Objektbild

Vemdalsskalet Ravinslingan 8, Vemdalen

Ideell andel på en övervåning med ett mycket attraktivt läge på Vemdalsskalet!

Pris:

350 000 kr

Som utgångspris

Fritidshus - Vemdalen

Rum: 4 rok

Typ: 1 plan i souterräng

Byggår: 1997

Boarea: 70 m2

Tomtarea: 246 m2

På ett av Vemdalsskalets med attraktiva lägen finner du denna ideella andel i en övervåning som väntar på en ny ägare. Du kan smidigt ta dig till liftsystemet i området och spårcentralen för längdskidåkning ligger på gångavstånd. Med endast en årskostnad om 6 000:- per period nyttjar man 5 veckor under andelsperioden som omfattar tiden from v40 - v39. Veckor kvar för denna period är följande: 41, det 52. För år 2022 är följande veckor valda 10, 17 & 25. För kommande period sker valet 27 september 2021 då ytterligare fem veckor väljs. Ny valomgång sker under årsmötet i september. Det finns möjlighet att hyra ut andelen när ni ej nyttjar den själv. Från fastigheten har du både närhet till skidbacken som Skalets centrum som erbjuder restauranger, café, inredningsbutik, skidshop, gym, ICA & frisör. Stadgar och valomgångsschema hittar du i denna annons för att enkelt ladda ner hem till din egen dator eller padda under fliken dokument. Denna andel har nummer 4 och valschemat utläser du från vänster till höger. Ta gärna en titt på vår VR-Visning och helikoptervy för att få en bättre bild av hur det är att gå runt i andelen och hur läget ser ut! Vemdalsskalet tillhör en av Sveriges äldsta skidområden. Med de senaste vintrarnas satsningar är det nu en toppmodern och supereffektiv skidcirkus med totalt fyra expressliftar på två fjäll. Barnen har sin egen skid- och lekcirkus vid foten av fjället. Med snälla backar, rullband och lätthanterliga knappliftar. Där finns också Skalets torg med lägenheter, hotell, skidshop med uthyrning, restauranger, gästservice, läkarmottagning, naprapat, gym, café frisör, inrednings- och friluftsbutik. Strax intill ligger spårcentralen som tar dig ut i maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2.5, 5, 7.5, 10 km) samt förbindelsespår till både Björnrike, Storhogna och Klövsjö. Härifrån utgår också rösade leder och vesselturer upp på fjället till våffelserveringen Jaktstugan. Någon kilometer bort, med fjället som granne, ligger Vargen, Strömfjällsdalen och Ripfjället. Och längst ner i skidsystemet, i söderläge, finns Skalspasset med lägenhetshotell, restauranger och skiduthyrning. Här har också allt boende ski in/ski out. Mittemot Passet ligger stugområdet Klockarfjället.

Läs mer

Pris

350 000 kr

Budgivning pågår

Budhistorik

Budgiv. Datum Bud

1 14/10 kl: 16:32 325 000 kr

2 14/10 kl: 11:50 315 000 kr

1 23/09 kl: 21:19 300 000 kr

* Detta bud har dragits tillbaka

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Emma Nyman

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 070-297 83 37

  emma.nyman@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Malin Sjökvist

  Mäklarassistent

  Mobil: 070-688 33 36

  malin.sjokvist@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Vemdalsskalet Ravinslingan 8 till dig.

  Slutpriset skickas endast om säljaren och köparen godkänner det.

   Planritning

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Hall

    Välkomnande & rymlig hall med förvaringsutrymmen samt avhängningsmöjligheter i form av garderober & hatthylla. Golv: Plastmatta på golv med golvvärme. Väggar: målad vävtapet.

    Separat wc

    Direkt till vänster om hallen nås en separat wc med toalett, handfat & torkskåp. Golv: Klinkergolv med golvvärme. Väggar: Kakel.

    Badrum med bastu

    Närmast den separata wc:n nås ett badrum med bastu. Här finns wc, handfat, varmvattenberedare & dusch. Golv: Klinkergolv med golvvärme. Väggar: kakel.

    Sovrum 1

    Till höger om hallen nås ett sovrum som idag inrymmer dubbeläng, två sängbord & en garderob. Från sovrumsfönstret har du en lugnande vy mot fjällets toppar. Golv: Plastmatta med golvvärme. Väggar: Målade väggar.

    Sovrum 2

    Vägg i vägg med det första sovrummet finns ett andra sovrum som idag inrymmer våningssäng & garderob. Golv: Plastmatta med golvvärme. Väggar: Målade väggar.

    Sovrum 3

    Det tredje sovrummet inrymmer våningssäng & en garderob. Golv: Plastmatta med golvvärme. Väggar: Målade väggar.

    Allrum & kök

    Allrum & kök i öppen planlösning med direkt anslutning till den mysiga altanen som vetter mot fjället i solläge. Både allrummet & köket har stora fönsterpartier som ger ljusinsläpp & ger dig fantastiska vyer. Allrumsdelen inrymmer idag soffa, soffbord & tv. I köket finns en matplast som inrymmer ca 6-8 personer & utrustas vidare med kombinerad kyl/frys, spis, ugn, micro & diskmaskin. Golv: Plastmatta med golvvärme. Väggar: Målad vävtapet.

    Boarera

    Varje lägenhet är ca 70 kvm. (Taxerade ytan är 90 kvm boyta samt 40 kvm biarea). Den köpare som känner osäkerhet kring boarean uppmanas mäta själv.

    Information om en ideell andel

    Huset är uppdelat i två lägenheter (övre 116 & undre 115). Denna andel nyttjas övervåningen. Det finns även motorvärme med timer för andelsägaren att nyttja. Fastigheten är byggd 1997. Sedan ett antal år är fastigheten andelsägd på så sätt som framgår nedan. Fastigheten ägs av delägare med 10 % av lägenhet A alternativt B, motsvarande 5 % av fastigheten. Genom köp av andel blir man ägare med andel i hela fastigheten och med rätt att disponera lägenhet A eller B. Det innebär att om två makar/sambor köper en andel så äger de formellt 2,5 % var av hela fastigheten. De har således lagfart på fastigheten i motsvarande mån. Genom köp av andel i fastigheten godkänner köparen ett samäganderätts- och dispositionsavtal som gäller mellan delägarna. Avtalet reglerar nyttjandet av lägenheterna, fastställande av årsavgift mm. Särskilt viktigt är att andelsägare inte kan pantsätta andel i fastigheten. En andelsägare kan inte heller begära försäljning av fastigheten på offentlig auktion. Andelsägarna har uppdragit till Ravinslingans Fastighetsförvaltning, som är en ideell förening, att sköta den löpande ekonomiska- och tekniska förvaltningen av fastigheten. Andelsägarna har antagit stadgar för Ravinslingans Fastighetsförvaltning och genom köp av andel blir man medlem i föreningen. På årsmötet väljs styrelse till föreningen med ambition att lägenhet A och B ska var lika representerade. Nyttjande av andel Andelsfastighetens andelsperiod omfattar tiden fr.o.m. vecka 40 ena året t.o.m. v 39 följande år. Andelsägare har fem veckor per år. Dessa veckor infaller olika från år till år utifrån de val delägaren gör en gång per år på årsmötet. Om möjligt kan andelsägare få tre vinterveckor samt två sommarveckor. Nyttjandet av veckan inleds fr.o.m. söndag kl 15.00 veckan innan den aktuella veckan fram till söndag kl 12.00 samma vecka. Byta av vecka sker således varje söndag. Givetvis ska lägenheten väl avstädas efter varje vecka. Om du hyr ut din vecka behöver en riktig städning göras med hjälp av firma. Andelsägare får ett andelsnummer i aktuell lägenhet som övertas från den som säljer sin andel i fastigheten. Val av veckor för varje säsong år sköts efter förutbestämd ordning enligt en särskilt upprättad bilaga. Den andelsägare som står först att välja får bestämma sin första vecka i valomgång 1. Sedan går man till nästa andelsägare som står i tur osv. till dess alla andelsägare har valt sin första vecka. Härefter inleds valomgång 2 och då får man se vilken andelsägare som står på tur osv. enligt vad som ovan har beskrivits. Turordningen förändras således det aktuella valåret och åren härefter under 10 – års perioden och detta för att göra valsystemet så rättvist som möjligt. Sedan börjar 10-års perioden om igen. Andelsägare har efter årsmötet möjlighet att på egen hand byta erhållna veckor med annan andelsägare om så överenskommet. Veckoval för nästkommande period sker under årsmötet i september.

    Ekonomi och teknisk förvaltnin

    För nyttjandet utgår en årsavgift för täckande av försäkring, fastighetsskatt, drift och underhåll. Årsmötet fastställer årsavgiften för kommande säsong efter förslag från styrelsen för Ravinslingans Fastighetsförvaltning. Årsavgifterna fördelas lika mellan andelsägarna. Det finns möjlighet att delägarna i respektive lägenhet överenskommer om tillägg till den av årsmötet beslutade årsavgiften för täckande av reparation/investering i lägenheten. Årsavgift ska betalas efter fakturering och senast 30 dagar efter att årsmötet har bestämt årsavgift för kommande säsong. Årsavgiften kan förändras vid ökade/minskade externa kostnader vilket bestäms på årsmötet. Av kostnaden går 15 % till särskild reparationsfond. Av dessa avsätts 2/3 till inre underhåll samt 1/3 till yttre underhåll. Resterande medel fördelas till utgifter såsom elektricitet, V/A, sophämtning, försäkringar, snöröjning (väg samt parkering). I respektive lägenhet ansvar andelsägarna för det inre underhållet. Styrelsen upphandlar renhållning, snöskottning mm. Styrelsen ser även till att lägenheterna storstädas en gång per år innebärande även tvätt av täcken, kuddar och gardiner.

    Husdjur

    Det är inte tillåtet med husdjur.

    Andelsnummer

    Denna andel har nummer 4.

    Allmänt om området

    Vemdalsskalet tillhör en av Sveriges äldsta skidområden. Med de senaste vintrarnas satsningar är det nu en toppmodern och supereffektiv skidcirkus med totalt fyra expressliftar på två fjäll. Barnen har sin egen skid- och lekcirkus vid foten av fjället. Med snälla backar, rullband och lätthanterliga knappliftar. Där finns också Skalets torg med lägenheter, hotell, skidshop med uthyrning, restauranger, gästservice, läkarmottagning, naprapat, gym, café frisör, inrednings- och friluftsbutik. Strax intill ligger spårcentralen som tar dig ut i maskinpreparerade spår för klassiskt och skate (2.5, 5, 7.5, 10 km) samt förbindelsespår till både Björnrike, Storhogna och Klövsjö. Härifrån utgår också rösade leder och vesselturer upp på fjället till våffelserveringen Jaktstugan. Någon kilometer bort, med fjället som granne, ligger Vargen, Strömfjällsdalen och Ripfjället. Och längst ner i skidsystemet, i söderläge, finns Skalspasset med lägenhetshotell, restauranger och skiduthyrning. Här har också allt boende ski in/ski out. Mittemot Passet ligger Klockarfjället.

    Uteplats/Balkong

    Balkong med makalös vy!

    Byggnad

    Byggnadstyp

    1 plan i souterräng

    Byggår

    1997

    Boarea

    70m2 (Areauppgifter enligt säljarna)

    Energideklaration

    Energideklaration är inte utförd

    Fasad

    Liggande träpanel

    Stomme

    Trä

    Fönster

    3-glasfönster

    Bjälklag

    Trä

    Tak

    Plåt

    Grundläggning

    Platta på mark

    Uppvärmning

    Direktverkande el/luftburen golvvärme

    Ventilation

    Självdrag

    Bredband

    Fiber

    Övriga byggnader

    En praktisk skidbod ligger till vänster om entrén.

    Fastighetsbeteckning

    Vemdalens Kyrkby 57:148

    Allmänt om fastigheten

    Tomtarea

    246m2

    Vatten/avlopp

    Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

    Parkering

    P-plats finns utanför huset.

    Servitut och andra rättigheter

    Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Vemdalens Kyrkby GA:28 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Vemdalens Kyrkby GA:36 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Samfällighet: Härjedalen Vemdalens Kyrkby S:109

    Förmån: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledning, 2361-05/54.4

    Planbestämmelser

    Detaljplan

    Renoveringar

    2018 - Husfasad ommålad, ny micro, nya madrasser i alla bäddar och ny dubbelsäng. 2017- Ny kyl, frys, diskmaskin och spis. 2016 - Ny soffa.

    Vägbeskrivning

    Från Länsförsäkringars kontor fortsätt vägen upp på terassen. Följ denna väg i ca 250 meter och tag sedan höger in på Ravinslingan, fortsätt rakt fram i ca 100 meter och du får fastigheten på höger sida. Välkommen!

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Vemdalsskalet Ravinslingan 8, Vemdalen

    Kommun: Härjedalen

    Område: Vemdalsskalet

    Boendeform: Fritidshus

    Upplåtelseform: Friköpt

    Ekonomi

    Pris: 350 000 kr
    som utgångspris

    Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

    Taxeringsvärde: 2 742 000 kr

    Taxeringsvärde för byggnad: 1 694 000 kr

    Taxeringsvärde för mark: 1 048 000 kr

    Taxeringsår: 2018

    Pantbrev: 2 st om totalt 2 340 000 kr

    Driftkostnad: 6 000 kr/år

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Övrigt: 6 000 kr/år

    Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 524 kr (totalt 14 524 kr)

    Kommentar till driftkostnad: Viss del av årsavgiften avsätts till yttre och inre underhåll. Det avsätts 15% till underhåll 10% till inre och 5% till yttre kan variera om det är något större behov utvändigt som ex. målning. Fastighetsavgift/skatt delas på alla ägare.

    Karta & område

    Vemdalen

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Vemdalsskalet Terrassvägen 2 i Vemdalen, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Vemdalen!

    Läs mer

    Bobutiken i Vemdalen

    Hitta din mäklare i Vemdalen

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder