Varning! Just nu förekommer bedrägeriförsök där personer som utger sig för att vara mäklare kontaktar bostadssäljare och ber dem legitimera sig via BankID. Var uppmärksam! Läs mer Jag förstår


Oltjärn 21 & 22, Hede

925 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Hede Kyrkby 8:83

  Adress

  Oltjärn 21 & 22 - Hede

  Kommun

  Härjedalen

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Fritidshus

  Byggår

  1991

  Boarea

  100m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  6m2

  Tomtarea

  989m2 - Friköpt

  Rum

  6 rok varav 4 sovrum

  Område

  Hede med omnejd

  Som utgångspris

  925 000 kr

  9 250 kr/m2

  Fritidshus med två lägenheter på Oltjärn - Hede

  I härliga Hede intill Oltjärn ligger detta parhus med två lägenheter. Lägenheterna inrymmer vardera hall, sovrum 1, sovrum 2, allrum, kamin, kök och ett badrum med bastu. Mycket trevliga lägenheter med en bra planlösning och en härlig altan. Lägenheterna är spegelvända. Säljs med inventarier.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Hall

  Välkommande hall med plats för avhägning. Golv: plastmatta. Väggar: halvpanel och delvis målat.

  Sovrum 1

  I anslutning till hallen finns sovrum 1 som inrymmer två våningssängar. Ljusinsläpp från ett fönster. Golv: plastmatta. Väggar: målat.

  Sovrum 2

  Bredvid sovrum 1 finner ni sovrum 2 som inrymmer två enkelsängar och garderober. Golv: plastmatta. Väggar: målat.

  Allrum/Kök

  Rak fram från hallen finner ni allrum/köket i öppen planlösning. Köket är maskinellt utrustad med spis med ugn, micro, fläkt och kyl/frys. Här finns en matplast och en soffgrupp placerad. Här finns möjligheten att tända eld i kaminen för en mysig brasa eller njuta på den härliga altanen med en kopp kaffe efter en tur i skidbacken eller i längdspåret. Golv: plastmatta. Väggar: halvpanel och delvis målat.

  Badrum

  I anslutning till hallen finns badrummet som inrymmer wc, handfat, bastu och en dusch. Väggar: plastmatta. Golv: våtrumsmatta.

  Allmänt om området

  Två mil från Vemdalen by, i ensamt majestät, reser sig det formsköna Sonfjället 1 278 m.ö.h. Vid foten av fjället och intill älven Ljusnan ligger Hede. Byn har ca 700 innevånare. Här finns bank, skola, dagis, vårdcentral, apotek, tandläkare, veterinär, bensinstation, bilservice, café, restauranger, välsorterad ICA-butik, järn-, färg- och blomsterhandel, möbelbutik, frisör, idrottsplats, elbelyst skidspår, folkpark, skidstadium med skidskyttebana, fantastisk snöskoteråkning, curling, simhall och camping. Vid Ljusnans strand ligger en 18-håls golfbana med sällsynt vackra vyer över Sonfjället. Sonfjället erbjuder en fantastisk vandring i vår alldeles egna nationalpark. Runt Hede finns stugområden med natur, fiske, fjäll och skoterleder runt knuten. Haraldsåsens stugområde ligger 2,5 km söder om Hede. Skärsjövålen och Synderkölens stugområde ligger vid foten av Sonfjället med närhet både till skidspår och skoterleder. Särvfjället är kanske ett av Härjedalens bästa fjäll för vandring, jakt och skoteråkning. De flesta stugorna ligger i söderläge precis vid trädgränsen med milsvid utsikt över fjäll och vidder. Vid foten av Särvfjället finns Orrens Wärdshus med skoterled som går ända till restaurangen. Det är ett populärt utflyktsmål för tusentals skoteråkare varje år.

  Tomt

  Tomtarea 989 m² (friköpt). Tomten: naturtomt.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1991

  Uppvärmning

  Direktverkande el & kamin

  Uteplats/Balkong

  Altan

  Vägbeskrivning

  Från Länsförsäkringars kontor kör mot Vemdalen By (väg 315) och följ vägen i ca 18,2 km. Tag sedan höger på (väg 84) och kör ca 12,3km och tag sedan vänster in på Råndalsvägen och följ denna väg i ca 3 km och tag sedan vänster in mot Oltjärn. Följ denna väg i ca 200m och du är nu framme vi Oltjärn. Välkomna!

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Hede Kyrkby GA:20 Planbestämmelser: Byggnadsplan (1987-12-04)

  Övrigt

  Idag används en elmätare på flera hus som innefattar denna stugby. Varje köpare måste själv installera en egen elmätare. Pris från Härjeåns kommer inom kort.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Två mil från Vemdalen by, i ensamt majestät, reser sig det formsköna Sonfjället 1 278 m.ö.h. Vid foten av fjället och intill älven Ljusnan ligger Hede. Byn har ca 700 innevånare. Här finns bank, skola, dagis, vårdcentral, bank, apotek, tandläkare, veterinär, bensinstation, bilservice, café, restauranger, välsorterad ICA-butik, järn-, färg- och blomsterhandel, möbelbutik, frisör, idrottsplats, elbelyst skidspår, folkpark och camping. Vid Ljusnans strand ligger en 18-håls golfbana med sällsynt vackra vyer över Sonfjället. Runt Hede finns stugområden med natur, fiske, fjäll och skoterleder runt knuten. Haraldsåsens stugområde ligger 2,5 km söder om Hede. Skärsjövålen och Synderkölens stugområde ligger vid foten av Sonfjället med närhet både till skidspår och skoterleder. Särvfjället är kanske ett av Härjedalens bästa fjäll för vandring, jakt och skoteråkning. De flesta stugorna ligger i söderläge precis vid trädgränsen med milsvid utsikt över fjäll och vidder. Vid foten av Särvfjället finns Orrens Wärdshus med skoterled som går ända till restaurangen. Det är ett populärt utflyktsmål för tusentals skoteråkare varje år.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  460 kr / år

  Driftkostnad:

  27 500 kr/år

  Försäkring:

  3 000 kr/år

  Samfällighet:

  24 000 kr/år

  Sotning:

  500 kr/år

  Total driftkostnad:

  27 500 kr/år

  Kommentar:

  I samfälligheten ingår: vatten, avlopp, snöröjning & renhållning. Driftskostnaden kan variera beroende på nyttjande!

  Taxeringsvärde:

  46 000 kr varav mark 46 000 kr

  Typ:

  210, Småhusenhet, tomtmark

  Byggnad

  Byggår:

  1991

  Tomtarea:

  989m2

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Stående träpanel

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el & kamin

  Vatten/avlopp:

  Samfällt vatten & avlopp.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor