Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Vinö Villa sjöliden, Figeholm

Unik skärgårdsfastighet av hög klass på sjötomt på Vinö i Misterhults skärgård.

Pris:

8 000 000 kr

/bud

Fritidshus - Figeholm

Rum: 6 rok varav 2 sovrum

Typ: 2 plan med delvis källare

Byggår: 1918

Boarea: 190 m2

Biarea: 10 m2

Tomtarea: 3 700 m2

Länsdeklarerat Plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

På sjötomt på Vinö i Misterhulthults skärgård finns denna unika skärgårdsfastighet av hög klass. Huvudbyggnaden innehåller matsal, kök med matplats, arbetsrum, duschrum, stort allrum med gigantisk öppen spis och synliga balkar i taket. På övervåningen finner du två sovrum, och ett jättestort allrum med bardisk. I källaren finns vinkällare, kylrum, tvättstuga och pannrum. På fastigheten finns två stora båthus, varav den ena med fjärrstyrd upptagningsslip och välutrustad verkstad. Ölstuga, bastubyggnad, gästlägenhet mm finns också. Stora rejäla bryggor med plats för flera båtar av olika storlekar, och segelbåtsdjup. Fastigheten har varit permanent bebodd men kan även användas för fritidsboende, eller kurs-/konferens-/rekreationsgård för företag eller annan organisation. Från Hamnen i Klintemåla, som är ett populärt utflyktsmål är det ca 5-10 minuters båtresa till fastigheten. I Klintemåla finns livsmedelsaffär som under sommarhalvåret erbjuder matleverens av mat frn ICAMaxi. Båtplats och bilplats i Klintemåla ingår.

Läs mer

Pris

8 000 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Ulf Sjöholm

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0708-722 140

  ulf.sjoholm@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Planlösning

   Bottenvåning ENTRÈHALL med klinkergolv och golvvärme. FÖRRÅD. DUSCHRUM med wc, tvättställ, dusch och våtmattor på väggar och golv. KÖK med vedspis, spiskåpa med köksfläkt, induktionshäll, gasolspis, inbyggnadsugn, microugn, diskmaskin(2019) trägolv och öppen planlösning mot matplatsen. Matplats med trägolv, öppen spis, utgång till verandan på framsidan samt öppen planlösning mot matrummet. MATSAL med trägolv och två trappsteg till allrummet. Komplett Gripsholmsmöbler samt kristallkronor ingår. STORT ALLRUM med trägolv, synliga balkar i taket, en gigantiskt öppen spis, utgång till verandan på framsidan, valv och ett trappsteg till ett arbetsrum, samt en mycket vacker trappa till övervåningen. ARBETSRUM med parkettgolv och valv med ett trappsteg till det stora allrummet. Detta rum kan enkelt göra som till sovrum. Övervåning JÄTTESTORT ALLRUM i L-form, med trägolv, synliga balkar i taket, trappa till bottenvåningen, utgång till två olika balkonger. I ena delen av detta rum är det takhöjd till nock och i den delen finns en kakelugn och en bar med öl-tappkran, kylskåp mm. Exklusivt biljardbord samt möbel från Fartygsmagasinet samt fin soffgrupp och ett Ekströms piano ingår. STORT SOVRUM i vinkel med trägolv, synliga balkar i taket, vedkamin, flera garderober, TV och läshörna med utgång till balkong, och ingång till duschrummet. DUSCHRUM med wc, två tvättställ, dusch, vit takpanel, klinkergolv med golvvärme och klinker på väggarna. SOVRUM med trägolv. Källare under del av huset. TVÄTTSTUGA med tvättmaskin (2019), tvättho, reningsfilter, hydrofor och centraldammsugare. MATKÄLLARE/KYLRUM. VINKÄLLARE. PANNRUM med olje-/ved-/elpanna som är dockad med luft/vattenvärmepumpen. Två ackumulatortankar. Utgång till tomten.

   Uteplats/Balkong

   Stor veranda ochtvå balkonger på framsidan av huvudbyggnaden. Inglasat uterum vid båthuset.

   Byggnad

   Byggnadstyp

   2 plan med delvis källare

   Byggår

   1918

   Boarea

   190m2 (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)

   Biarea

   10m2

   Kommentar area

   Enligt uppgift från ägaren är boarean ca 250 kvm.

   Energideklaration

   Energideklaration är beställd

   Fasad

   Stående träpanel

   Stomme

   Trä

   Fönster

   3-glas

   Bjälklag

   Trä

   Utvändigt plåtarbete

   Koppar

   Tak

   Tegelpannor

   Grundläggning

   Källare/krypgrund

   Uppvärmning

   Olja-/ved-/elpanna + luft/vattenvärmepump (2010) och flera eldstäder.

   Ventilation

   Självdrag.

   Övrigt

   Nuvarande ägare har bott mer eller mindre året-runt t o m årsskiftet 2019-2020.

   Övriga byggnader

   BÅTHUS med plats för flera båtar och vidbyggt uterum med stekbord, klinkergolv, grill, vedkamin, infravärme mm. Fjärrstyrd markis mellan uterummet och den timrade BASTUBYGGNADEN (byggd 1988) som innehåller vedeldad bastu och ett relaxrum med dusch och VVB. Timrad ÖLSTUGA , ett mysigt rum med kylskåp och vedkamin. En fiskrök finns i anslutning till dessa byggnader. STORT BÅTHUS med stor fjärrstyrd port, räls och vagga som är fjärrstyrd, stort dieseldrivet elverk 30 kWa finns. Invändig trappa till en fullt utrustad isolerad VERKSTAD. I samma byggnad finns en GÄSTLÄGENHET med separat ingång innehållande kök med pentry, matplats och en duschkabin. Toalett med wc och tvättställ. Tre sovrum. Stort förråd för förvaring av kläder mm. Fristående UTHUS med förråd, och garage för fyrhjuling. Stor fristående FÖRRÅDSBYGGNAD med gjutet golv och skjutdörrar.

   Fastighetsbeteckning

   Vinö 1:16

   Allmänt om fastigheten

   Tomtarea

   3 700m2

   Övrigt om tomt

   Tomten är parkliknande och består av gräsytor, häckar, mm.

   Vatten/avlopp

   Enskilt vatten (djupborrad brunn ca 100 meter). Enskilt avlopp ( trekammarbrunn).

   Parkering

   Bilplats som tillhör fastigheten finns i Klintemåla.

   Servitut och andra rättigheter

   Gemensamhetsanläggning: Oskarshamn Klintemåla GA:3 ändamål: Garage och/eller parkering, Bad- och/eller båtanläggning, Gemensamhetsanläggning: Oskarshamn Klintemåla GA:4 ändamål: Handlarbrygga.

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1918

   Huvudbyggnaden är om-/tillbyggd 1981-1992. Övriga byggnader är byggd i mitten på 1980-talet.

   Vinö, Misterhults skärgård

   Allmänt om området

   Misterhult skärgård är mycket vacker och på Vinö finns några bofasta. Här finns möjlighet till bad, fiske och fina båtturer bland öarna eller kanske till Blå Jungrun, Öland, Figeholm, Oskarshamn eller Västervik.

   Kommunikation

   Det finns båttaxi året runt.

   Tjänster i området

   I Klintemåla finns en livsmedelsaffär, café, bensin-/dieselpumpar.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Vinö Villa sjöliden, Figeholm

   Kommun: Oskarshamn

   Område: Vinö, Misterhults skärgård

   Boendeform: Fritidshus

   Upplåtelseform: Friköpt

   Ekonomi

   Pris: 8 000 000 kr
   /bud

   Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

   Taxeringsvärde: 2 187 000 kr

   Taxeringsvärde för byggnad: 1 071 000 kr

   Taxeringsvärde för mark: 1 116 000 kr

   Taxeringsår: 2018

   Driftkostnad: 36 868 kr/år

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elkostnad: 33 206 kr/år

   Sotning: 2 583 kr/år

   Renhållning: 1 079 kr/år

   Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 349 kr (totalt 45 217 kr)

   Karta & område

   Oskarshamn

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Östra torggatan 1 i Oscarshamn, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Oskarshamn!

   Läs mer

   Bobutiken i Oskarshamn

   Hitta din mäklare i Oskarshamn

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder