Budgivning pågår

Apelvägen 2, Mariefred

1 300 000 kr

Högsta bud 1 260 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Edsala 5:259

Adress

Apelvägen 2 - Mariefred

Kommun

Strängnäs

Typ

1 plan med källare

Boendeform

Fritidshus

Byggår

1968

Boarea

69m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

1 652m2 - Friköpt

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Edsala

Utgångspris

1 300 000 kr

18 841 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Mysigt fritidshus i populära Edsala!

  Välkommen till Apelvägen 2 och detta mysiga fritidshus i populära Edsala. Fritidshus om 69 kvm fördelat på två sovrum, kök, storstuga och duschrum. Belägen på en högt och insynsskyddad tomt med tillgång till två uteplatser. Fiber är nyligen installerat - perfekt för den som önskar ta med jobbet över en helg i avkopplande miljö. Närhet till badplatser samt möjlighet till båtplats i samfälligheten. Fritidsklubben Edsala-Kalkudden erbjuder förutom ett trevligt midsommarfirande även uppskattade aktiviteter som jollesegling, paddling och boule. På ett par minuter med bil är man inne i Mariefred med dess utbud av mataffärer, butiker och nöjen. Busshållplats finns i anslutning till fastigheten som bl.a. avgår till Läggesta station där det tar ca 40 min till Stockholms centralstation. Med bil från Stockholm tar det ungefär en timme att ta sig till Apelvägen 2. Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskriving

  Långsmal hall med avhängningsmöjligheter samt två garderober för förvaring. Direkt efter entréhallen möts man av den generösa storstugan med plats för både soffgrupp samt matbord och som dessutom har en värmande öppen spis. Fint ljusinsläpp från fönsterpartierna och via den till stora delar glasade dörren nås altanen i ostört, högt läge. Delvis öppen planlösning in till köket med vita skåpluckor för förvaring och som är utrustat med kombinerad kyl & frys, spis/ugn, spisfläkt, och diskho. Här finns även plats för mindre matbord. Vidare till höger om hallen kommer man in till ett mindre där med utgång till altan samt anslutande sovrum och duschrum. Duschrum som är utrustad med duschkabin, wc, tvättställ och spegelskåp. Våtrumsmatta och tapet. De bägge sovrummen ligger vägg i vägg med varandra och här får man enkelt plats med dubbelsäng eller vanlig säng.

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1968

  Fiber installerat -19 Ny varmvattenberedare -19

  Uppvärmning

  Öppen spis och elradiatorer

  TV

  Fiber

  Bredband

  Fiber

  Uteplats/Balkong

  Fastighet med två uteplatser varav ena är belägen i anslutning till entrén och den andra altanen nås via storstugan.

  Bilplats

  Parkeringsplats finns på tomten.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Edsala GA:1 Planbestämmelser: Byggnadsplan (1966-04-26)

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  7650 kr / år

  Driftkostnad:

  20 235 kr/år

  Försäkring:

  2 023 kr/år

  Elkostnad:

  9 500 kr/år

  Renhållning:

  4 500 kr/år

  Samfällighet:

  2 750 kr/år

  Vägavg/snö:

  1462 kr/år

  Total driftkostnad:

  20 235 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  7 650 kr (27 885 kr)

  Kommentar:

  Renhållning avser sopor samt tanktömning 1/år. Några saker som inte fungerar som de ska enligt säljaren: Element hall och badrum Nivå mätare till septiktanken indikerar gult även om den är tömd Öppna spisen inte sotad eller provtryckt men troligtvis inget fel på den

  Pantbrev:

  5 st om totalt 414 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 020 000 kr varav mark 514 000 kr

  Värdeår:

  1968

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1968

  Tomtarea:

  1 652m2

  Grund:

  Källare

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Liggande träpanel

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Öppen spis och elradiatorer

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt/enskilt sommarvatten, Enskilt avlopp. Mer information om planerat kommunalt VA finns att läsa på nedanstående länk: https://www.sevab.com/privat/vatten-avlopp/pagaende-och-planerade-utbyggnader/edsala-kalkudden/

  Renoveringar:

  Fiber installerat -19 Ny varmvattenberedare -19

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor