Objektbild

Martins väg 12, Trollhättan

Hästgård belägen i vackert läge vid Öresjö!

Pris:

7 700 000 kr

Utgångspris

Hästgård - Trollhättan

Fastighetsbeteckning: Vabacken 1:9

Antal bostadsbyggnader: 2 st

Inriktning: Hästgård

Antal skiften: 2

Taxeringskod:
120, Lantbruksenhet, bebyggd

Länsdeklarerat Plus

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång.

Välkommen till denna fina hästgård om ca 6 hektar, med två boningshus, stor ladugårdsbyggnad med 6 boxplatser, sadelkammare, loge, tre stycken maskinhallar, paddock om ca 20x40 meter samt ett hönshus! Belägen i högt läge med vacker utsikt över Öresjö! Huvudbyggnaden, i 1½ plan med källare, inrymmer ett entréplan med rymlig entré, från vilken man når altanen i söderläge, stort och rymligt vardagsrum, badrum med bastu, kök med nylagt laminatgolv samt en groventré med tvättstuga och bra förvaringsmöjligheter. Övre plan med tre sovrum, helkaklat badrum från 2019 med elgolvvärme samt en möblerbar hall, vilket kan användas som allrum, med utgång till balkong med en fantastisk utsikt över Öresjö. I källarplanet finns pannrummet, med en vedpanna, bra förvaringsutrymmen och en del krypgrund. Det andra boningshuset är ett torp om ca 60 kvm från ca 1870, med adressen Martins väg 10! Torpet, som har fräschats upp 2020, består av ett entréplan med kök, vardagsrum med utgång till inbyggd veranda och badrum med tvättmaskin. Övre plan med ett sovrum, allrum samt bra förvaringsutrymmen. Bra pendlingsmöjligheter till Trollhättan, Vänersborg och Uddevalla. Munkebo badplats ligger inom gångavstånd från fastigheten. Varmt välkomna att boka in er till visning!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Angelica Almqvist

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0731-52 19 81

  angelica.almqvist@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Peter Eriksson

  Fastighetsmäklare/Skogsmästare

  Franchisetagare

  Mobil: 0706-61 85 52

  peter.eriksson@lansfast.se
  Planritning
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Huvudbyggnad - Bostadsbyggnad

   HALL

   Välkomna in i en ljus och öppen entré, med trappa upp till övre plan, ljusa tapeter på väggarna och plastmatta på golvet. Vidare till inre hall med möjlighet att kunna möblera efter önskemål. Här finns även utgång till altan i sydostligt läge.

   KÖK

   Vidare från hallen kommer du till ett ljust kök med laminatgolv (2020) och ljusa tapeter på väggarna. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, inbyggd varmluftsugn, diskmaskin, kyl- och frysskåp, vedspis samt spisfläkt. Ljust kakel ovanför arbetsbänken och vita köksluckor.

   GROVENTRÉ/TVÄTTSTUGA

   Groventré med tvättstuga, plastmatta (2020) på golvet och vita väggar. Bra förvaring i anslutande förråd. Här finns tvättmaskin, torktumlare, varmvattenberedare samt även ventilationssystemet. Utgång till altanen via grovéntren.

   BADRUM

   Badrum med plastmatta och våtrumstapet. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ och dusch. I anslutning till badrummet finns en bastu.

   VARDAGSRUM

   Från hallen genom vacker glasdörr kommer man in i ett ljust och rymligt vardagsrum. Här finns plats för både soffgrupp och matplats. Vackert ljusinsläpp från fönster i tre väderstreck. Parkettgolv och tapeter på väggarna.

   - ÖVRE PLAN -

   ALLRUM

   När du kommer upp på övre plan så kommer du först in i hallen, som kan nyttjas som allrum, vilket delar upp rummen på detta plan. Här finns även luckan upp till vinden och utgång till balkong med vacker sjöutsikt.

   SOVRUM

   På övre plan finns tre sovrum med plastmatta och tapeter på väggarna. Bra förvaring i form av inbyggda garderober. I ett av sovrummen finns en anslutande klädkammare.

   BADRUM

   Helkaklat badrum renoverat 2019, med grått klinkergolv och grått kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med kommod, duschväggar, handdukstork samt elgolvvärme,

   KÄLLARE

   Källarplan med pannrum, isolerat förrådsutrymme samt krypgrund.

   Byggnad

   Byggnadstyp

   1 ½ plan med källare

   Byggår

   1990

   Rum

   6 rok

   Boarea

   156m2

   Biarea

   16m2

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd den 2020-06-08
   Energiklass:
   Energiprestanda Primärenergital: 127 kWh/m2 och år

   Fasad

   Träpanel

   Stomme

   Träregel

   Fönster

   3-glas isolerfönster

   Grundmur

   Betongsten

   Tak

   Betongpannor

   Grundläggning

   Källare

   Uppvärmning

   Vedpanna till radiator, vedspis.

   Ventilation

   Mekanisk frånluft med återvinning.

   Vatten/avlopp

   Enskilt vatten; borrad brunn. Enskilt avlopp; trekammarbrunn med markbädd.

   Renoveringar

   2012 - Ny altan 2013 - Panelbyte på sydsidan. 2016 samt 2019 - nya fönster och dörrar. 2012/2017 - Ny vedpanna installerad samt begagnade accumulatortankar 2018 - Rum i källaren färdigställt. 2019 - Badrum på övre plan renoverat. 2019 - Nya innerväggar och isolering i källaren (innanför pannrum). 2020 - Nytt golv i kök och tvättstuga.

   Tomtbeskrivning

   Tomtarea 3000 m².

   Uteplats

   Altan i sydostligt läge, som löper runt huset. Balkong i nordvästligt läge, med utsikt över Öresjö.

   Bilplats

   Parkering på grusuppfart till huset, parkeringsmöjligheter finns även i maskinhallar tillhörande fastigheten.

   Övrig bostadsbyggnad - TORPET

   HALL Välkommen in! Ljus entré med grått klinkergolv och vitmålad träpanel på väggarna. Här finns trappa upp till övre plan. BADRUM Badrum med plastmatta och våtrumstapet. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, badkar samt toppmatad tvättmaskin. KÖK Kök med mörka köksluckor, trägolv och ljusa väggar. Den maskinella utrustningen består av en spis, vedspis, spisfläkt samt kyl och frys. VARDAGSRUM Rymligt vardagsrum som fräschats upp 2020, med vitmålade väggar och trägolv. Vidare från vardagsrummet, kommer man till en ljus veranda med utgång till framsidan av torpet. - ÖVRE PLAN - HALL Vidare upp på övre plan, kommer först en inre hall med bra förvaringsutrymmen. ALLRUM Ljust och fräscht allrum med nymålade väggar och innertak. Vitmålad träpanel på väggarna och trägolv. SOVRUM Ljust och fräscht sovrum med trägolv och vita väggar.

   Byggnad

   Byggnadstyp

   1 ½ plan

   Byggår

   1870

   Antal rum

   3,0

   Boarea

   60,0 m2

   Byggnadssätt

   Träpanel på väggarna. Lertegel på taket. Torpargrund.

   Uppvärmning

   Vedspis samt en elpatron.

   Vatten och avlopp

   Enskilt vatten; borrad brunn. Enskild avlopp; trekammarbrunn med markbädd.

   Renoveringar

   2020 - renovering av ytskikt i torpet; golv, målade väggar. 2015 samt 2020- nya fönster 2005-2020 - väggar och tak har tilläggsisolerats samt ny panel

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd.

   Ekonomibyggnader

   Djurstall för värphöns, värdeår 1980-

   Area 19 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

   Loge, lada och liknande, värdeår 1980-

   Area 12 kvm. Beskaffenhet: Enklare.

   Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

   Area 64 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

   Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

   Area 26 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

   Maskinhall, gårdsverkstad, mm, värdeår 1980-

   Area 69 kvm. Beskaffenhet: Bättre.

   Loge, lada och liknande, värdeår 1980-

   Area 139 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

   Djurstall för hästar, värdeår 1980-

   Area 93 kvm. Beskaffenhet: Normalt. 6 boxplatser; med 3 boxar i storlek 3 x 3,5 m och 3 boxar i storlek 3,5 x 3,5 m.

   Mark

   Betesmark

   Areal: 1 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.

   Åkermark

   Areal: 3 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad. Ca 1,23 ha åkermark ingår ej i köpet (Lilla Edet Vabacken 1:67)

   Skogsmark

   Areal: 2 ha. Ca 0,79 ha blandad skogsmark ingår ej i köpet. (Lilla Edet Vabacken 1:67)

   Impediment

   Areal: 1 ha.

   Antal skiften

   2

   Taxerad areal

   5,89 ha

   Areal enligt Taxerad areal

   Övrigt

   Övrigt

   Avstyckning av tomt, vid garage framför Lilla Edet Vabacken 1:76, kommer att ske. Servitut för väg och solpaneler för Lilla Edet Vabacken 1:76 kommer att upprättas.

   Öresjö

   Allmänt om området

   Öresjö är beläget med närhet i från såväl Trollhättan, Uddevalla och Lilla Edet. Till samtliga 3 orter tar ni er inom 20-30 minuter från området. Här finner ni den högst populära och allmänna badplatsen med sandstrand, bryggor och möjlighet att spela beachvollyboll! Området består av året-runt-boenden samt sommarbostäder och erbjuder flertalet natursköna miljöer. Här finner ni utöver sjön även ett gott friluftsliv och ett rikt djur- och fiskliv. För den som föredrar blåbär och svampplockning är ett boende här helt rätt!

   Läs mer

   Fakta om fastigheten

   Fastighetsbeteckning: Vabacken 1:9

   Adress: Martins väg 12 - Trollhättan

   Kommun: Lilla Edet

   Servitut och andra rättigheter

   Last:

   Last: Avtalsservitut: Väg,Båtplats Mm, 15-IM2-93/2385.1 Last: Ledningsrätt Tele, 1562-579.1 Last: Officialservitut Väg, 1462-613.1 Last: Servitut för Lilla Edet Vabacken 1:76 för väg samt för solpaneler kommer att upprättas.

   Övriga gravationer:

   Avtalsservitut Väg,Båtplats Mm

   Gemensamhetsanläggningar:

   Gemensamhetsanläggning: Lilla Edet Metholmen GA:2 (Vägsamfällighet)

   Planbestämmelser:

   Vattenskyddsområde

   Ekonomi

   Taxeringsvärde:

   2 567 000 kr

   Småhusmark på lantbruk - 344 000 kr

   Småhusbyggnad på lantbruk - 1 296 000 kr

   Betesmark - 22 000 kr

   Åkermark - 150 000 kr

   Skog - 41 000 kr

   Skogsimpedimentmark - 3 000 kr

   Ekonomibyggnad - 189 000 kr

   Ekonomibyggnad - 72 000 kr

   Ekonomibyggnad - 81 000 kr

   Ekonomibyggnad - 81 000 kr

   Ekonomibyggnad - 108 000 kr

   Ekonomibyggnad - 90 000 kr

   Ekonomibyggnad - 90 000 kr

   Samtaxerade fastigheter: LILLA EDET VABACKEN 1:67 om ca 1,23 ha åkermark och 0,79 ha blandad skogsmark kommer ej att ingå i köpet. Men en köpare kommer ha rätt att nyttja och arrendera marken.

   Fastighetsskatt: 8 524 kr / år

   Pantbrev: 5 st om totalt 3 745 000 kr

   Driftkostnad: 38 900 kr/år

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Uppvärmning: 8 000 kr/år

   Elkostnad: 10 000 kr/år

   Vatten & avlopp: 2 200 kr/år

   Renhållning: 2 200 kr/år

   Försäkring: 15 000 kr/år

   Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 524 kr (totalt 47 424 kr)

   Kommentar driftkostnad: Vedförbrukning ca 20 kubik/år. Tömning av avlopp sker 2 gånger om året. Sophämtning avser varannan vecka.

   Försäkringsbolag: Länsförsäkringar

   Nätbolag: Trollhättan Energi

   Elleverantör: Trollhättan Energi

   Elförbrukning: 6 744 kWh /år

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

   Karta & område

   Trollhättan

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Föreningsgatan 18 i Trollhättan, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Trollhättan!

   Läs mer

   Bobutiken i Trollhättan

   Hitta din mäklare i Trollhättan

   Liknande bostäder