Objektbild

Vendergatan 16, Kungälv

Central och fräsch tvåa med låg avgift!

Pris:

2 395 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 2 810 kr/mån ink. värme & telia tripple play (fiber 100/100, 28 st tv-kanaler, fast telefoni)

Bostadsrättslägenhet - Kungälv

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 2 av 4 , hiss finns

Byggår: 2018

Boarea: 50,5 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång.

Nu har ni möjlighet till en jättefin tvåa i BRF Vildvinet som är belägen i Kungälvs nya heta stadskärna. En toppmodern bostad med inglasad balkong och trivsam planlösning. Här bor ni mitt i händelsernas centrum med ett härligt urbant liv mellan husen och närhet till allt vad staden har att erbjuda. Bostaden har öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, badrum med kombinerad tvätt/tork, sovrum med plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring. En riktigt läcker bostad i det först sålda kvarteret på Kongahälla, vilket självfallet ger ett oerhört bra och lugnt läge i mitten av området. BRF Vildvinet kännetecknas av genomtänkta planlösningar, låga avgifter, ett medvetet miljötänk och fina innergårdar. Här finner ni shopping, fina promenadstråk, ett stenkast från vårt nya resecentrum som har oerhört bra kommunikationer. Önskar ni pendla går nästintill samtliga bussar ett stenkast från dörren, plats även för bil i garage under huset eller möjlighet till gemensam bilpool. Kvarteret är som gjort för en hållbar livsstil och för att skapa en bra balans mellan liv, arbete och lek. En bekväm vardag, en aktiv fritid och massor av tid över till ett härligt liv!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Mathilda Hansson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0735-337762

  mathilda.hansson@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Hall

   I entrédelen ligger grå klinker som sedan övergår i ekparkett som enhetligt följer in i hela bostaden. Väggarna är också enhetligt vitmålade. På vänster hand finns en enorm garderob med skjutdörrar i valnöt. Direkt in till höger ligger badrummet.

   Badrum

   Helkaklat badrum med grå klinker samt vita matta stora kakelplattor på väggarna. Här finns platssparande infällbara duschväggar, kommod, spegelskåp med belysning, handdukstork samt kombinerad tvätt/tork med praktisk grå bänkskiva över.

   Vardagsrum/kök

   Köket går stilrent i vitt med fina valnötsdetaljer. Vitt kakel matchas med bänkskiva i valnöt. Vitvarorna är i rostfritt utförande och kommer från Siemens, de består av kombinerad kyl/frys, ugn, häll, fläkt, mikro samt integrerad diskmaskin. Intill fönstren finns naturlig plats för köksbord. Den öppna planlösningen främjar den sociala samvaron och ytan kan möbleras på flertalet sätt.

   Sovrum

   Här finns plats för dubbelsäng samt ytterligare förvaring i form av garderober eller byrå.

   Balkong

   Balkongen är inglasad vilket gör den användbar året om. Förberett för infravärme. Här kan du sitta på behörigt avstånd men ändå känna pulsen från området kring Kongahälla center.

   Bostad

   Boarea

   50,5m2 (Enligt bostadsrättsföreningen)

   Våning

   2 av 4 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   1125

   Andel i föreningen

   0,9219%

   Andel av årsavgift

   0,9219%

   TV och internet

   Tv, bredband & telefoni levereras via Telia.

   Övriga utrymmen

   Ett källarförråd hör till lägenheten.

   Byggnad

   Byggår

   2018

   Byggnadstyp

   Flerbostadshus

   Energideklaration

   Energideklaration behövs ej

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Fönster

   3-glasfönster

   Ventilation

   FTX

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   BRF Vildvinet

   Föreningens organisationsnummer

   769631-2565

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ej angiven

   Övrigt om föreningen

   Info från Riksbyggen: Förutom att vi är ledande inom hållbar samhällsutveckling och ställer höga krav på oss själva använder vi oss av SundaHus verktyg för medvetna materialval och certifieringssystemet Miljöbyggnad. Något som också ligger i linje med Kongahällas tydliga miljöprofil och Kungälv Kommuns mål att det ska vara enkelt att leva ett hållbart och miljöriktigt stadsliv här. Vi arbetar precis som övriga aktörer för att all användning av energi ska vara förnybar och att utemiljön är grön, levande och inspirerande att vistas i.

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   81 st

   Antal lokaler

   0 st

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   Brf Vildvinets kvarter och 81 lägenheter består av 1-5 rok och 30-127 välplanerade kvadratmeter. Designade för dig som värdesätter modern arkitektur, stora balkonger, luftiga planlösningar och nya innovationer som sparar miljö, energi och pengar. Bostäderna består utav 3 stycken flerbostadshus i fyta till sex våningar med källare. Föreningen innehar även två affärslokaler som i dagsläget hyrs ut till Mollys Glass & bar och salong So Classy.

   Gemensamma utrymmen

   Utöver privata förrådsutrymmen, övernattningslokal, gemensamhetslokal för fest, kalas, möten och andra aktiviteter har du tillgång till miljösmarta sopsugsanläggningar och miljörum för tidningar, plast, batterier och glödlampor. Det finns även cykelförråd & barnvagn/rullstolsrum.

   Gårdsplats

   Kvarteret är som gjort för en hållbar livsstil och för att skapa en bra balans mellan liv, arbete och lek. Gården är multifunktionell och anpassad för alla åldrar och intressen. Bra med lekutrymmen för barnen och gott om sittplatser för spontana möten och samtal. Mitt på gården finns det också en mindre verkstad/förrådsbyggnad/samlingsplats för kreativa intressen. Här kan du sommartid till exempel meka med cykeln och skruva på andra saker som inte lämpar sig i lägenheten. Utanför finns det upphöjda sittplatser, en separat arbetsbänk/köksbänk och lite längre bort odlingslotter där du kan odla dina egna grönsaker. Föreningen kommer att återvinna dagvattnet genom vackra ränndalar som är riktade mot parken och torget med avslutande vattenspegel och integrerade vattenkaskader. Mot parken kommer också fasaderna att kläs med murgröna och vildvin. När de fått växa till sig kommer det att lyfta fram årstiderna och säkerställa att kvarteret är grönt året runt.

   Centralt

   Allmänt om området

   Kungälv ligger ca 2,5 mil norr om Göteborg och karaktäriseras som småstaden mitt emellan havet och storstan. Här finner man det mesta, allt från historik i någon av kommunens två fästningar eller kultur och nöje på biografen eller Mimers hus. Det är en härlig blandad bebyggelse med vackra sekelskifteshus och toppmoderna lägenheter. Det finns flera förskolor i centrala Kungälv. Floraparken, Fridhem, Fridhemskullen, Hattstugan, Solängen samt Ängsblommans och Iskällans förskola. Fontinskolan ligger halvvägs upp på Fontinberget med utsikt över Kungälvs centrala delar. Skolan har elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Thorhildskolan är en höstadieskola för elever i årskurs 7-9. På skolan finns en idrottsprofil som erbjuder en fördjupning i ämnet Idrott och Hälsa. Det finns även ett flertal friskolor som du kan läsa mer om på kommunens hemsida www.kungalv.se

   Kommunikation

   Intill köpcentret ligger Resecentrum som blivit en ny knutpunkt för Kungälvs kollektivtrafik. Där avgår direktbuss till Göteborg kontinuerligt.

   Tjänster i området

   Att bo mitt i Kungälv Centrum är en klar fördel då centrumkärnan just nu växer så det knakar. I mars förra året öppnade Kongahälla Center, ett köpcentra på hela 37 000 kvm i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Med 100 butiker, restauranger och annan service har Kungälv nu fått en ny efterlängtad handelsplats.

   Övrigt om området

   I området finns flera skolor. Fontinskolan har klasser mellan F-6. Gamla Nedre Fontinskolan är numera en montessoriskola årskurs F-9. På promenadavstånd ligger också Thorildskolan, en av tre grundskolor i Kungälv med klasserna 7-9. På promenadavstånd ligger även Mimers hus som är kommunens gymnasium och har ett brett utbud av programval och erbjuder kommunens största bibliotek. I Kungälvs kommun finns det många idrottsföreningar och anläggningar. Kongevi är kommunens största fotbolls- och friidrottsarena och ligger mitt emot Kungälvs sjukhus. Skarpe Nord ligger nära som en fotbollsplan under sommarhalvåret och bandy-/skridskobana under vinterhalvåret. Här finns även ett utomhussimbad med simskola. Under resten av året finns Oasen, vilket är Kungälvs ishall samt inomhusbad. Två stora friskvårdsarenor/gym finns belägna i Rollsbo, Friskis & Svettis och STC, STC har även en anläggning centralt på Västra Gatan. I Fontins friluftsområde erbjudes härliga motionsspår i olika längder, där finns också nybyggda motionscentralen; "Kotten" som ligger vackert vid den lilla sjön Svarte Mosse.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Vendergatan 16, Kungälv

   Kommun: Kungälv

   Område: Centralt

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 2 395 000 kr
   Utgångspris

   Månadsavgift: 2 810 kr/mån ink. värme & telia tripple play (fiber 100/100, 28 st tv-kanaler, fast telefoni)

   Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt. Uppgifterna kontrollerades den 2020-10-23

   Pantsättningsavgift: 475 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr

   Driftkostnad: 250 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 250 kr/månad

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Kungälv

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Gymnasiegatan 4 i Kungälv, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Kungälv!

   Läs mer

   Bobutiken i Kungälv

   Hitta din mäklare i Kungälv

   Liknande bostäder