshörna. Laminatgolv och målade väggar. Fönster mot lugn innergård.

    Badrum

    Helkaklat badrum vilket renoverades i samband med föreningens stambyte 2002. Utrustat med wc, handfat med överhängande spegelskåp, badkar och förberett för tvättmaskin. Golvvärme för extra komfort.

    WC

    Halvkaklat i behaglig grå färgskala. Väggarna är klädda med kakelinspirerad våtrumstapet. Utrustat med wc och handfat.

    Klädkammare

    Optimal förvaringsmöjlighet ges här i en rymlig klädkammare med plats för hela familjens kläder. Nås från ett av sovrummen samt från hallen. Laminatgolv och målade väggar. För ytterligare förvaring ingår ett källarförråd till lägenheten samt möjlighet till barnvagnsförråd och extra uthyrning i form av matkällare för den som önskar.

    Bostad

    Boarea

    91m2

    Våning

    2 av 3 , hiss finns inte

    Lägenhetsnummer

    47

    Andel i föreningen

    0,38347%

    Andel av årsavgift

    0,38347%

    TV och internet

    Från 1 April 2021 uppgraderades bredbandshastigheterna från 100/10 till 250/50. I och med denna uppgradering höjdes avgiften med 25 kr/månaden.

    Byggnad

    Fastighetsbeteckning

    Järnbrott 152:1

    Byggår

    1965

    Byggnadstyp

    Flerfamiljshus

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd 2020-03-04
    Energiklass:

    Uppvärmning

    Fjärrvärme

    Fönster

    3-glas

    Ventilation

    F

    Hiss

    Hiss finns inte

    Allmänt om föreningen

    Föreningens namn

    HSB Brf Lavetten i Göteborg

    Föreningens organisationsnummer

    757200-9137

    Föreningsform

    Bostadsrättsförening

    Äkta/oäkta förening

    Äkta förening

    Tillåter föreningen delat ägande?

    Ja

    Övrigt om föreningen

    Området kring Brf Lavetten är mycket omtyckt med härliga grönområden och närhet till såväl kommunikationer som service. Här finns fina lekplatser för barnen. Sport och motion: I omgivningen finns många alternativ till motion. Det finns naturstigar och härliga strövområden men också tillgång till gym, skridskobana, fotbolls-, bandy- och ishockeymöjligheter på Ruddalens Idrottsanläggning. Bad och gym finns på Frölunda Kulturhus vid Frölunda Torg. Filmvisning, bibliotek, utställningar, musik mm är andra aktiviteter som erbjuds. Affärer: Affärer i närområdet är Willys Hemma Kaverös, Ica Supermarket Högsbo, Coop Marklandsgatan och Lidl Distansgatan. I Kaverös centrum finns spelbutik och pizzeria. På Frölunda Torg har du ett stort utbud av affärer. Frölunda Torg ligger på ca 15 min. promenadavstånd eller ca 5 min med spårvagn. Spårvagn och buss: På en minuts gångavstånd finns spårvagnshållplatsen Lantmilsgatan som trafikeras av tre linjer.

    Föreningens byggnader

    Antal lägenheter

    308 st , varav hyresrätter: 1 st

    Antal lokaler

    3 st

    Äger föreningen marken

    Nej

    Allmän information

    Föreningen bildades år 1965. Föreningen har en mycket informativ hemsida: www.brflavetten.se

    Föreningens ekonomi

    Förening med stabil ekonomi. Avgiften höjdes med 3 % den 1 juli 2014 pga fönsterbyten 2015. Avgiften höjdes med 2% 1 juli 2017. Avgiften höjdes med 1,5% 1 juli 2018. Avgiften höjdes med 1 % 1 Juli 2019. Avgiften höjdes med 1 % 1 Juli 2020. Avgiften höjdes med 1 % 1 Juli 2021. Inga planerade avgiftshöjningar framöver som det ser ut nu.

    Föreningens planerade och utförda renoveringar

    Kommande renoveringar: Uppgradering av el i lägenheter, källare och ute som skall löpa på två år. Gjorda renoveringar: 2004 -2005: Stambyte och renovering av alla badrum 2010: Renoverat tak och fasader samt rustat upp innergårdar och lekplatser. 2013-2014: Elektroniskt låssystem med porttelefoner och nyckeltaggar. Målning av trapphus och ny LED-belysning. 2015: Fönsterbyte Hus A 2018: Fönsterbyte Hus B-C-D

    Gemensamma utrymmen

    Det finns bastu, cykelförråd, tvättstugor, hobbyrum samt två gästlägenheter

    Parkering

    Föreningen förfogar över totalt 274 parkeringsplatser, varav 254 är uthyrningsbara och 20 är avgiftsbelagna besöksparkeringar. P-plats utan motorvärmare 210 kr P-plats med m-värmare 305 kr Husvagnsplats 310 kr MC-plats utomhus 165 kr

    Föreningens hemsida

    http://www.brflavetten.se/

    Kaverös

    Allmänt om området

    Lummiga Kaverös ligger vackert i västra delen av Göteborg med ett högt, lite avskilt läge med Ruddalens fritidsområde som närmaste granne. I början av förra seklet bodde många så kallade ”Högsbotorpare” i det kuperade landskapet kring Kaverös. De var hantverkare och arbetare som jobbade inne i staden under dagarna och skötte sina små jordbruk på sluttningarna på ledig tid. I mitten av 60-talet växte den nya stadsdelen Kaverös fram. Byggherrarna sparade varken på material eller möda och resultatet blev en gedigen stadsdel i alla avseenden.

    Tjänster i området

    Mitt i Kaverös finns ett mindre närcentrum med bland annat livsmedelsbutik. På bekvämt promenadavstånd ligger Axel Dahlströms torg med ännu fler butiker och service. Frölunda Torg ligger också nära, vilket gör att i stort sett all upptänklig service finns inom räckhåll. I själva Kaverös finns Montessoriförskola och förskolan Kavåsskolan. Närmsta skola är Flatåsskolan och i Högsbohöjd finns nybyggda Västerhedsskolan. Inpå knuten ligger även en tennisbana och Ruddalens friluftsområde med sina milsvida stigar och elljusspår. Om vintern kan du åka skridskor här.

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Lantmilsgatan 2, Västra Frölunda

    Kommun: Göteborg

    Område: Kaverös

    Boendeform: Bostadsrättslägenhet

    Upplåtelseform: Bostadsrätt

    Ekonomi

    Pris: 2 995 000 kr
    Utgångspris

    Månadsavgift: 5 476 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband och IP telefoni.

    Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-07-02

    Pantsättningsavgift: 476 kr

    Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av säljare

    Driftkostnad: 820 kr/månad

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Elkostnad: 500 kr/månad

    Försäkring: 320 kr/månad

    Kommentar till driftkostnad: Driftkostnader varierar mellan varje hushåll

    Antal personer i hushållet: 3 st

    Karta & område

    Göteborg - Väster

    Funderar du på hur du ska välja mäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, villa eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Askims Verkstadsväg 17 i Askim, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i västra Göteborg!

    Läs mer

    Bobutiken i Göteborg - Väster

    Hitta din mäklare i Göteborg - Väster

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder