Varning! Just nu förekommer bedrägeriförsök där personer som utger sig för att vara mäklare kontaktar bostadssäljare och ber dem legitimera sig via BankID. Var uppmärksam! Läs mer Jag förstår


Skogsmilsgatan 23, Västra Frölunda

2 595 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Adress

  Skogsmilsgatan 23 - Västra Frölunda

  Kommun

  Göteborg

  Boendeform

  Bostadsrättslägenhet

  Byggår

  1964-1965

  Boarea

  75m2

  Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

  Våning

  2 av 4 (En trappa upp.) , Hiss finns inte

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Avgift

  4 494 kr/mån

  Utgångspris

  2 595 000 kr

  34 600 kr/m2

  Trevlig 3:a med balkong i söderläge

  Välkommen till en kvadratsmart bostad med balkong i optimalt solläge. Ljus och rymlig lägenhet med bevarade detaljer som ger bostaden karaktär. Några hundra meter från bostaden finns spårvagnshållplatserna Lantmilsgatan med spårvagn 1, 7 och 8. Marklandsgatan med ännu fler anknytningar finns några få minuter bort. Området är mycket omtyckt och har närhet till grönområden och optimalt läge gällande kommunikationer. På ett par minuter tar du dig till Linnéstaden med caféer och restauranger, eller varför inte ta en promenad i Slottskogen. Tar du istället spårvagnen åt andra hållet hamnar du på Frölunda Torg, där det finns diverse butiker, restauranger och caféer. Det finns naturstigar och härliga strövområden men också tillgång till gym, skridskobana, fotbolls-, bandy- och ishockeymöjligheter på Ruddalens Idrottsanläggning. Flertalet livsmedelsbutiker finns i närheten.

  Ansvarig mäklare

  Filip Söndergaard

  Reg. Fastighetsmäklare

  0767-63 83 43

  filip.sondergaard@lansfast.se Läs mer om Filip

  Extra kontaktperson

  Filip Bahno

  Reg. Fastighetsmäklare

  0767-63 83 59

  filip.bahno@lansfast.se Läs mer om Filip

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Inne i bostaden möts vi av en välplanerad och rymlig hall. I anslutning till hallen finns en klädkammare och garderober, vilket ger goda förvaringsmöjligheter. In till höger från hallen finner vi ett välutrustat kök med diverse vitvaror såsom kyl, frys, spis, ugn och microvågsugn. Här finns även matplatsen och stora fönster som ger en trevlig vy över innegården. Går vi istället till vänster finner vi ett luftigt vardagsrum där hela sällskapet får plats att umgås. Vardagsrummet är ljust tack vare de stora fönsterna och härifrån får vi även tillgång till balkongen. Mycket trevlig och fri utsikt härifrån över skog och landskap. Vidare in i bostaden hittar vi två sovrum och badrum. Det stora sovrummet ligger vägg i vägg med vardagsrummet och även härifrån når vi den trevliga balkongen. Mycket plats för att inreda efter behov och smak. Går vi rakt ut och fram från det stora sovrummet hittar vi nästa mysiga sovrum. Även här ges möjlighet att inreda efter tycke och smak. Fönsterna vetter ut mot innergården. Lägenhetens badrum är stambytt år 2005 och är helkaklat. Här finns även tvättmaskin och handdukstork. Ljusa materialval. Genomgående parkettgolv och ljusa väggar i bostaden. Välkommen på visning!

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1964-1965

  Gjorda renoveringar: 2004 -2005: Stambyte och renovering av alla badrum 2010: Renoverat tak och fasader samt rustat upp innergårdar och lekplatser. 2013-2014: Elektroniskt låssystem med porttelefoner och nyckeltaggar. Målning av trapphus och ny LED-belysning. 2015: Fönsterbyte Hus A 2018: Fönsterbyte Hus B-C-D

  Uppvärmning

  Frånluftsvärme

  TV

  Ansluten till kabelnät. Leverantör Com Hem. Gruppavtal. Box/kort fås genom Com Hem.

  Bredband

  Bredband. Leverantör Com Hem. Gruppavtal från januari 2018. Bredbandsrouter beställs genom Com Hem

  Uteplats/Balkong

  Inglasad balkong i söderläge.

  Bilplats

  Föreningen förfogar över totalt 274 parkeringsplatser, varav 254 är uthyrningsbara och 20 är avgiftsbelagna besöksparkeringar. P-plats utan motorvärmare 200 kr P-plats med m-värmare 300 kr Husvagnsplats 300 kr MC-plats utomhus 155 kr

  Övrigt

  Bostaden är belägen med ett optimalt läge mellan stad och hav, med närhet till kommunikationer, skola och förskola. Expansiva Frölunda Torg, med fler än 200 butiker och all tänkbar service, ligger endast ett stenkast bort. Fina cykelvägar leder dig snabbt in till stan eller ut till havet och Göteborgs vackra skärgård!

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  350 kr/månad

  Försäkring:

  100 kr/månad

  Elkostnad:

  250 kr/månad

  Total driftkostnad:

  350 kr/månad

  Andel i föreningen:

  0,3236%

  Andel av årsavgift:

  0,3236%

  Pantsättning:

  Bostaden är inte pantsatt.

  Pantsättningsavgift:

  455 kr

  Överlåtelseavgift:

  1 138 kr

  Betalas av säljare

  Byggnad

  Byggår:

  1964-1965

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Mekanisk frånluft

  Uppvärmningssystem:

  Frånluftsvärme

  Renoveringar:

  Gjorda renoveringar: 2004 -2005: Stambyte och renovering av alla badrum 2010: Renoverat tak och fasader samt rustat upp innergårdar och lekplatser. 2013-2014: Elektroniskt låssystem med porttelefoner och nyckeltaggar. Målning av trapphus och ny LED-belysning. 2015: Fönsterbyte Hus A 2018: Fönsterbyte Hus B-C-D

  Förening

  Föreningens namn:

  HSB Brf Lavetten i Göteborg

  Lägenhetsnummer:

  166

  Antal lägenheter:

  309

  Antal lokaler:

  3

  Allmänt om föreningen:

  Föreningen bildades år 1965. Föreningen har en mycket informativ hemsida: www.brflavetten.se  Föreningens ekonomi:

  Förening med stabil ekonomi. Avgiften höjdes med 3 % den 1 juli 2014 pga fönsterbyten 2015. Avgiften höjdes med 2% 1 juli 2017. Avgiften höjdes med 1,5% 1 juli 2018. Inga planerade avgiftshöjningar framöver som det ser ut nu.  Gjorda renoveringar:

  Gjorda renoveringar: 2004 -2005: Stambyte och renovering av alla badrum 2010: Renoverat tak och fasader samt rustat upp innergårdar och lekplatser. 2013-2014: Elektroniskt låssystem med porttelefoner och nyckeltaggar. Målning av trapphus och ny LED-belysning. 2015: Fönsterbyte Hus A 2018: Fönsterbyte Hus B-C-D  Parkering:

  Föreningen förfogar över totalt 274 parkeringsplatser, varav 254 är uthyrningsbara och 20 är avgiftsbelagna besöksparkeringar. P-plats utan motorvärmare 200 kr P-plats med m-värmare 300 kr Husvagnsplats 300 kr MC-plats utomhus 155 kr  Gemensamma utrymmen:

  Det finns bastu, cykelförråd, tvättstugor, hobbyrum samt två gästlägenheter  Annat:

  Området kring Brf Lavetten är mycket omtyckt med härliga grönområden och närhet till såväl kommunikationer som service. Här finns fina lekplatser för barnen. Sport och motion: I omgivningen finns många alternativ till motion. Det finns naturstigar och härliga strövområden men också tillgång till gym, skridskobana, fotbolls-, bandy- och ishockeymöjligheter på Ruddalens Idrottsanläggning. Bad och gym finns på Frölunda Kulturhus vid Frölunda Torg. Filmvisning, bibliotek, utställningar, musik mm är andra aktiviteter som erbjuds. Affärer: Affärer i närområdet är Willys Hemma Kaverös, Ica Supermarket Högsbo, Netto Marklandsgatan och Lidl Distansgatan. I Kaverös centrum finns spelbutik och pizzeria. På Frölunda Torg har du ett stort utbud av affärer. Frölunda Torg ligger på ca 15 min. promenadavstånd eller ca 5 min med spårvagn. Spårvagn och buss: På en minuts gångavstånd finns spårvagnshållplatsen Lantmilsgatan som trafikeras av tre linjer.


  Energideklaration

  Energiklass:

  C

  Energikonsumtion:

  120 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor