Pilvägen 24, Fristad

495 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Del av Asklanda 2:30

Adress

Pilvägen 24 - Fristad

Kommun

Borås

Typ

1 plan

Boendeform

Fritidshus

Byggår

ca 1950- talet

Boarea

40m2

Areauppgifter enligt föreningen och säljaren

Tomtarea

455m2 - Arrende

Rum

2 rok

Område

Fristad

Utgångspris

495 000 kr

12 375 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Lugn, lummig arrendeoas med närhet till vacker natur och svalkande bad

  Välkommen till Munkhagens Stugägarförening och denna arrendestuga som blir din lugna och lummiga oas där du kan fly vardagen och bara koppla. Här erbjuds en välplanerad storstuga med kök, vardagsrum, sovrum samt nyrenoverat badrum med dusch och förbränningstoalett. Huvudbyggnaden kompletteras av en isolerad gäststuga som är perfekt för barnen, tonåringen eller gästerna. En trivselhöjande gjutjärnskamin i storstugan erbjuder bidrar med både extra värme och mysighetsfaktor. På den stora altanen kan du njuta av solen från tidig morgon till sen kväll. Altanen kompletteras av ett rejält inglasat uterum där du kan duka upp för 8-10 person helt skyddat från väder och vind. På den stora, men ändå lättskötta, arrendetomten, omgiven av lummig grönska, erbjuds växthus, verktygsbod samt generösa gräsytor som bjuder in till lek och spring samt den obligatoriska studsmattan. Här bor du i en grönskande oas med omedelbar närhet till avkopplande natur och svalkande bad. Centrala Borås, med dess puls, butiker och service nås snabbt och enkelt via goda kommunikationer med bil, buss, cykel och tåg. Varmt välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Marcus Knutsson

  Fastighetsmäklare/Skogsmästare

  076-947 94 61

  marcus.knutsson@lansfast.se Läs mer om Marcus

  Extra kontaktperson

  Anna Tidebrink

  Reg. Fastighetsmäklare

  076-827 23 83

  anna.tidebrink@lansfast.se Läs mer om Anna

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Storstugan

  Direkt innanför dörren välkomnas man av det ombonade vardagsrummet som är inrett med vitlaserad panel på väggarna och slitstarkt laminatgolv som sedan är genomgående i hela huset. Här ryms en rejäl soffa med tillhörande soffbord. Tack vare entrén ut så förlängs vardagsrummet ut på den angränsande stora och soliga uteplatsen. Invid entrén finns också plats för avhängning av ytterkläder. Till höger finner vi det mysiga köket där den vitlaserade panelen fortsätter i form av bröstpanel som ovanför får sällskap av målade väggar i ljust grågrön ton. Invid köksdelen övergår dock de målade väggarna i ett vitt kakel med dekorativa inslag. Bakom de vita skåpsluckorna erbjuds bra förvaring som kompletteras av bra arbetsytor på den rostfria diskbänken. Köket är utrustat med spis med helt ny spis med häll och varmluftsugn samt kyl/fryskåp. I det väl tilltagna vardagsrummet sover du lugnt och skönt med behagligt ljusinsläpp från två stora fönster i olika väderstreck. Utöver den stor dubbelsäng finns här gott om plats för både nattduksbord, skriv- alternativt sminkbord samt flera garderober som bidrar med bra förvaringsmöjligheter. En mysig gjutjärnskamin bidrar här med både extra värme och trivsel. Här inne har den vitlaserad panelen fått maka på sig till förmån för vita tapeter med svag struktur i. Det fräscha badrummet genomgick en omfattande renovering 2018 och inreddes då med mörkt klinkergolv som fortsätter upp längs med två väggar medan övriga är målade i ljusgrått. Här finns duschkabin, förbränningstoalett samt ett stort handfat med tillhörande belyst spegel och kommod som bidrar med extra förvaringsmöjligheter.

  Lillstugan

  För barnen, tonåringen eller gästerna finns en isolerad, mindre gäststuga som är inredd med fint furugolv och vitmålade väggar. Här ryms en rejäl våningssäng samt mindre skrivbord alternativt läshörna.

  Inglasat uterum

  För den som vill förlänga utesäsongen från tidig vår till sen höst finns här också ett inglasat uterum som är omgivet av lummig grönska. Här kan du duka upp för 8-10 gäster runt det stora bordet och mysa skyddad från väder och vind. De glasade väggarna kompletteras av en rejäl stomme i vitlaserat trä som kontrasterar snyggt mot det mörka innertaket och mörka trägolvet.

  Tomt

  Upplåtelseform: Arrende

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: ca 1950- talet

  1991

  Uppvärmning

  Direktverkande el

  Uteplats/Balkong

  Stora altan med infällda spotlights samt en stor inglasad altan.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Borås Fristads Hed GA:1 Planbestämmelser: Vattenskyddsområde (2009-01-01)

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Arrende:

  100 kr / år

  Fastighetsavgift/skatt:

  0 kr / år

  Driftkostnad:

  10 761 kr/år

  Försäkring:

  1 631 kr/år

  Elkostnad:

  3 000 kr/år

  Renhållning:

  1 050 kr/år

  Övrigt:

  5 080 kr/år

  Total driftkostnad:

  10 761 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  0 kr (10 761 kr)

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Arrendeavgiften utgör 100 kr/år. Därtill kommer avgift för fasta kostnader samt underhållsåtgärder (se under Drift punkt övrigt). Denna avgift regleras årsvis av styrelsen. Avgiften ska betalas 30/6 varje år.

  Typ:

  225, Småhusenhet, småhus på ofri grund

  Byggnad

  Byggår:

  ca 1950- talet

  Tomtarea:

  455m2

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el

  Vatten/avlopp:

  Enskilt sommarvatten via grävd brunn. Förbränningstoalett. Kommunalt V/A finns vid tomtgräns.

  Renoveringar:

  1991

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor