Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Mandolingatan 5, Västra Frölunda

SMAKFULL OCH VÄLPLANERAD 2:A I EN STABIL FÖRENING

Pris:

1 895 000 kr

Månadsavgift 3 057 kr/mån

Bostadsrättslägenhet - Västra Frölunda

Rum: 2 rok

Våning: 3 av 12 , hiss finns

Byggår: 1963

Boarea: 58,5 m2

Nu finns äntligen möjligheten att förvärva denna trevliga 2:a i en stabil förening. Här erbjuds en ljus och charmig lägenhet med hög trivselfaktor. Bostaden har genomgående fina ytskikt och vita väggar vilket gör att lägenheten känns enhetlig och stilren. Ett smakfullt och trevligt kök med gott om plats för köksbord samt goda arbetsytor att jobba på. Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats är vardagsrummet som ger en ljus och spatiös känsla. Här finns gott om plats för både soffgrupp, matgrupp och bra förvaringsmöjligheter, parkettgolv och vita väggar. Det finns ett fräscht och helkaklat badrum från stambytet. Bostaden erbjuder dessutom ett hemtrevligt sovrum med en fantastisk utsikt över grönskan, laminatgolv och vita väggar. Lägenheten har mycket bra förvaringsmöjligheter med ett flertal garderober samt en stor walk in closet. Öppen och ljus lägenhet med allt man kan önska, välkommen till ett hem att trivas i! Omtyckt och stabil förening som förvaltas av Riksbyggen. Spårvagnshållplats nära lägenheten. I närområdet finner du dessutom Ruddalen med fina promenadvägar och motionscentrum samt expansiva Frölunda Torg med allt vad det har att erbjuda. Bra cykelbanor leder dig smidigt in till stan eller ut mot havet. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information

Läs mer

Pris

1 895 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet.

  Tis 26 Januari

  17:30 - 18:30

  Ansvarig mäklare

  Sara Holm

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 59

  sara.holm@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Emelie Wulff

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 52

  emelie.wulff@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Välkommen in i den inbjudande och rymliga hallen, här finns det gott om plats för avhängning och förvaring i form av flera inbyggda garderober samt en stor walk in closet på höger sida. Här har du laminatgolv och vita väggar.

   Vardagsrummet

   Bostadens hjärta och naturliga samlingsplats är vardagsrummet som ger en ljus och spatiös känsla. Här finns gott om plats för både soffgrupp, matsalsbord samt förvaring. Tack vare sina stora fönsterpartier bidrar det till ett naturligt och härligt ljusinsläpp. Väggarna kläs av vit kulör matchat mot snyggt parkettgolv.

   Sovrum

   Rakt fram från hallen når du bostadens hemtrevliga sovrum. Här finns gott om plats för säng och förvaring. Här bjuds du även av en fin utsikt mot grönskan. Väggarna kläs av vit kulör och laminatgolv i träimitation.

   Kök

   Bostaden erbjuder ett smakfullt och trevligt kök. Här skapas det en mycket trivsam plats för både matlagning och umgänge. Här finns vitvaror som spis, fläkt, kyl och frys, samt diskmaskin (Electrolux). I köket finns gott om plats för både stort matbord, förvaring och bra arbetsytor att jobba på samt en trevlig utsikt över den grönskande innergården. Golvet kläs av laminatgolv i träimitation och vita väggar.

   Badrum

   Till vänster från hallen når du bostadens fräscha badrum från stambytet. Ljus beigea kaklade väggar matchat mot vitt klinkergolv. Här finner du utrustning såsom WC, spegel, kommod och badkar.

   Bostad

   Boarea

   58,5m2 (Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

   Våning

   3 av 12 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   376

   Andel i föreningen

   0,1283%

   Andel av årsavgift

   0,12834%

   TV och internet

   Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem och Internet via fibernät från Telenor 250/100 Mbit/s . Det finns även möjlighet att få TV genom Telenor fast mot en extra kostnad.

   Övriga utrymmen

   Till lägenheten hör förråd (ca 5 kvm). Det finns även cykelförråd. Övernattningslägenhet finns att hyra för ca 150 kr /dygn och ca 200 kr/dygn (2-bädd på Mandolingatan 3 och 4-bädd på Fagottgatan 4). Tvättstuga med torkrum finns på entréplan. Det finns även tillgång till bastu (Fagottgatan 8), hobbyrum (Mandolingatan 3), matt-tvätt (Fagottgatan 6), barnvagnsrum och matkällare. (Separat kö på matkällare).

   Övrigt

   Mandolingatan har ett utmärkt läge med vacker natur och Ruddalens rekreationsområde som granne, samtidigt som kommunikationer, affärer, skolor, dagis och hela Frölunda Torgs serviceutbud finns i närheten. Dessutom nära både stan och havet, endast ca tio minuter med bil eller ca 20 minuter med cykel! Spårvagnslinjerna 1, 7 och 8 går från Musikvägen mot centrum och Frölunda Torg. På Frölunda Torg finns också en busstation med flera linjer mot centrum, väster och Mölndal.

   Byggnad

   Byggår

   1963

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Brf Ruddalen 1

   Föreningens organisationsnummer

   757201-7312

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   720 st

   Antal lokaler

   0 st

   Byggår

   1963

   Äger föreningen marken

   Nej

   Allmän information

   Riksbyggen Brf Ruddalen 1 bytte nyligen namn från Riksbyggen Göteborgshus 27 och är en välskött förening som innefattar 720 lägenheter och består av 10 stycken höghus. Husen uppfördes år 1962-1963 med lägenheter i skiftande storlekar från 1 rok till 4 rok. Som medlem i föreningen finns tillgång till tvättstuga utrustad med tvättmaskin, torktumlare, mangel samt mattvätt (Fagottgatan 6). Övernattningslägenheter kan hyras ut i högst 7 dagar till en kostnad mellan ca 125-175kr/dygn, dessa återfinns på Mandolingatan 3. Uppgifter om hyresvillkor finns att få av ansvarig för uthyrning, kontaktuppgifter finns på anslagstavlan i varje entré. Det finns även tillgång till bastu (Fagottgatan 8), biltvätt och hobbyrum (Mandolingatan 3).

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   1980-talet renoverades tvättstuga. 1984-1985 byttes samtliga fönster ut till 3-glas fönster. 2004-2006 byttes samtliga V/A-stammar i kök och badrum och i samband med detta renoverades samtliga badrum. Under samma period byttes taken på husen ut och el-stigare byttes. 2009-2010 genomfördes en ombyggnad av bastu och nytt tak till biltvätten sattes upp. Under samma år genomfördes en kontroll och justering av husens rökluckor samt en eldragning av elkabel för ytterbelysning på parkeringsplats. 2010 energideklarerades huset. 2011 uppfördes nya garage och en OVK-besiktning av ventilationen utfördes. 2012 uppfördes nya sopstationer och de gamla soprummen gjordes om till återvinningsrum. Samma år renoverades lekplats. 2012-2013 byttes elinstallationer i husen och fortsätter under 2014-2015 i källare då detta ej är klart. Under denna period installerades magnetlås på rökluckor, garagepanel byttes samt målades och vissa gräsytor dränerades. 2013-2014 målades brandtrappor och tvättmaskiner byttes ut. 2014-2015 rengjordes och oljades pergola in samt vindsdörrar byttes ut. Under samma period installerades porttelefon i fastigheterna och muren reparerades. 2015-2016 installerades nya branddörrar på vissa hus och lågenergibelysning installerade i samtliga tvättstugor. 2016 införskaffades nya parkeringsautomater och nya linjer målades för parkeringsplatserna. Samma år installerades fiberbredband i fastigheterna, nya varmmanglar installerades i tvättstugorna samt en del träd runt fastigheten rensades bort. 2017 byggdes föreningens lekplats om. 2018 renoverades övernattningsrummet F4, bastun och den stationära grillen vid lekplatsen stod klar för användning. Samma år utfördes fasadtvätt av samtliga norrgavlar och nytt tvättstugesystem installerades . 2019 reparerades trasiga vindsgolv, dörrar till återvinningsrummen byttes samt målning av socklar på fasader gjordes. Markarbeten genomfördes såsom brunnar, dränering samt asfaltsarbete. 2020 genomfördes byte av armaturer i trapphusen och entréer samt ommålning av entréerna. Konvertering av befintliga utomhusarmaturer till LED- belysning har genomförts samt renovering av klinkergolv och bultar i tvättstugan. Inledande installation av kameror i vindarna och cykelrum. Hissar beräknas bytas om 4-5 år. Föreningen planerar att spola stammarna, färdigställa kamerainstallation samt inoljning av pergolor. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

   Gemensamma utrymmen

   Föreningen har tio tvättstugor, en i varje hus som är belägen på bottenplan. Tvättstugorna är utrustade med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, fyra torkrum samt ett mangelrum. Tvättstugan på bottenplan är uppdelad så att två hushåll kan tvätta samtidigt. Bokningen sker online samt via digital skärm vid entrén. I föreningen finns även övernattningsrum, cykelrum, barnvagnsrum, matt-tvätt, bastu, matkällare och hobbyrum samt sopsorteringsrum. För de medlemmar som hyr parkeringsplats eller garageplats permanent finns biltvätt att nyttja. Föreningen tillhandahåller även en container året om för att slänga riktigt grova sopor kostnadsfritt.

   Gårdsplats

   Gemensam grönskande gård med utemöbler, grill, lekplats samt liten pulkabacke.

   Parkering

   Föreningen förfogar över 308 parkeringsplatser, varav 8 är till för husvagnsparkering. Plats kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad för bilparkering. Föreningen förfogar dessutom över 282 garageplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/månad. Föreningen förfogar också över ett antal MC-platser som kan hyras till en kostnad om ca 130 kr/månaden. I dagsläget finns det lediga platser i varm-och kallgaraget, MC-plats och parkering med laddstolpe.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Mandolingatan 5, Västra Frölunda

   Kommun: Göteborg

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 1 895 000 kr

   Månadsavgift: 3 057 kr/mån

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2020-09-25

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av köpare

   Driftkostnad: 300 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 200 kr/månad

   Försäkring: 100 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: Driftskostnaden är en schablon och baserad på en person i hushållet. Kostnaden kan variera efter personlig förbrukning och personligt behov och skall således ses som en uppskattning.

   Karta & område

   Göteborg - Väster

   Funderar du på hur du ska välja mäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, villa eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Askims Verkstadsväg 17 i Askim, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i västra Göteborg!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Väster

   Hitta din mäklare i Göteborg - Väster

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder