Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Havstenavägen 36, Skövde

Nyrenoverad lägenhet med balkongen åt kvällssolen i väster!

Pris:

745 000 kr

Som utgångspris

Månadsavgift 2 842 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

Bostadsrättslägenhet - Skövde

Rum: 1 rok

Våning: 5 av 8 , hiss finns

Byggår: 1963

Boarea: 38,5 m2

Spendera kvällarna på den inglasade balkongen och njut av kvällssolen! Denna lägenhet har nyrenoverade ytskikt i form av vitlaserad ekparkett och ljusa väggar med ett modernt kök där alla vitvaror är helt nya. Badrummet är även det fräscht och har plats för egen tvättmaskin. Dessutom är all el i lägenheten nydraget och jordad med en ny elcentral. Allt som allt är detta ett härligt boende för dig som vill ha ut något litet extra av din lägenhet och vill ha en balkong där man kan spendera många härliga kvällar!

Läs mer

Pris

745 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Rikard Nero

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 0730-58 21 17

  rikard.nero@lansfast.se
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Rumsbeskrivning

   Ljus och trivsam hall som erbjuder gott om förvaring i form av flertalet garderober. I hallen, liksom hela lägenheten, är ytskikten renoverade 2020 med vitlaserad ekparkett och målade väggar där man gjort ett gediget grundarbete som ger en snygg finish! Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte på 90-talet och har fräschats upp ytterligare senaste året. Här har vi dusch, wc och handfat. Dessutom är det förberett för att installera tvättmaskin. Kombinerat sovrum/vardagsrum med ett härligt ljusinsläpp från 5:e våning med balkongen mot Billingen i väster. Här finns plats för allt man behöver och den stora inglasade balkongen blir som ett extrarum större delen av året! Köket är nyrenoverat 2019 där man bytt ut alla stommar på nedre delen av köket men behållt de praktiska överskåpen med skjutdörrar, stilrent och praktiskt! Alla vitvaror är nya och här har vi häll, ugn, kombinerad kyl/frys och diskmaskin.

   Bostad

   Boarea

   38,5m2 (Areauppgift enligt bostadsrättsförening)

   Våning

   5 av 8 , hiss finns

   Lägenhetsnummer

   35-4018-2-287-12

   Andel i föreningen

   0,42427%

   Andel av årsavgift

   0,45541%

   TV och internet

   Ett basutbud av TV-kanaler via ComHem ingår i avgiften. Det går att teckna ytterligare kanaler för separat kostnad. Bredband kan tecknas via ComHem eller Telenor. Tecknas separat.

   Byggnad

   Fastighetsbeteckning

   Grubbagården 4

   Byggår

   1963

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd

   Uppvärmning

   Fjärrvärme

   Fönster

   3-glas

   Hiss

   Hiss finns

   Allmänt om föreningen

   Föreningens namn

   HSB brf Käpplunda

   Föreningens organisationsnummer

   766600-2949

   Föreningsform

   Bostadsrättsförening

   Äkta/oäkta förening

   Äkta förening

   Tillåter föreningen delat ägande?

   Ja

   Föreningens byggnader

   Antal lägenheter

   158 st

   Antal lokaler

   3 st

   Byggår

   1963

   Äger föreningen marken

   Ja

   Allmän information

   HSB brf Käpplunda äger fastigheterna Grubbagården 3 och 4 där det finns 4 bostadshus med tillsammans 158 bostäder, 3 hyreslokaler och 75 garage. Adresserna är Havstenavägen 30 A-E, 32, 34 A-E och 36. Fördelning av lägenheter är enligt följande 32 lägenheter - 1 rok 33 lägenheter - 2 rok 81 lägenheter - 3 rok 9 lägenheter - 4 rok 3 lägenheter - 5 rok

   Föreningens ekonomi

   Enligt ordföranden ser ekonomin god ut, och de försöker hålla nere på kostnaderna i föreningen och ha ett bra sparande för framtida utgifter. 2015: Årsavgiften höjdes med 1 % 2016: Årsavgiften höjdes med 1 % 2017: Årsavgiften höjdes med 1 % 2018: Årsavgiften höjdes med 2 % 2019: Årsavgiften höjdes med 2 % 2020: Årsavgiften höjdes med 1,5 %

   Föreningens planerade och utförda renoveringar

   Gjorda renoveringar: 1994: Fasad och balkongrenovering. 1996: Stambyte, badrumsrenovering. 2005-2006: Alla fönster och balkongdörrar är bytta till isolerade 3-glasfönster. 2008-2009: Utemiljön iordningställdes med fina gårdar, lekplatser och en boulebana. 2010: Balkongombyggnad och inglasning. 2011: Relining av avloppsledningar i källare i hus 30 och 34. Alla lägenhetsdörrar byttes ut. 2012: Rörelsestyrda lampor i alla trapphus. Alla källardörrar byttes ut. 2014: Renovering av tvättstugor samt upprustning av utebelysningen. 2016: Nya säkerhetsdörrar från Daloc. 2017: Hissbyte i nr 32 2018: Målning i låghusens 10 trappuppgångar 2019: Hissbyte i nr 36 Kommande renoveringar: Inga större planerade renoveringar för tillfället.

   Gemensamma utrymmen

   Till lägenheten hör ett källarförråd och ett matkällarförråd. Tvättstugor finns i hus 30, 32 och 34. Boende i dessa hus tvättar i respektive tvättstuga. Boende i hus 36 våning 1-5 tvättar i hus 34. Boende i hus 36 våning 6-8 tvättar i hus 32. Grovtvätten i hus 34 är gemensam för alla boende och avser främst tyngre och grövre tvätt som exempelvis mattor. För att komma till tvättstugorna i hus 34 används ingången på gaveln vid 34E. I hus 30 finns en föreningslokal med pentry och övernattningsmöjligheter som medlemmarna kan hyra till en avgift på 150 kr/dygn eller 75 kr för en kväll. Hobbyrum finns i hus 30 (källarnedgången i mitten av huset) och till den passar din lägenhetsnyckel. I föreningen finns 14 extraförråd att hyra utöver lägenhetsförrådet. Förråden finns i hus 36 och kostar mellan 110-130 kr/månad. Det finns 2 st mindre lokaler att hyra i föreningen. De hyrs idag av en frisör och en massör. Lokalerna finns i hus 30 och 34 i markplan och källarplan.

   Gårdsplats

   Föreningen har trevliga gårdsplatser med boulebana (klot och kratta finns att låna), lekplats och soffgrupper.

   Parkering

   Föreningen har totalt 75 st garage varav 32 varmgarage. 3 av varmgaragen är avsedda för MC eller moped. Kallgaragen kostar ca 230 kr och varmgaragen ca 300 kr/månad. MC-plats kostar 110 kr och mopedplats 90 kr. Det är endast tillåtet att hyra ett garage per lägenhet. För närvarande är det kö till varmgaragen, men till kallgaragen är det fn ingen kö. Det finns 122 parkeringar i föreningen inklusive gästparkering, handikapp och 30-minutersparkering. En parkering kostar 90 kr/månad. För närvarande är det tillåtet att hyra två parkeringar per lägenhet. Detta gäller inte om du hyr ett garage. Då är det enbart tillåtet att hyra en parkering.

   Försäkring

   Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

   Föreningens hemsida

   http://www.hsb.se/nvg/kapplunda/foreningsinformation

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Havstenavägen 36, Skövde

   Kommun: Skövde

   Område: Havstena

   Boendeform: Bostadsrättslägenhet

   Upplåtelseform: Bostadsrätt

   Ekonomi

   Pris: 745 000 kr
   som utgångspris

   Månadsavgift: 2 842 kr/mån I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.

   Pantsättning: Bostadsrätten är inte pantsatt.

   Pantsättningsavgift: 473 kr

   Överlåtelseavgift: 1 183 kr Betalas av säljare

   Reparationsfond: 3 689 kr


   Driftkostnad: 350 kr/månad

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 250 kr/månad

   Försäkring: 100 kr/månad

   Karta & område

   Skövde

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, jurist, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Commercegallerian i Skövde, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Skövde!

   Läs mer

   Bobutiken i Skövde

   Hitta din mäklare i Skövde

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder