Kollandsvik stuga nr 41, Immeln

435 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Byggnad å samt arrenderätten å fastigheten Östra Göinge Dönaberga 2:7

Adress

Kollandsvik stuga nr 41 - Immeln

Kommun

Östra Göinge

Typ

1 plan

Boendeform

Fritidshus

Byggår

Boarea

54m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

16m2

Tomtarea

0m2 - Arrende

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Kollandsvik

Utgångspris

435 000 kr

8 056 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Stuga vid Kollandsvik på arrendetomt!

  Välkommen till trivsam stuga i Kollandsvik med arrendetomt belägen norr om Immeln med närhet till fiske, badsjö och vacker natur! Kollandsvik är ett naturnära och populärt fritidshusområde vid Immeln. Idyllisk plats att vistas i med närhet till skog och sjö samt campingplats och kanotuthyrning för den som vill utforska naturen. Storstugan blir samlingsplats för umgänge och avkoppling vid kamin. Ljust kök, två sovrum och duschrum. Stugan har inget inkopplat vatten och avlopp. Området fick kommunalt vatten/avlopp 2018. De nya ägarna får bekosta inkopplingen för vatten och avlopp. Gäststuga men extra sovplats och fristående förråd. Vissa inventarier kan ingå. Arrendetomt! Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Vi stiger in i stugan via veranda och kommer in storstugan. Storstugan är samlingsplats för umgänge och avkoppling vid kamin. Kök med ljus matplats, två mindre sovrum och duschrum samt grovingång. Stugan har inget inkopplat vatten och avlopp. Området fick kommunalt vatten/avlopp 2018. De nya ägarna får bekosta inkopplingen för vatten och avlopp. Gäststuga men extra sovplats och fristående förråd. Vissa inventarier kan ingå.

  Kök

  Kök med målande köksluckor, matplats vid fönstret och plastmatta på golvet. Köket är utrustat med spis, fläkt och mindre kylskåp. Vid köket finns ett förråd som kan användas som skafferi.

  Storstuga

  Storstuga med träpanel i taket, kamin och bra plats för soffa. Ljus plastmatta på golvet. Här finns utgång till veranda.

  Sovrum 1

  Ljust sovrum med garderober. Här finns plats för en enkelsäng eller en våningssäng. Laminatgolv.

  Sovrum 2

  Större sovrum med plats för dubbelsäng. Plastmatta på golvet.

  Duschrum

  Ljust duschrum med våtrumsmatta på golv och väggar. Utrustat med tvättställ, toalett och dusch. Inget vatten eller avlopp är inkopplat.

  Hall/grovingång

  Grovingång med klinkers på golvet. Hä finns varmvattensberedare ca 30l.

  Tomt

  Upplåtelseform: Arrende

  Övriga byggnader

  Gäststugan byggd 1977 med plats för dubbelsäng. Fristående oisolerat förråd.

  Uppvärmning

  Direktverkande el+ kamin

  TV

  TV via antenn.

  Bredband

  Fiber finns i gatan.

  Uteplats/Balkong

  Veranda med delvis inglasning och infravärme i nordvästläge.

  Bilplats

  Infart för bil.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Östra Göinge Dönaberga GA:1,

  Möjligt tillträde

  Enligt överenskommelse

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  1642 kr / år

  Driftkostnad:

  20 500 kr/år

  Försäkring:

  2 400 kr/år

  Uppvärmning:

  4 500 kr/år

  Vatten/avlopp:

  5 000 kr/år

  Renhållning:

  1 000 kr/år

  Sotning:

  400 kr/år

  Övrigt:

  7 200 kr/år

  Total driftkostnad:

  20 500 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  1 642 kr (22 142 kr)

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Uppvärmning inkl hushålls el. Övrigt avser arrende. Anslutningsavgift för vatten och avlopp är erlagd. Kostnad som återstår är indragning från servisen till stugan. Driftkostnaden för förbrukning av vatten är en uppskattad årlig kostnad.

  Taxeringsvärde:

  219 000 kr

  Typ:

  225, Småhusenhet, småhus på ofri grund

  Byggnad

  Tomtarea:

  0m2

  Grund:

  Torpargrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä, liggande fjällpanel

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el+ kamin

  Vatten/avlopp:

  Vatten och avlopp är inte inkopplat. Den nya ägaren bekostar indragning och inkoppling för vatten och avlopp. Området har under 2018 fått kommunalt vatten/avlopp och nya ledningar för avlopp

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor