Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Boarp Mysegläntan 302, Slöinge

Underbart fritidshus på en stor och vackert belägen tomt!

Pris:

1 095 000 kr

Som utgångspris

Fritidshus - Slöinge

Rum: 3 rok

Typ: 1 plan med vind

Byggår: Okänt

Boarea: 55 m2

Tomtarea: 2 283 m2

Det vackra huset, med det tillika vackra namnet Mysegläntan, är varsamt omhändertaget genom åren. Huset har ett vasstak som lades om 2010 och senast fick en ny ryggning 2018. Invändigt varierar takhöjden mellan ca 1.85-1.90 på entréplan, och övre plan är fint inrett i naturmaterial. Att komma till huset är lite som att uppleva Vilhelm Mobergs böcker om Karl-Oskar och hans fru Kristina i verkligheten, känslan i huset är fantastisk. Efter nuvarande ägares 50 år långa ägande, är det nu dags för en ny ägare att njuta av denna pärla. Det saknas el, det saknas badrum och man får ge avkall på mycket av dagens moderna inrättningar - men det är alldeles, alldeles underbart! Dessutom ingår en hel del av inventarierna och möblerna i huset vilket gör att man snabbt kan börja nyttja huset. I Slöinge med omnejd finner man Hallands centrum för småskalig matproduktion, här finns Laxbutiken i Heberg på nära avstånd, prisbelönt stenugnsbageri (Solhaga konditori) och kafferosteri med servering för att nämna något. Även Sia glass och Berte Kvarn ligger på nära avstånd, samt Hallands djursjukhus och flertalet gårdsbutiker med egna ägg och grönsaker. Lägg därtill matbutiken inne i Slöinge och en välsorterad bygghandel så finns det mesta på behörigt avstånd. För den som gillar salta bad på västkusten är det inte långt till Långasand eller Ugglarp som båda har fina badstränder att erbjuda på ca 6km avstånd. OBS! Inga förhandsvisningar är aktuella på grund av semester. Varmt välkommen på visning!

Läs mer

Högsta bud

1 010 000 kr

Budgivning pågår

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Christian Nilsson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0769-418506

  christian.nilsson@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Susanna Andersson

  Fastighetsmäklarassistent

  Mobil: 0738-667230

  susanna.andersson@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Kök

   Kök med luckor av furu och skåpsinredning. I köket finns en gjutjärnsspis med kopparkaret intakt, en liten spis med ugn som drivs av gas, en rostfri diskbänk.

   Entré/farstu

   Hall med träplankgolv, panel i taket och tapetserade väggar.

   Storstuga

   Härlig storstuga med plankgolv, tapetserade väggar och en centralt placerad kakelugn. Härifrån når man vidare in mot köket.

   Allrum

   Allrummet är av ungefär samma storlek som storstugan, här ligger också ett vackert plankgolv, väggarna är tapetserade och även här finns en kakelugn.

   Sovalkov intill allrummet

   Intill allrummet finns en sovalkov med två platsbyggda sängplatser. Här ligger en linoleummatta på golvet och väggarna är tapetserade.

   Köksingång/trapphus

   Från trädgårdens baksida når man in via en köksingång, härifrån leder en trappa upp till övre plan. Det finns en tvättbänk för hand- och ansiktstvätt, på golvet ligger ett plankgolv och på väggarna är det panel.

   Övre plan

   Ett härligt utrymme möter oss på övre plan, på golvet ligger ett plankgolv som plockats från ett äldre hus som revs i Slöinge. Det är ganska lågt i tak och öppet i nock, och taket är klätt med panel. Längre in på övervåningen från trappan räknat, mot gaveln, finner vi två sängplatser inbyggda längs väggen, samt ett fönster och lucka ut mot gaveln. I mitten av övervåningen går skorstenen upp och med en kanal som möter upp från kakelugnen i storstugan.

   Uteplats/Balkong

   Runt huset finns flera härliga, naturliga uteplatser. Här kan man alltid finna en plats i solen eller skuggan.

   Byggnad

   Byggnadstyp

   1 plan med vind

   Byggår

   Okänt

   Boarea

   55m2 (Arean är en uppskattning, ej exakt uppmätt)

   Kommentar area

   Enligt taxeringsuppgifterna saknas boarea då takhöjden understiger 1.90

   Energideklaration

   Energideklaration behövs ej

   Fasad

   Trä

   Stomme

   Trä

   Fönster

   1-glas fönster

   Bjälklag

   Trä

   Grundmur

   Natursten

   Tak

   Vass 2010, ryggning 2018

   Grundläggning

   Torpargrund (delvis källardel)

   Uppvärmning

   Gasolkamin finns och ingår

   Ventilation

   Självdrag

   Övriga byggnader

   På tomten finns även ett mindre hus som används för förvaring/snickarbod idag. Det finns även ett utedass, och en separat garage/förrådsbyggnad av enklare standard.

   Fastighetsbeteckning

   Slöinge-Boarp 6:1

   Allmänt om fastigheten

   Tomtarea

   2 283m2

   Övrigt om tomt

   Underbar tomt som ligger helt avsides det allmänna vägnätet. Här rår man verkligen sig själv till hundra procent. Till tomten kör man över en gräsbelagd väg, till vilken man har servitut att köra på.

   Vatten/avlopp

   Vatten via ett djupborrat hål (borrat 1997), avlopp saknas. För att få upp vatten ingår ett elverk, som ger ström åt pumpen i borrhålet. Vatten lagras sedan i ett "vattentorn" som rymmer 1000 liter. Ifrån denna tank fås vatten ut via självtryck, till en duschplats i vattentornet, samt till köket och i utlopp i trädgården och intill utedasset.

   Parkering

   När man kör upp till fastigheten så finns plats att parkera ett flertal bilar.

   Servitut och andra rättigheter

   Gemensamhetsanläggning: Falkenberg Slöinge-Boarp GA:1 ändamål: Vägar

   Förmån: Officialservitut Väg, 13-SLÖ-162.1 (vägservitut, rätt att ta väg till huset)

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: Okänt

   Huset har under 50 år tagits omhand och vårdats väl av nuvarande ägare. Bland annat har vasstaket lagts om 2 gånger under nuvarande ägares ägotid, senast 2010 och med ny ryggning gjord 2018. I huset finns 3 eldstäder, två kakelugnar och en vedspis i gjutjärn i köket. Enligt sotarens senaste undersökning så ligger en träbjälke för nära skorstenen på övre plan, vilket behöver åtgärdas för att få tillstånd att elda i en av kakelugnarna, den andra kakelugnen har otätheter. Vad gäller spisen i köket så var den OK att elda i tidigare, men pga att ägarna inte har använt eldstäderna på ca 20 år så har ett automatiskt eldningsförbud inträtt på grund utebliven sotning/kontroll.

   Boarp, Slöinge

   Allmänt om området

   Slöinge är en tätort i Falkenbergs kommun. Bebyggelsen är blandad med villor, flerbostadshus och i utkanten finns lantbruksfastigheter. I området finns bland annat en grundskola (Slöingeskolan), förskola, vårdcentral och mindre livsmedelsbutik. Sia Glass och Berte Qvarn har sina huvudkontor i Slöinge. Orten är också känd för sina många lokala matföretag som förutom Berte-gruppen också omfattar Gudmundsgården (kött o chark), Solhaga Stenugnsbageri och Mostorps gård (kött och chark). I Slöinge finns också Hallands djursjukhus. Närmsta högstadieskola är Söderskolan belägen i Heberg. Slöinge har goda bussförbindelser mellan Falkenberg och Halmstad via Hallandstrafiken, samt goda bilförbindelser genom den näraliggande E6.

   Kommunikation

   Goda kommunikation ett par hundra meter från huset, tack vare Hallandstrafikens bussar mellan Falkenberg och Halmstad. Med egen bil når man snabbt ut till E6.

   Tjänster i området

   I Slöinge med omnejd finner Du Hallands centrum för småskalig matproduktion! Här finns prisbelönt stenugnsbageri (Solhaga konditori) och kafferosteri med servering för att nämna något. Även Sia och Berte Kvarn ligger på nära avstånd, samt Hallands Djursjukhus och flertalet gårdsbutiker mot Eftra och Ugglarp/Ullarp. Lägg därtill matbutik inne i Slöinge och välsorterad bygghandel så finns det mesta inom behörigt avstånd. Till det stora varuhuset i Ullared kör man på ca 35 minuter, det finns ett stort lantmuseum vid Berte Kvarn, en antikhandel samt en mycket aktiv tennisklubb i Slöinge.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Boarp Mysegläntan 302, Slöinge

   Kommun: Falkenberg

   Område: Boarp, Slöinge

   Boendeform: Fritidshus

   Upplåtelseform: Friköpt

   Ekonomi

   Pris: 1 095 000 kr
   som utgångspris

   Typ: 213, Småhusenhet, byggnadsvärde under 50 000 kr

   Taxeringsvärde: 190 000 kr

   Taxeringsvärde för byggnad: 0 kr

   Taxeringsvärde för mark: 190 000 kr

   Taxeringsår: 2018

   Driftkostnad: 2 499 kr/år

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Uppvärmning: 600 kr/år

   Vatten & avlopp: 150 kr/år

   Försäkring: 1 309 kr/år

   Vägavg/snö: 440 kr/år

   Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 1 425 kr (totalt 3 924 kr)

   Kommentar till driftkostnad: Driftskostnaderna är baserade på att huset används som fritidshus.

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Falkenberg

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Nygatan 37 i Falkenberg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Falkenberg!

   Läs mer

   Bobutiken i Falkenberg

   Hitta din mäklare i Falkenberg

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder