Alboga Gunnestorp 1, Ljung

990 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Örum 5:7 och 5:8

Adress

Alboga Gunnestorp 1 - Ljung

Kommun

Herrljunga

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Lantbruksfastighet

Byggår

1925

Boarea

120m2

Biarea

7m2

Rum

5 rok

Område

Alboga

Utgångspris

990 000 kr

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Vackert belägen gård med avskilt läge om ca 8 ha

  Gård om ca 8 ha med avskilt och naturskönt läge i Alboga. Boningshus om 5 rum och kök fördelade på 120 kvm. Entréplan med kök, matrum, vardagsrum och badrum. Ovanvåning med hall och två sovrum. Visst renoveringsbehov föreligger. Uthus/stallbyggnad med goda möjligheter för djurhållning i mindre skala. Den totala arealen uppgår till 8 ha varav ca 5 ha skog. Enligt nyupprättad skogsbruksplan uppgår virkesförrådet till 726 m3sk. Söker du avskildheten och lugnet på landet med möjlighet för djurhållning och där man också kan ta den dagliga promenaden i den egna skogen, samtidigt det är pendlingsavstånd till flertalet städer - då kanske du här har hittat helt rätt!

  Ansvarig mäklare

  Alla bilder

  Planritning

  Bottenvåning

  Ovanvåning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Huvudbyggnad - Bostadsbyggnad

  Bottenvåning

  Rymlig entréhall med avhängningsmöjligheter. Badrum med dusch, toalett, tvättställ och tvättmaskin. Plastmatta. Kök utrustat med kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Matrum/genomgångsrum. Vardagsrum med trappa upp till ovanvåningen.

  Ovanvåning

  På övre plan finns 3 rum varav ett med garderobsvägg. WC med toalett och tvättställ. Sidovind med förvaringsutrymmen.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1925

  Uppvärmning

  Vattenburen värme via äldre elpanna

  Bredband

  Fiber finns

  Ekonomibyggnader

  Uthus

  Area 92 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

  Betesmark

  Areal: 2 ha. Brukningsvärde: 30 % lägre avkastn och kvalitet än normalt i omr.

  Skogsmark

  Areal: 5 ha.

  Vatten/avlopp

  Borrad brunn 3-kammaravlopp med äldre infiltration, behöver åtgärdas enligt nu gällande regler.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Huvudbyggnad

  Fastighetsavgift:

  4 252 kr / år

  Pantbrev:

  4 st om totalt 790 000 kr

  Taxeringsvärde:

  912 000 kr

  Småhusmark lantbruk:

  150 000 kr

  Småhusbyggnad lantbruk:

  417 000 kr

  Betesmark:

  22 000 kr

  Skogsmark:

  288 000 kr

  Ekonomibyggnader:

  35 000 kr

  Typ:

  120, Lantbruksenhet, bebyggd

  Övriga uppgifter

  Byggnad

  Bostadsbyggnad

  Byggår:

  1925

  Grund:

  Torpargrund

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Träpanel

  Takbeklädnad:

  Takpannor

  Plåtarbete:

  Plåt

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Vattenburen värme via äldre elpanna

  Vatten/avlopp:

  Borrad brunn 3-kammaravlopp med äldre infiltration, behöver åtgärdas enligt nu gällande regler.

  Mark

  Arealer:

  Areal ca 8 ha, fördelat på:

  Skogsmark:

  5 ha

  Övrigt:

  1 ha

  Bete:

  2 ha

  Taxerad areal

  Det finns 1 skiften

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor