Objektbild

Älvebacken 8, Kungälv

Pris:

3 595 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 4 471 kr/mån ink. värme & kallvatten.

Bostadsrättslägenhet - Kungälv

Rum: 4 rok varav 3 sovrum

Våning: 3 av 6 , hiss finns

Byggår: 2019

Boarea: 93 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

En toppmodern genomgångsfyra med två badrum och 14 kvm stor balkong i Kungälvs nya stadskärna. Förutom detta så bjuder detta hem på tre sovrum i bra storlek, rejält kök med stilrena materialval samt ljust vardagsrum. Detta är en riktigt bra bostad i ett av de först sålda kvarteren på Kongahälla, vilket ger ett bra läge. I närområdet finner ni shopping, fina promenadstråk, brett restaurangutbud, träningsanläggningar, vårdcentral, grundskolor och gymnasium samt vårt nya resecentrum med oerhört bra kommunikationer. Önskar ni pendla går nästintill samtliga bussar ett stenkast från dörren. Möjlighet till garageplats finns under huset. Ring gärna för mer information.

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Mathilda Hansson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0735-337762

  mathilda.hansson@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Claes-Johan Olsson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0730-208330

  claes-johan.olsson@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Välkomnande hall med bra förvaring i skjutdörrsgarderoben. Väggarna är vita och på golvet ligger ekparkett som enhetligt följer med in hela bostaden.

   Badrum/tvättstuga

   Grå klinker med komfortvärme på golvet, vita stora kakelplattor på väggarna. Här finns wc, kommod, spegel, badkar och handdukstork. I tvättdelen står tvättmaskin och torktumlare intill varandra med bänkskiva över samt bra förvaring i skåpen ovantill.

   Sovrum

   I detta sovrum är väggarna vita med en randig fondtapet som går i beige. Till detta rum hör en klädkammare med hylla och hängare.

   Vardagsrum

   Ljust vardagsrum tack vare stora fönster och stor öppning in mot köket. Vita väggar. Härifrån nås balkongen.

   Balkong

   Stor balkong som vetter mot den lugna innergården. Här får du plats med både mat- samt loungedel.

   Kök

   Väldigt snyggt kök med grå luckor, vitt kakel och mörk laminatskiva. Alla vitvaror är i rostfritt utförande och består av två kombinerade kyl/frys, ugn och mikro i bra arbetshöjd, diskmaskin samt häll och fläkt. Plats för stort matbord intill fönstret.

   Badrum

   Andra badrummet har dusch med raka duschväggar, liten kommod samt spegel. Grå klinker samt vitt kakel.

   Master bedroom

   I största sovrummet finns gott om plats för dubbelsäng. Skjutdörrsgarderob erbjuder förvaring. Vita väggar.

   Sovrum

   Vita väggar matchas med en mörkgrå fondvägg i skön ton. En dubbel garderob erbjuder förvaring.

   Uteplats/Balkong

   14 kvm stor balkong

   Bostad

   Boarea

   93m2 (Enligt bostadsrättsföreningen)

   Våning

   3 av 6 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   81204

   Andel i föreningen

   0,93%

   Andel av årsavgift

   Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

   TV och internet

   Bredband, tv och telefoni via Telia Triple Play. Kostnad 220 kr/per månad.

   Byggnad

   Byggår

   2019

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Fönster

   3-glasfönster

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   Borggården i Kongahälla

   Föreningens organisationsnummer

   769633-9345

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   137 st

   Antal lokaler

   4 st

   Äger föreningen marken

   Ja

   Gemensamma utrymmen

   Gemensamhetslokal, cykelrum och gästlägenhet. Ett förråd hör till varje lägenhet. Ytterligare förråd finns att hyra för 300 kr/mån. Separat kö till dessa.

   Parkering

   - Det finns 64 st platser i garaget under huset, kostnad 900 kr/mån. Till dessa är det separat kö. - Möjlighet till boendeparkering på gatan 400 kr/mån. - Tillgång till kommunens parkeringshus Pallisaden vid Marstrandsvägen. Avgift enligt kommunens taxa. Se kungalv.se -Bilpool Sunfleet

   Centralt

   Allmänt om området

   Kungälv ligger ca 2,5 mil norr om Göteborg och karaktäriseras som småstaden mitt emellan havet och storstan. Här finner man det mesta, allt från historik i någon av kommunens två fästningar eller kultur och nöje på biografen eller Mimers hus. Det är en härlig blandad bebyggelse med vackra sekelskifteshus och toppmoderna lägenheter. Det finns flera förskolor i centrala Kungälv. Floraparken, Fridhem, Fridhemskullen, Hattstugan, Solängen samt Ängsblommans och Iskällans förskola. Fontinskolan ligger halvvägs upp på Fontinberget med utsikt över Kungälvs centrala delar. Skolan har elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Thorhildskolan är en höstadieskola för elever i årskurs 7-9. På skolan finns en idrottsprofil som erbjuder en fördjupning i ämnet Idrott och Hälsa. Det finns även ett flertal friskolor som du kan läsa mer om på kommunens hemsida www.kungalv.se

   Kommunikation

   Intill köpcentret ligger Resecentrum som blivit en ny knutpunkt för Kungälvs kollektivtrafik. Där avgår direktbuss till Göteborg kontinuerligt.

   Tjänster i området

   Att bo mitt i Kungälv Centrum är en klar fördel då centrumkärnan just nu växer så det knakar. I mars förra året öppnade Kongahälla Center, ett köpcentra på hela 37 000 kvm i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Med 100 butiker, restauranger och annan service har Kungälv nu fått en ny efterlängtad handelsplats.

   Övrigt om området

   I området finns flera skolor. Fontinskolan har klasser mellan F-6. Gamla Nedre Fontinskolan är numera en montessoriskola årskurs F-9. På promenadavstånd ligger också Thorildskolan, en av tre grundskolor i Kungälv med klasserna 7-9. På promenadavstånd ligger även Mimers hus som är kommunens gymnasium och har ett brett utbud av programval och erbjuder kommunens största bibliotek. I Kungälvs kommun finns det många idrottsföreningar och anläggningar. Kongevi är kommunens största fotbolls- och friidrottsarena och ligger mitt emot Kungälvs sjukhus. Skarpe Nord ligger nära som en fotbollsplan under sommarhalvåret och bandy-/skridskobana under vinterhalvåret. Här finns även ett utomhussimbad med simskola. Under resten av året finns Oasen, vilket är Kungälvs ishall samt inomhusbad. Två stora friskvårdsarenor/gym finns belägna i Rollsbo, Friskis & Svettis och STC, STC har även en anläggning centralt på Västra Gatan. I Fontins friluftsområde erbjudes härliga motionsspår i olika längder, där finns också nybyggda motionscentralen; "Kotten" som ligger vackert vid den lilla sjön Svarte Mosse.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Älvebacken 8, Kungälv

   Kommun: Kungälv

   Område: Centralt

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 3 595 000 kr
   Utgångspris

   Månadsavgift: 4 471 kr/mån ink. värme & kallvatten.

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 476 kr

   Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av säljare

   Driftkostnad: 717 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 350 kr/månad

   Vatten & avlopp: 147 kr/månad

   Övrigt: 220 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: Övrigt avser Telia triple play som faktureras via föreningen.

   Antal personer i hushållet: 4 st

   Karta & område

   Kungälv

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Gymnasiegatan 4 i Kungälv, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Kungälv!

   Läs mer

   Bobutiken i Kungälv

   Hitta din mäklare i Kungälv

   Liknande bostäder