Objektbild

Tungatan 2B, SKÖVDE

Central tvåa med charm och låg avgift!

Pris:

995 000 kr

Som utgångspris

Månadsavgift 2 833 kr/mån

Bostadsrättslägenhet - SKÖVDE

Rum: 2 rok varav 1 sovrum

Våning: 2 av 3 , hiss finns inte

Byggår: 1935

Boarea: 49 m2

Belägen på gränsen mellan centrum och Norrmalm, på en liten återvändsgata kan man nog säga att vi hittat ett perfekt läge - både lugnt och centralt på samma gång! Arenan med upplevelsebad, spa, gym och massa idrottsevenemang ligger några hundra meter bort, du går till centrum/resecentrum på ca 10 minuter, till högskolan likaså och när mjölken är slut har du fem minuters promenad till ICA Norrmalm. Och när du ändå passerar Wienerbageriet på vägen till ICA kan du ju passa på att fylla skafferiet med något gott också. Lägenheten i sig har den charm som bara äldre bostäder har; det här huset byggdes 1935 och bjuder på gamla trägolv, högt till tak och fönster med vackra beslag. Välkommen att boka dig på visning!

Läs mer

Pris

995 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Jenny Blomberg

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0733-92 13 36

  jenny.blomberg@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Tungatan 2B till dig.

   Planritning

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Hall

    Vi välkomnas in i lägenheten och ser direkt de gamla fina trägolven lägenheten bjuder på. Ljusa väggar och plats för hatthylla till vänster. Direkt till höger finner vi köket, följt av sovrummet. Rakt fram ligger badrummet och efter det svänger hallen in mot det fina vardagsrummet.

    Kök

    Köket är ett äldre kök i vitt utrustat med spis och fläkt, en bänkdiskmaskin samt en kombinerad kyl och frys. Här i köket ligger ett annat golv, ett ljusare laminatgolv. Två vackra skjutdörrar öppnar upp in till sovrummet. Kanske var det någon som gillade att bli överraskad med frukost på sängen som ritade det här huset? På eftermiddagen och kvällen fylls köket med ljus från fönstret åt väster, och är dörrarna öppna får vi även nytta av sovrummets ljusinsläpp.

    Sovrum

    Sovrummet är rymligt och har gott om plats för en dubbelsäng. I ena hörnet finns en inbyggd garderob som rymmer en hel del. De gröna tapeterna matchar väl det gamla fina trägolvet. Någon kommer älska patinan och någon kommer vilja slipa det, man väljer själv.

    Badrum

    Badrummet är fräscht och helkaklat med klinkergolv sedan 2005 då badrummen renoverades i föreningens regi. Här finns dusch, toalett och handfat.

    Vardagsrum

    Vardagsrummet är fint och det gör mycket att lägenheten har högt till tak. Det blir fler kubikmeter bostad och när takhöjden ökar sägs man få bättre hållning. Kanske blir man då även bättre på tango? Vem vet? Tittar du ut genom fönstret ser du föreningens innergård och den gemensamma uteplatsen. Själv tittar jag gärna på själva fönstret, stort och vackert. Runt omkring börjar det bli dags att måla lite. Lägenheten är på det stora hela mycket fin och charmig, men inte i perfekt skick. Än.

    Uteplats/Balkong

    Gemensam uteplats på innergården samt tillgång till en superfin rund balkong med utgång från trapphuset.

    Bostad

    Boarea

    49m2 (Bostadsrättsföreningens lägenhetsregister)

    Våning

    2 av 3 , hiss finns inte

    Lägenhetsnummer

    35-4002-1-15

    Andel i föreningen

    3,92027%

    Andel av årsavgift

    3,92027%

    TV och internet

    För alla boende inkluderas 250/100 mbit bredbandsuppkoppling samt den fasta avgiften för IP telefoni i månadsavgiften.

    Byggnad

    Byggår

    1935

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd 2019-08-07
    Energiklass:
    Energiprestanda, specifik energianvändning: 109 kWh/m2 och år

    Uppvärmning

    Fjärrvärme

    Hiss

    Hiss finns inte

    Allmänt om föreningen

    Föreningens namn

    HSB:s brf Tungården

    Föreningens organisationsnummer

    766600-2857

    Föreningsform

    Bostadsrättsförening

    Äkta/oäkta förening

    Äkta förening

    Tillåter föreningen delat ägande?

    Ej angiven

    Föreningens byggnader

    Antal lägenheter

    27 st

    Antal lokaler

    1 st

    Byggår

    1935

    Äger föreningen marken

    Ja

    Allmän information

    Föreningens fastighet Plommonet 23 färdigställdes år 1935 på gränsen mellan centrum och Norrmalm. På fastigheten finns 1 bostadshus med 3 våningar och tre trapphus på adressen Tungatan 2A-C. Förutom 27 lägenheter finns i föreningen 1 hyreslokal.

    Föreningens ekonomi

    2015: Avgiften höjdes med 2 % 2016: Avgiften höjdes med 2 % 2017: Avgiften höjdes med 2 % 2018: Avgiften höjdes med 2 % 2019: Avgiften höjdes med 2 % Föreningen har som målsättning att hålla avgiftshöjningarna till ca 1-2% för att täcka kostnader för underhåll och renovering. Ekonomin ser väldigt bra ut och det görs kontinuerliga avsättningar till underhållsplanen.

    Föreningens planerade och utförda renoveringar

    1986: Stambyte 1999: Renovering av tvättstugor 2005: Badrumsrenoveringar 2014: Nya lägenhetsdörrar Föreningen har nyligen installerat automatisk belysning i trapphusen för att spara energi. De har även utrustat trapphusen med brandsläckare och härnäst kommer brandvarnare installeras.

    Gemensamma utrymmen

    I källaren finns ett bordtennisrum som föreningens medlemmar får nyttja. I trapphusen finns gemensamma balkonger.

    Gårdsplats

    Föreningen har påbörjat upprustning av utemiljön, förra sommaren planterades en ny häck och berså, de har satt belysning i ett träd och byggt in sopkärlen i en bod. Föreningen planerar att göra fler uteplatser där de boende kan grilla och liknande under sommarhalvåret.

    Parkering

    Föreningen har 8 st garageplatser och 14 parkeringsplatser.

    Försäkring

    Fastigheten är fullvärdesförsäkrad. I fastighetsförsäkringen ingår även bostadsrättstilläggen för föreningens lägenheter. Som bostadsrättsinnehavare behöver du endast teckna hemförsäkring.

    Norrmalm

    Allmänt om området

    Norrmalm ligger precis norr om centrum och är ett oerhört populärt bostadsområde bland Skövdeborna. Detta är inte så konstigt, med tanke på läget nära centrum, högskola och resecentrum och på den andra kanten av området ligger det stora köpcentrat Elins Esplanad bland annat med ICA Maxi. Vill ni handla lite snabbt finns även en mindre ICA-butik beläget mitt bland flerfamiljshusen. På Norrmalm finns alla olika typer av bostadsformer. I kvarteren som gränsar mot centrum ligger gemytliga flerfamiljshus från 1920/40-tal samt bostadsrättslägenheter i både stora och små föreningar. Längre ut från centrum ligger mysiga villakvarter med både friköpta radhus och villor. I mitten av området ligger Norrmalmskolan för barn i åldrar sex-tolv år och på eftermiddagarna fortsätter fritidsverksamhet för barnen. Närmaste vårdcentral är Närhälsan Norrmalm vårdcentral, belägen på andra sidan om Vadsboleden på Ekängsvägen.

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Tungatan 2B, SKÖVDE

    Kommun: Skövde

    Område: Norrmalm

    Boendeform: Bostadsrättslägenhet

    Upplåtelseform: Bostadsrätt

    Ekonomi

    Pris: 995 000 kr
    som utgångspris

    Månadsavgift: 2 833 kr/mån

    Pantsättning: Bostadsrätten är pantsatt.

    Pantsättningsavgift: 465 kr

    Överlåtelseavgift: 1 163 kr Betalas av säljare

    Reparationsfond: 2 603 kr


    Driftkostnad: 370 kr/månad

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Elkostnad: 260 kr/månad

    Försäkring: 110 kr/månad

    Antal personer i hushållet: 1 st

    Karta & område

    Skövde

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, jurist, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Commercegallerian i Skövde, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Skövde!

    Läs mer

    Bobutiken i Skövde

    Hitta din mäklare i Skövde

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder