Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Sankt Halvardsgatan 5, Kungälv

Pris:

Pris ej angivet

Månadsavgift 4 682 kr/mån

Bostadsrättslägenhet - Kungälv

Rum: 3 rok varav 2 sovrum

Våning: 2 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1962

Boarea: 65 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Denna fina trea ligger intill Kungälvs resecentrum och Kongahälla center som är Kungälvs nya köpcenter. Bostaden har varsamt renoverats under -17/18. Planlösningen är numera öppen mellan vardagsrum och kök och det sitter dimbara spotlights i alla rum. Golven är enhetliga och fina samt så har köket bytts ut till ett både snyggt och praktiskt kök med draglådor samt djupare bänkskiva vilket skapar riktigt bra arbetsyta. Utöver detta så erbjuds balkong med trall, badrum med egen tvättmaskin samt jättefina ytskikt överallt. Brf Storken är en populär och välmående HSB-förening. Här erbjuds ni fina välskötta innergårdar med flertalet lekplatser, grill, utemöbelgrupper, samt omtyckta och välanvända biutrymmen såsom föreningslokal och bastu. Känn tryggheten i att kunna luta er tillbaka på en stabil HSB förening som sköter både den ekonomiska och tekniska förvaltningen. Ett helt bekymmersfritt boende i Kungälvs mest expansiva område!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Mathilda Hansson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0735-337762

  mathilda.hansson@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Claes-Johan Olsson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0730-208330

  claes-johan.olsson@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   Möblerbar välkomnande hall med vita väggar och vit panelvägg. I taket sitter dimbara spotlights och det liksom det enhetliga laminatgolvet följer in i resterande delar av bostaden. I hallen finns ett platsbyggt städskåp.

   Sovrum

   Detta är det största av de två sovrummen. Det finns gott om plats för dubbelsäng, sängbord samt byrå. Hel garderobsvägg med fina skjutdörrar erbjuder förvaring. Väggarna har målats i en fin och rogivande blå ton.

   Sovrum

   Det mindre sovrummet är perfekt som sov-, arbets- eller gästrum. Väggarna är vita.

   Badrum

   Halvkaklat badrum med schackrutigt klinker och vitt kakel. Här finns tvättmaskin, badkar, handfat, spegel och två vägghängda skåp i valnöt.

   Kök/vardagsrum

   Väldigt fint kök i färgerna grått och vitt. Grå luckor matchas med vitt klassiskt kakel med fasade kanter och vita fogar vilket är en fin kombination. Bänkskivan är av marmorliknande laminat och är 10cm djupare än "standard" vilket ger bra arbetsyta. Köket är utrustat med rostfria vitvaror i form av kombinerad kyl/frys, häll, fläkt, ugn och integrerad diskmaskin. Den öppna planlösning mellan vardagsrum och kök främjar den sociala samvaron. Här finns gott om plats både soffgrupp och stort matsalsbord. Skönt ljusföde tack vare stora fönster. Härifrån nås balkongen.

   Balkong

   En ombonad plats där du kan koppla av med en bok eller avnjuta en god lunch i solen. På golvet ligger trall. Sol hela dagen.

   Bostad

   Boarea

   65m2 (Area enligt bostadsrättsförening)

   Våning

   2 av 3 , hiss finns inte

   Lägenhetsnummer

   67

   Andel i föreningen

   0,62473%

   Andel av årsavgift

   0,62473%

   TV och internet

   Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia där alla medlemmar erhåller följande via fiber till en obligatorisk kostnad om 215 kr/månad: - Digital-TV (kanalpaket Lagom) med tillhörande digitalbox. - Bredbandstelefoni. - Bredband (hastighet 100/10) med tillhörande router.

   Övriga utrymmen

   Till varje lägenhet hör ett kärllarförråd samt en matkällare. I föreningen finns samlingslokal med goda övernattningsmöjligheter. Det finns även bokningsbar bastu.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Storken 2

   Byggår

   1962

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd
   Energiklass:

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Fönster

   3-glasfönster

   Ventilation

   Självdrag

   Hiss

   Hiss finns inte

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB Brf Storken

   Föreningens organisationsnummer

   753300-0407

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Nej

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   161 st

   Antal lokaler

   8 st

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   HSB Brf Storken har funnits sedan början av 60-talet och är en stabil förening med mycket god gemenskap. Föreningen består av 161 lägenheter och 8 lokaler med adress Sankt Halvardsgatan, Klostergatan och Kastalagatan. Bostäderna är belägna med ett centralt läge med bra kommunikationer, närhet till mataffär och till Kungälvs centrum. Gemensamma utrymmen: Gemensam tvättstuga finns i varje källare. Hobbyrum finns att disponera för medlemmarna utan kostnad. Här finns bl.a en hyvelbänk. Föreningen har även en samlingslokal för ca 45 personer. Övernattningsmöjligheter för gäster 300 kr/dygn. Det finns också en bastu att nyttja kostnadsfritt. Övrigt: Föreningens fritidskommité ordnar månatliga träffar för medlemmarna både på dag-och kvällstid i form av återkommande grillfester, kafferep, stavgång och pubaftnar.

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Planerade: Föreningen planerar att genomföra stambyte med start år 2021 och har påbörjat upphandling och val av utförande för detta. Badrummen kommer således att göras om med helt nya ytskikt så som kakel och klinker etc. (fråga mäklaren för mer information om detta utförande). Utförda: Under 2013 drog man om elen i samtliga lägenheter och installerade jordfelsbrytare. Den 1 januari 2013 påbörjade man också enhetsmätning av el, kall- och varmvatten. Detta innebär att varje medlem betalar för sin egen förbrukning via avgiftsavin. Man betalar ingen egen nätavgift. Under 2014 byttes samtliga fönster till nya vändbara fönster.

   Gemensamma utrymmen

   Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsförråd.

   Gårdsplats

   Fina innergårdar med lekplats, gemensam uteplats med möbler och grill.

   Parkering

   1 garageplats. Till garageplatsen är det separat kö. 50 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Kostnad 350 kr/månad. Parkering sker lämpligast på någon av det stora parkeringsplatserna utanför bostaden med ett boendekort vilket köps direkt i parkeringsautomaten (400 kr/månad).

   Centralt

   Allmänt om området

   Kungälv ligger ca 2,5 mil norr om Göteborg och karaktäriseras som småstaden mitt emellan havet och storstan. Här finner man det mesta, allt från historik i någon av kommunens två fästningar eller kultur och nöje på biografen eller Mimers hus. Det är en härlig blandad bebyggelse med vackra sekelskifteshus och toppmoderna lägenheter. Det finns flera förskolor i centrala Kungälv. Floraparken, Fridhem, Fridhemskullen, Hattstugan, Solängen samt Ängsblommans och Iskällans förskola. Fontinskolan ligger halvvägs upp på Fontinberget med utsikt över Kungälvs centrala delar. Skolan har elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Thorhildskolan är en höstadieskola för elever i årskurs 7-9. På skolan finns en idrottsprofil som erbjuder en fördjupning i ämnet Idrott och Hälsa. Det finns även ett flertal friskolor som du kan läsa mer om på kommunens hemsida www.kungalv.se

   Kommunikation

   Intill köpcentret ligger Resecentrum som blivit en ny knutpunkt för Kungälvs kollektivtrafik. Där avgår direktbuss till Göteborg kontinuerligt.

   Tjänster i området

   Att bo mitt i Kungälv Centrum är en klar fördel då centrumkärnan just nu växer så det knakar. I mars förra året öppnade Kongahälla Center, ett köpcentra på hela 37 000 kvm i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Med 100 butiker, restauranger och annan service har Kungälv nu fått en ny efterlängtad handelsplats.

   Övrigt

   I området finns flera skolor. Fontinskolan har klasser mellan F-6. Gamla Nedre Fontinskolan är numera en montessoriskola årskurs F-9. På promenadavstånd ligger också Thorildskolan, en av tre grundskolor i Kungälv med klasserna 7-9. På promenadavstånd ligger även Mimers hus som är kommunens gymnasium och har ett brett utbud av programval och erbjuder kommunens största bibliotek. I Kungälvs kommun finns det många idrottsföreningar och anläggningar. Kongevi är kommunens största fotbolls- och friidrottsarena och ligger mitt emot Kungälvs sjukhus. Skarpe Nord ligger nära som en fotbollsplan under sommarhalvåret och bandy-/skridskobana under vinterhalvåret. Här finns även ett utomhussimbad med simskola. Under resten av året finns Oasen, vilket är Kungälvs ishall samt inomhusbad. Två stora friskvårdsarenor/gym finns belägna i Rollsbo, Friskis & Svettis och STC, STC har även en anläggning centralt på Västra Gatan. I Fontins friluftsområde erbjudes härliga motionsspår i olika längder, där finns också nybyggda motionscentralen; "Kotten" som ligger vackert vid den lilla sjön Svarte Mosse.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Sankt Halvardsgatan 5, Kungälv

   Kommun: Kungälv

   Område: Centralt

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Månadsavgift: 4 682 kr/mån

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2019-09-07

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 182 kr Betalas av säljare

   Reparationsfond: 1 804 kr


   Driftkostnad: 675 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 160 kr/månad

   Vatten & avlopp: 300 kr/månad

   Övrigt: 215 kr/månad

   Kommentar till driftkostnad: Övrigt avser bredband, tv och telefoni och är en obligatorisk kostnad som faktureras med hyran.

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Kungälv

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Gymnasiegatan 4 i Kungälv, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Kungälv!

   Läs mer

   Bobutiken i Kungälv

   Hitta din mäklare i Kungälv

   Liknande bostäder