Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Floragatan 4, Kungälv

Central etta med låg avgift!

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 2 120 kr/mån

Bostadsrättslägenhet - Kungälv

Rum: 1 rok

Våning: 2 av 4 , hiss finns inte

Byggår: 1965

Boarea: 27,5 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Om ett tag har vi nöjet att presentera denna sällan återkommande etta på populära Floragatan i Kungälv! En kvadratsmart lägenhet med allt det mindre huhållet behöver. Här erbjuds helkaklat fräscht badrum med badkar, rum med plats för soffa, säng och matbord samt litet gulligt kök. Här blir man del i en välmående bostadsrättsförening som genom åren utfört näst intill samtliga stora renoveringar. Mycket låg belåningsgrad och en stabil ekonomi. Föreningen har både egna p-platser samt garage (kölista). Bostäderna här säljs mycket sällan vilket speglar att de boende trivs mycket bra i området. Floragatan har ett centralt läge med närhet till Kungälvs nya stadskärna som nu inspirerande växer fram vid Kongahälla. Runt husknuten ligger ICA Skafferiet och i närområdet finns mycket vacker natur och fina promenadstråk/löparspår. Dessutom ligger utmärkta kommunikationer via nya resecentrum endast en kort promenad bort. Hela området är mycket trevligt och familjärt med blandad bebyggelse av flerfamiljshus, radhus och friliggande villor. Varmt välkomna att kontakta oss för mer info!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Mathilda Hansson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0735-337762

  mathilda.hansson@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Tove Pernhult

  Fastighetsmäklare

  Partner

  Mobil: 0763-183800

  tove.pernhult@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Bostad

   Boarea

   27,5m2 (Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen)

   Våning

   2 av 4 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   36

   Andel i föreningen

   0,7912%

   Andel av årsavgift

   0,7912%

   TV och internet

   Kabel-TV och internet (ej fiber) finns enligt avtal med ComHem.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Violen 7

   Byggår

   1965

   Byggnadstyp

   Flerfamiljshus

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Fönster

   3-glasfönster

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Floran

   Föreningens organisationsnummer

   753300-0373

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   72 st

   Antal lokaler

   0 st

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   En förening med mycket god ekonomi, välplacerat kapital, stadig underhållsfond och god framförhållning. Troligtvis en av Kungälvs mest välmående bostadsrättsföreningar. Här kan man känna sig trygg oavsett ränteläge och påverkande omvärldsfaktorer. Bostadsrättsföreningen Floran registrerades den 1 december 1962. Husen ritades av stadsarkitekten i Kungälv Anders Lidvall (son till den rysk-svenske arkitekten Fredrik Lidvall) och uppfördes 1963–1964. Den första inflyttningen i husen skedde 1964. Föreningen består av tre punkthus med med totalt 72 lägenheter varav 24 lägenheter i varje hus. I varje hus finns sju stycken ettor, två tvåor, elva treor samt fyra fyror. Dessutom finns 24 garage samt 51 parkeringsplatser, varav 20 stycken med eluttag (10 st vid den övre och 10 st vid den nedre parkeringen). Föreningen äger fastigheten med beteckning Violen 7 i Kungälv. Fastigheten är försäkrad i Moderna försäkringar. Ekonomisk förvaltning sker via HSB. Såväl fastighetsskötseln utav husen via en anlitad ”bovärd".

   Föreningens ekonomi

   Avgifterna höjdes från och med 2018-01-01 med 1 % och uppgår därefter i genomsnitt till 651 kr/kvm lägenhetsyta. Föreningen har en mycket god ekonomi och har under lång tid varit obelånad. Man kommer under en femårsperiod höja avgifterna med 1 % per år.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Kommande: Elen skall dras om i samtliga lägenheter planerat till åren 2019-2020. Trappuppgångarna skall fräschas upp och garageportarna bytas. Dränering kring fastigheterna samt byte av värmekulvert i mellan husen. I samband med det kommer även utemiljön uppdateras. Stora utförda renoveringar: Fasadbyte 2018. Under 2001 utfördes en inglasning av de befintliga balkongerna. Stambyte och byte av vattenledningar utfört under 2011-2013.

   Gemensamma utrymmen

   Det finns två tvättstugor dels på Floragatan 6, där boende med lägenhetsnummer 1–38 tvättar, och på Floragatan 2 där boende med lägenhetsnummer 39–72 tvättar. I varje hus finns ett cykelrum. I varje hus finns även ett barnvagnsrum. Ett hobbyrum finns i Floragatan 4, nedre ingång innanför cykelrummet. Här finns pingisbord, hyvelbänk och "Florans bibliotek". Här kan du även hålla till om du behöver utrymme för att måla om något. Till varje lägenhet tillhör ett förråd nere i källaren i respektive hus. Förrådet är märkt med lägenhetsnumret. För sophantering är sopnedkasten fortfarande i bruk. För övrig återvinning av papper, glas och batterier är detta möjligt i entréplan på Floragatan 2 och 4. Övrig källsortering så som; färgat och ofärgat glas, plåt och metall, mjuk- och hårdplast, batterier, kartong och wellpapp samt tidningspapper skall slängas i ett rum på Floragatan 6.

   Gårdsplats

   Uteplatser och gräsmattor De är till för att användas – ta med dig fika ut i solen om du har lust! Lekplats Vid Floragatan 2 finns en lekplats med sandlåda, klätterställning, rutschkana och gungor. Vid denna lekplats finns även bänkar och bord samt vår gemensamma grill. Grillgaller finns att låna i föreningsexpeditionen (Pannrummet).

   Parkering

   I föreningen finns 24 garage samt 51 parkeringsplatser varav 20 stycken med eluttag (10 st vid den övre och 10 st vid den nedre parkeringen).

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Floragatan 4, Kungälv

   Kommun: Kungälv

   Område: Centralt

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 2 120 kr/mån

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 182 kr Betalas av säljare

   Driftkostnad: 150 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 150 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 1 st

   Karta & område

   Kungälv

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Gymnasiegatan 4 i Kungälv, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Kungälv!

   Läs mer

   Bobutiken i Kungälv

   Hitta din mäklare i Kungälv

   Liknande bostäder