Objektbild

Tenorgatan 10, VÄSTRA FRÖLUNDA

Föreningens bästa läge + västerbalkong med oslagbar utsikt!

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 4 330 kr/mån

Bostadsrättslägenhet - VÄSTRA FRÖLUNDA

Rum: 3 rok

Våning: 2 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1966

Boarea: 74 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Välkommen till denna välplanerade och smakfulla bostad om 74kvm i populära Sörgården! Här har vi snart det stora nöjet att saluföra en fantastisk trerummare i attraktiva kvarter. På Tenorgatan 10 bor du i en tidsenlig lägenhet där 60-tals charmen finns bevarad och genomsyrar lägenheten med vackra attribut som fiskpensparkett och god förvaring i platsbyggda garderober. Planlösningen fördelar sig över ett stort och ljust vardagsrum med utrymme för både din soffgrupp och matsalsbord samt utgång till en rymlig och soldränkt balkong. Balkongen ger dig en vidsträckt vy över hela Ruddalen som tillsammans med ett ostört läge gör att du kan njuta av många härliga soltimmar hela dagen lång och dessutom komma naturen nära. Vidare får du ett härligt kök med modern retro känsla och matplats invid fönster för 4-6 personer. Köket är ett snyggt och fullrustat Epoq kök med gott om förvaring. Två stycken sovrum med gott om plats för säng, och tex arbetshörna samt förvaring. Fräscht och stambytt badrum i vitt installerat med generös duschvägg, wc, handfat med kommod, ett vägghängt spegelskåp och ytterliggare ett skåp för förvaring. Trevlig golvvärme är installerat. Avslutningsvis välkomnas ni in i bostaden i en stor möblerbar hall. HSB Sörgården är en stabil och mycket omtyckt förening med unik sammanhållning i hjärtat av Kaverös. Omgivningarna kring fastigheten är välskötta och ger dig allt du kan önska för en vacker social samvaro. Här bor du i ett lugnt och familjärt område. Utanför porten har du en välsorterad mataffär och du har spårvagnshållplats på 5 minuter promenad (Lantmilsgatan) som tar dig snabbt in till centrala Göteborg och Frölunda Torg. Du har dessutom gångavstånd till natursköna omgivningar i närheten såsom Ruddalen som har fina elljusspår och om vintern kan du även åka skridskor här. Du har också närhet till Slottsskogen och Botaniska trädgården och med enkelhet tar du dig till Linnéplatsen på endast 5 minuter ifrån knytpunkter som Axel Dahlströms torg och Marklandsgatan. När det blir varmare ute kan du även ta cykeln till havet via de välhållna cykellederna. I närområdet finns det även gott om närservice såsom Frölunda torg och det expansiva köpcentrumet 421. I Kaverös finns även en Montessoriförskola och en egen skola Kavåsskolan. Den här bostaden vill ni inte missa. Kontakta ansvarig mäklare för ytterligare information!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Sanna Nyberg

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 56

  sanna.nyberg@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Emelie Wulff

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0767-63 83 52

  emelie.wulff@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Bostad

   Boarea

   74m2

   Våning

   2 av 3 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   22

   Andel i föreningen

   0,46129%

   Andel av årsavgift

   0,46129%

   TV och internet

   Telia öppen Fiber - välj mellan flertalet olika leverantörer samt ComHem "tre hål i väggen" för kabel-tv och bredband. Föreningen har ett digitalt nät med 14 tv-kanaler som ingår i avgiften.

   Övriga utrymmen

   Till lägenheten tillhör ett källarförråd

   Byggnad

   Byggår

   1966

   Byggnadstyp

   Flerfamiljhus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd 2019-02-15
   Energiklass:
   Energiprestanda, specifik energianvändning: 130 kWh/m2 och år

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Sörgården

   Föreningens organisationsnummer

   757200-9087

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   216 st

   Antal lokaler

   3 st

   Äger föreningen marken

   Nej

   Allmän information

   Bostadsrättsförening HSB Sörgården med adresserna Barytongatan, Soprangatan och Tenorgatan omfattar 216 st lägenheter mellan 1-5 rok. Föreningen har 6 st tvättstugor, fritidslokal, bastu med relaxavdelning, gym, hobbyrum, gästlägenhet, cykelrum, barnvagnsrum och soprum med kompostering. HSB Brf Sörgården är en välskött förening med god ekonomi. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan enligt HSBs rekommendationer.

   Föreningens ekonomi

   Stabil ekonomi med bra underhållsplan. Se årsredovisningen för vidare ekonomisk data.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Föreningen följer en långsiktig underhållsplan enligt HSB:s rekommendationer. Några större renoveringar som utförts de senaste åren i enlighet med underhållsplanen är: 2001: Balkonger renoverades och inglasning av balkonger kunde beställas av medlemmarna till egen kostnad. 2004: Genomfördes ett stambyte och under samma renovering drogs ny el samt alla elcentraler i lägenheterna byttes till moderna centraler med jordfelsbrytare. I samband med detta stambyte renoverades samtliga badrum/våtrum i föreningen. 2005: Telia bredbandsfiber drogs in i alla lägenheter samt 'tre hål i väggen' bredbandslösning från ComHem installerades i alla lägenheter. 2008: Fritidslokalen renoveras och nytt kök med tillhörande vitvaror installerades. 2009: Trapphus, tvättstugor, källargångar och entrépartier renoverades och säkerhetsdörrar installerades i alla ingångar från trapphus till källare, medlemmarna kunde beställa säkerhetsdörrar för sin bostad till egen kostnad. 2010-2011: Två av föreningens lekplatser totalrenoverades och ny lekutrustning installerades. 2012-2013: Fönster av de äldsta modellerna byts ut 2013-2014: Garagen repareras 2014-2015: P-däck samt fasader renoveras, Gästlägenhet färdigställs. 2016: Fasadrenoveringar fortsatte enligt underhållsplan, utemiljön sågs över. 2017: Säkerheten på P-däcken höjdes med fjärrstyrd grind samt staket, gammal belysningsarmatur byts ut mot led-armaturer samt kompletteras med ny led-belysning på vissa ställen. Fasadrenoveringar fortsatte till hösten 2017 enligt underhållsplanen med 'I-huset' dvs Barytongatan 9-15. 2017: Utemiljön på Z-husets gård rustas upp och lekplatsen byggs om helt och hållet. 2017, Ytskikt renoveras i lokalen (samma lokal som bastun) där gymmet placeras, efter sommaren installerades gym-utrustning. 2018: Fasadrenoveringar fortsatte enligt underhållsplan, utemiljön sågs över och åtgärdades. 2019-2020: Relining/renovering av avloppsrör i bottenplattan/källaren och tvättstugor utfördes i alla huskroppar, detta arbete var klart 2020 och finansierades med egna medel utan nya lån. Ett stort projekt som höll tidsplanen. Några avloppsrör ut mot gatan renoverades under senare delen av 2020 i separat projekt som också finansierades med egna medel utan nya lån. 2020: IMD-el installerades i föreningen och finansierades med egna medel utan nya lån.

   Gemensamma utrymmen

   Gästlägenhet kan hyras av föreningens medlemmar. Lägenheten har max 4-5 sovplatser fördelat på två sängar och en bäddsoffa.Går att hyra för 300kr/dygn. Fritidslokal (utrustad för 30 personer) som kan hyras av medlemmar. Bastu med relaxavdelning Hobbyrum (Barytongatan 9) Cykelrum och barnvagnsrum Soprum med kompostering 6 st tvättstugor, med 2-3 tvättmaskiner i varje Gym, får användas 07-21 alla dagar.

   Parkering

   Föreningen har 154 st garageplatser i kallgarage och 117 st p-platser på p-däck. Det är för närvarande kö till garageplats men parkeringsplatser finns på däck ovanför de 2 garagelängorna. Även gästparkering finns, dessa platser är avgiftsbelagda. Nytt från 2017 är att du måste ha nyckel och fjärrkontroll för att komma in med bilen på P-däcken, du behöver nyckel både för att komma in och ut från P-däcken.

   Försäkring

   Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

   Föreningens hemsida

   http://www.hsb.se/goteborg/sorgarden

   Kaverös

   Allmänt om området

   Lummiga Kaverös ligger vackert i västra delen av Göteborg med ett högt, lite avskilt läge med Ruddalens fritidsområde som närmaste granne. I början av förra seklet bodde många så kallade ”Högsbotorpare” i det kuperade landskapet kring Kaverös. De var hantverkare och arbetare som jobbade inne i staden under dagarna och skötte sina små jordbruk på sluttningarna på ledig tid. I mitten av 60-talet växte den nya stadsdelen Kaverös fram. Byggherrarna sparade varken på material eller möda och resultatet blev en gedigen stadsdel i alla avseenden.

   Tjänster i området

   Mitt i Kaverös finns ett mindre närcentrum med bland annat livsmedelsbutik. På bekvämt promenadavstånd ligger Axel Dahlströms torg med ännu fler butiker och service. Frölunda Torg ligger också nära, vilket gör att i stort sett all upptänklig service finns inom räckhåll. I själva Kaverös finns en Montessoriförskola och en egen skola – Kavåsskolan. Inpå knuten ligger även en tennisbana och Ruddalens friluftsområde med sina milsvida stigar och elljusspår. Om vintern kan du åka skridskor här.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Tenorgatan 10, VÄSTRA FRÖLUNDA

   Kommun: Göteborg

   Område: Kaverös

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 4 330 kr/mån

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2021-04-09

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av säljare

   Karta & område

   Göteborg - Väster

   Funderar du på hur du ska välja mäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, villa eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Askims Verkstadsväg 17 i Askim, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i västra Göteborg!

   Läs mer

   Bobutiken i Göteborg - Väster

   Hitta din mäklare i Göteborg - Väster

   Liknande bostäder