Objektbild

Vendergatan 17, Kungälv

Bekvämt boende i lugn 55+ förening!

Pris:

3 395 000 kr

Utgångspris

Månadsavgift 5 252 kr/mån

Bostadsrättslägenhet - Kungälv

Rum: 4 rok varav 3 sovrum

Våning: 1 av 6 , hiss finns

Byggår: 2020

Boarea: 100 m2

Nu hr ni chansen att bosätta er riktigt bekvämt men ändå i ett hem med generösa ytor. För vad sägs om 100kvm fördelat på vardagsrum och kök med halvöppen planlösning, tre sovrum i bra storlek, badrum med egen tvättstuga samt gäst-wc. Addera till en stor inglasad balkong som delvis är insynsskyddad och bra förvaring tack vare stora skjutdörrsgarderober, klädkammare och källarförråd. På golven ligger enhetlig ekparkett, väggarna är vita förutom i två av sovrummen där det sitter en fin grå tapet och i köket finns vitvaror från Bosch. Alla lägenheter i den här föreningen är tröskelfria. Bostaden är belägen en halv trappa upp vilket förhindrar direkt insyn från gatan men erbjuder ändå fördelen med att bo på entréplan från innergården sett. För att få bo här i Riksbyggens nya förening Brf Blåregnet som är deras bonumkoncept så behöver du vara 55 år fyllda. Läget är oerhört centralt intill Kongahälla center som bjuder på affärer, vårdcentral/tandläkare och resecentrum. Har du bil parkerar du bekvämt i garaget under huset men det finns också möjlighet till bilpool. Bonumvärden är en person som anordnar gemensamma aktiviteter.

Läs mer

Pris

3 395 000 kr

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Visning

  Vi anpassar våra visningar efter rådande situation för din och vår säkerhet. Läs mer här

  Tis 18 Maj

  12:30 - 13:00

  Bokad visning - anmäl dig via "Boka tid för visning" i presentationen

  Ansvarig mäklare

  Mathilda Hansson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0735-337762

  mathilda.hansson@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Claes-Johan Olsson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0730-208330

  claes-johan.olsson@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Vendergatan 17 till dig.

   Planritning

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Hall

    Generös hall med förvaring som är gömd bakom skjutdörrar. Då får ni plats med ytterkläder och skor. I hallen är väggarna vita och på golvet ligger ekparkett som enhetligt följer in i hela bostaden. Här i hallen finns en gästtoalett. Vita väggar.

    Gäst-wc

    Grå klinker på golvet och vitmålade väggar. Liten kommod samt spegelskåp med belysning. Dimbar belysning.

    Sovrum

    Från hallen nås också första sovrummet. Detta är det minsta av de tre sovrummen men här ryms ändå både säng och skrivbord. Perfekt yta för kontor eller gästrum. Fin grå tapet på väggarna.

    Vardagsrum

    Stort vardagsrum som kan möbleras på flertalet sätt. Planlösningen är halvöppen in mot köket. Härligt ljusinsläpp tack vare stora fönster. Vita väggar. Härifrån nås balkongen

    Balkong

    14 kvm stor inglasad balkong med eftermiddag och kvällssol. Här finns plats för både matbord och loungemöblemang. Delvis insynsskyddad tack vare byggnaden utanför. Glaspartierna är skjutbara.

    Sovrum

    Intill vardagsrummet ligger andra sovrummet. Såpass stort så det passar till tv-rum om behov finns. Grå tapet.

    Kök

    Kvalitetskök från Vedum med vitvaror från Bosch. Vita luckor ackompanjeras av en fin grå bänkskiva i tålig kompaktlaminat med vitt kakel ovantill. Här finns hel kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll samt mikro och ugn i ergonomisk höjd. Plats för stort köksbord eller varför inte en köksö?

    Badrum/tvättstuga

    Helkaklat badrum med grå klinker och vitt kakel. I taket sitter dimbar beslysning. Badrummet är utrustat med stilrena raka duschväggar som kan fällas in, vit kommod samt spegelskåp och handdukstork. I tvättdelen står tvättmaskin och torktumlare intill varandra med bänkskiva över samt så finns bra förvaring i skåpen ovan.

    Klädkammare

    Här finns hylla samt hängare.

    Sovrum

    Stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Längs ena väggen löper en hel garderobsvägg med vita skjutdörrar. Plats även för byrå om så önskas. Vita väggar.

    Uteplats/Balkong

    Stor inglasad balkong med eftermiddag och kvällssol.

    Bostad

    Boarea

    100m2 (Enligt ekonomisk plan)

    Våning

    1 av 6 , hiss finns

    Lägenhetsnummer

    2213

    Andel i föreningen

    0,025707%

    Andel av årsavgift

    0,025707%

    TV och internet

    Via Telia triple play, obligatorisk kostnad som debiteras via föreningen 229kr/mån

    Övriga utrymmen

    Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Det finns gemensamhetslokal och gästlägenhet.

    Byggnad

    Byggår

    2020

    Byggnadstyp

    Flerfamiljhus

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd
    Energiklass:
    Energiprestanda, specifik energianvändning: 69 kWh/m2 och år

    Uppvärmning

    Fjärrvärme

    Fönster

    3-glasfönster

    Hiss

    Hiss finns

    Allmänt om föreningen

    Föreningens namn

    Blåregnet

    Föreningens organisationsnummer

    769635-5416

    Föreningsform

    Bostadsrättsförening

    Tillåter föreningen delat ägande?

    Ej angiven

    Övrigt om föreningen

    Att Bonums seniorbostäder är noga planerade syns när du tittar in i de ljusa, öppna lägenheterna. Lägenheten ska vara bekväm att bo i, även om livet förändras. Vi har gjort tusentals små och stora val för att du ska kunna leva ett bekvämt liv nu och i framtiden. Bra förvaringsutrymmen Rätt placerade fönster för optimalt naturligt ljus Badrumsplanering som minskar risken för fallolyckor Inga trösklar i lägenheten Bättre ljudisolering än vad standarden kräver Övernattningslägenhet bokningsbar för långväga gäster Möblerad gemensamhetslokal med hörslinga Tunga dörrar har automatiskt dörröppnare Elektriska dörrklockor - möjligt att koppla på fler ljud- eller ljuskällor Alltid balkong, uteplats eller takterrass Hiss ger nivåfri tillgång till alla husets utrymmen Förråd till varje lägenhet Bonusvärd är en tjänst som finns i Bonum. Här följer exempel på vad de hjälper till med. Ingår: Motionsaktiviteter Kulturaktiviteter Vinprovning Grillkväll Årsstämma Boule Avgiftsbelagda tjänster: Enklare hantverks- och installationshjälp Städtjänster Hämtning av mediciner på Apotek Gardinuppsättning Borttransport av grovsopor Blomvattning när du är bortrest

    Föreningens byggnader

    Antal lägenheter

    46 st

    Antal lokaler

    2 st

    Byggår

    2020

    Äger föreningen marken

    Ej angiven

    Allmän information

    Hållbara bostadsrätter i Kungälv. Du som väljer bostadsrättsföreningen Blåregnet ska bo tryggt och hållbart. Vi arbetar därför med att plantera nya träd och växter som bidrar till fröspridning och pollinering. På den gröna innergården kommer det finnas odlingslådor för boende att använda. Husen byggs med gröna tak och hårdgjorda rännor läggs in för lokal fördröjning av dagvatten. För extra bekvämlighet har vi lagt in sopsug i syfte att dra ner på tung trafik i området. Allt för att din verklighet ska bli så hållbar som möjligt.

    Gemensamma utrymmen

    Gemensamhetslokal och övernattningslägenhet I anslutning till entrén på innergården ligger föreningens stora och fullt utrustade gemensamhetslokal. Här har du tillgång till kök, wc, möblemang, servis och en trevlig miljö för kalas, fester och föreningsmöten. När släkt och vänner är på besök finns det också en övernattningslägenhet att hyra.

    Parkering

    Garage under huset, spearat kö 900kr/mån Boendeparkering 400kr/mån.

    Centralt

    Allmänt om området

    Kungälv ligger ca 2,5 mil norr om Göteborg och karaktäriseras som småstaden mitt emellan havet och storstan. Här finner man det mesta, allt från historik i någon av kommunens två fästningar eller kultur och nöje på biografen eller Mimers hus. Det är en härlig blandad bebyggelse med vackra sekelskifteshus och toppmoderna lägenheter. Det finns flera förskolor i centrala Kungälv. Floraparken, Fridhem, Fridhemskullen, Hattstugan, Solängen samt Ängsblommans och Iskällans förskola. Fontinskolan ligger halvvägs upp på Fontinberget med utsikt över Kungälvs centrala delar. Skolan har elever från förskoleklass till och med årskurs 6. Thorhildskolan är en höstadieskola för elever i årskurs 7-9. På skolan finns en idrottsprofil som erbjuder en fördjupning i ämnet Idrott och Hälsa. Det finns även ett flertal friskolor som du kan läsa mer om på kommunens hemsida www.kungalv.se

    Kommunikation

    Intill köpcentret ligger Resecentrum som blivit en ny knutpunkt för Kungälvs kollektivtrafik. Där avgår direktbuss till Göteborg kontinuerligt.

    Tjänster i området

    Att bo mitt i Kungälv Centrum är en klar fördel då centrumkärnan just nu växer så det knakar. I mars förra året öppnade Kongahälla Center, ett köpcentra på hela 37 000 kvm i tre plan med parkeringsgarage i bottenplan. Med 100 butiker, restauranger och annan service har Kungälv nu fått en ny efterlängtad handelsplats.

    Övrigt om området

    I området finns flera skolor. Fontinskolan har klasser mellan F-6. Gamla Nedre Fontinskolan är numera en montessoriskola årskurs F-9. På promenadavstånd ligger också Thorildskolan, en av tre grundskolor i Kungälv med klasserna 7-9. På promenadavstånd ligger även Mimers hus som är kommunens gymnasium och har ett brett utbud av programval och erbjuder kommunens största bibliotek. I Kungälvs kommun finns det många idrottsföreningar och anläggningar. Kongevi är kommunens största fotbolls- och friidrottsarena och ligger mitt emot Kungälvs sjukhus. Skarpe Nord ligger nära som en fotbollsplan under sommarhalvåret och bandy-/skridskobana under vinterhalvåret. Här finns även ett utomhussimbad med simskola. Under resten av året finns Oasen, vilket är Kungälvs ishall samt inomhusbad. Två stora friskvårdsarenor/gym finns belägna i Rollsbo, Friskis & Svettis och STC, STC har även en anläggning centralt på Västra Gatan. I Fontins friluftsområde erbjudes härliga motionsspår i olika längder, där finns också nybyggda motionscentralen; "Kotten" som ligger vackert vid den lilla sjön Svarte Mosse.

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Vendergatan 17, Kungälv

    Kommun: Kungälv

    Område: Centralt

    Boendeform: Bostadsrättslägenhet

    Upplåtelseform: Bostadsrätt

    Ekonomi

    Pris: 3 395 000 kr
    Utgångspris

    Månadsavgift: 5 252 kr/mån

    Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

    Pantsättningsavgift: 476 kr

    Överlåtelseavgift: 1 190 kr Betalas av köpare

    Driftkostnad: 568 kr/månad

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Elkostnad: 150 kr/månad

    Vatten & avlopp: 189 kr/månad

    Övrigt: 229 kr/månad

    Kommentar till driftkostnad: Övrigt avser Telia triple play och är en obligatorisk avgift som föreningen debiterar. Vatten och elkostnaden varierar med hushållets sammansättning och förbrukning.

    Antal personer i hushållet: 2 st

    Karta & område

    Kungälv

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Gymnasiegatan 4 i Kungälv, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Kungälv!

    Läs mer

    Bobutiken i Kungälv

    Hitta din mäklare i Kungälv

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder