Frimans väg 12, Aplared

1 295 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Halla 1:32

Adress

Frimans väg 12 - Aplared

Kommun

Borås

Typ

1-plans

Boendeform

Fritidshus

Byggår

1971

Boarea

51m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

5m2

Tomtarea

754m2 - Friköpt

Rum

3 rok varav 2 sovrum

Område

Aplared

Eller högstbjudande

1 295 000 kr

25 392 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Välskött fritidshus i levande sommarstugeområde med badrocksavstånd till svalkande bad

  I det levande sommarstugeområdet Halla finner ni detta välskötta fritidshus endast ett stenkast från svalkande bad i fina Frisjön och vacker natur. Här erbjuds väldisponerat sommarboende med generösa sällskapsytor med stort vardagsrum och angränsande inglasad altan som balanseras upp av två sovrum. En gedigen, murad öppen spis med braskassett sprider både behaglig värme och mysig trivselfaktor. Funktionellt kök med plats för såväl kockens bravader som dennes gäster med trevlig matplats invid fönstret. Flera garderober samt två utvändiga förråd, varav ett utanför tomten, bidrar med mycket goda förvaringsmöjligheter. I den fina, lättskötta och friköpta trädgårdstomten samsas berg i dagen med stensättningar, vackra planteringar och grönskande gräsytor som är perfekta för lek och spring. Här bor du mitt i en härlig naturskön oas endast 20 minuter från centrala Borås. I det levande sommarstugeområde erbjuds svalkande bad, värmande och avkopplande bastu (egen föreningen), båtbrygga (egen föreningen där nuvarande plats kan överlåtas på nästkommande ägare), gemensam lekplats, kajakutlåning för trivsamma stunder på sjön, frisbeegolf och bollplan samt populära aktiviteter såsom midsommarfirande. Föreningens Bygdegård med den större ”Logen” och mindre ”Vinkällaren” kan hyras till såväl större som mindre sammankomster – perfekt för bröllop, studentfiranden, kräftskivor och andra jubileum. Varmt välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Anna Tidebrink

  Reg. Fastighetsmäklare

  076-827 23 83

  anna.tidebrink@lansfast.se Läs mer om Anna

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Välkommen till Frimans väg 12

  Via en inbjudande farstu leds man in i den ljusa entréhallen som erbjuder gott om plats för avhängning invid entrén. Längre in kompletteras avhängningsmöjligheterna med förvaring i en platsbyggd garderob. Vitmålad, stående panel på väggarna samsas här med fint och tåligt laminat på golvet. Till vänster öppnar det väl tilltagna vardagsrummet upp sig där stora fönsterpartier bidrar med generöst ljusinsläpp. Här kan du möblera på flera olika sätt med plats för både soffa och matsalsmöbel som bjuder in till gemenskap med nära och kära. I ena hörnet tornar den gedigna, murade öppna spisen med braskassett upp sig och bidrar med både behaglig värme och extra trivsel. Den vitmålade panelen på väggarna kompletteras här av två slätmålade fondväggar i vitt samt ett fint furugolv. Under större delar av året förlängs de trevliga sällskapsytorna ut på den inglasade altanen där kvadratsmarta skjutdörrar suddar ut gränsen mellan ute och inne. Funktionellt och trivsamt kök som erbjuder bra förvaringsmöjligheter bakom beigea skåpsluckor. Den goda förvaringen kompletteras av bra arbets- och avställningsytor med både rostfri diskbänk samt köksbänk i laminat. Ovan arbetsytorna sitter ett stänkskydd i grönmelerat kakel som sedan övergår i vitmålade väggar. Den rymliga matplatsen invid fönstret rymmer 4-6 sittande gäster och accentueras av en vit bröstpanel på väggarna med dekorativt mönstrade tapeter ovan. Köket är utrustat med kyl/frys, spisfläkt samt spis med ugn. Innanför köket ligger det stora föräldrasovrummet som är inrett med vitmålade väggar och fint, parkettliknande laminatgolv. Här ryms både en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Fyra platsbyggda garderober bidrar här med riklig och flexibel förvaring. Det andra sovrummet är något mindre och passar bra som barn eller gästrum med plats för säng, skrivbord samt utrymme för lek alternativt en mysig läshörna. Utdragssängen som även fungerar utmärkt som soffa kan även nyttjas som dubbelsäng och ingår i försäljningen. Det fina, parkettliknande laminatgolvet får här sällskap av målade väggar i ljus ton. Fräscht badrum med ljus våtrumsmatta på golvet och dekorativa våtrumstapeter i matchande ton. Badrummet erbjuder en separat duschhörna, WC, handfat samt mycket goda förvaringsmöjligheter med både kommod, badrumsskåp samt vägghängt linneskåp.

  Tomt

  Tomtarea 754 m² (friköpt). Härlig uppvuxen tomt som gränsar till allmänning. Ett av förråden står på allmänningen (föreningens mark).

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Vidbyggt förråd med tvättmaskin. Friggebod, står på föreningens mark.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1971

  2018: Golv hall och kök samt element i badrum och vardagsrum. 2017: Nytt tak, ny papp, ny läkt, nya rännor. 2016: Hus och förråd ommålat. 2015: Farstukvist 2014: Nya tapeter, tak och golv i sovrummen. 2013: Inglasning av altanen. Ny spis, fläkt och kyl.

  Uppvärmning

  Direktverkande el samt öppen spis med kasett

  Bredband

  Fiber är beställt och håller på att installeras i området. Nuvarande ägare har beställt och betalt för installationen.

  Uteplats/Balkong

  Två altaner: Altan 1: Inglasad altan med sol från lunch till solnedgång. Går att nyttja som ett extra rum större delen av året. Altan 2: Stensatt altan på baksidan av huset med morgon och förmiddagssol.

  Bilplats

  P-plats för 2 bilar på grusad uppfart

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Borås Halla GA:1 Planbestämmelser: Byggnadsplan (1967-12-15)

  Övrigt

  I området finns en bryggförening med tillgång till två bryggor där du lätt kan lägga i din båt i närheten. Kostnaden för föreningen är 200 kr/år. På Halla-området finns även en bastuförening med ett underbart läge på en kulle men utsikt över sjön. I närområdet finns även en grillplats och brygga.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  3465 kr / år

  Driftkostnad:

  18 020 kr/år

  Försäkring:

  3 000 kr/år

  Elkostnad:

  7 940 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 156 kr/år

  Renhållning:

  1 200 kr/år

  Samfällighet:

  2 724 kr/år

  Total driftkostnad:

  18 020 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  3 465 kr (21 485 kr)

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  I elkostnad ingår även uppvärmning av huset under vintertid, ca 5-6 grader varmt. I samfällighetsavgiften ingår: sommarvatten, underhåll av vattenanläggning, snöröjning. I renhållning ingår sommarhämtning vecka 20-40.

  Pantbrev:

  1 st om totalt 433 500 kr

  Taxeringsvärde:

  462 000 kr varav mark 183 000 kr

  Värdeår:

  1971

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1971

  Tomtarea:

  754m2

  Grund:

  Plintar

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-och 3glas

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el samt öppen spis med kasett

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt/enskilt sommarvatten - Sommarvatten via föreningen mellan ca 1 april - 1 november. Enskilt avlopp - BDT-vatten till stenkista. Avloppsvatten från toalett går till egen septiktank, tömning ca 3 ggr/år.

  Renoveringar:

  2018: Golv hall och kök samt element i badrum och vardagsrum. 2017: Nytt tak, ny papp, ny läkt, nya rännor. 2016: Hus och förråd ommålat. 2015: Farstukvist 2014: Nya tapeter, tak och golv i sovrummen. 2013: Inglasning av altanen. Ny spis, fläkt och kyl.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor