Högåsvägen 43, Vemdalen

795 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Vemdalens Kyrkby 48:16

  Adress

  Högåsvägen 43 - Vemdalen

  Kommun

  Härjedalen

  Boendeform

  Tomt

  Tomtarea

  3 349m2 - Friköpt

  Område

  Vemdalen By

  Tillträde

  01-04-2019

  Utgångspris

  795 000 kr

  237 kr/m2

  Sista tomten på vänster sidan om gatan finns nu ute till försäljning!

  Nu finns det inte många tomter kvar på denna gatan! Endast en tomt återstår med ett högre läge på vänster sida om vägen. På tomten finns även en gammal timmerstomme med en ladudel. Tomten ligger högt till på vackra Vemdalsberget med en utsikt som bara måste upplevas på plats! Se hur naturen förändras i takt med årstiderna och njut av en magisk tillvaro uppe vid en av Vemdalens bys bästa utsikter. Du har vyer mot Vemdalsskalet och mot Vemdalen by att blicka ut över och fantastiska vidder i en otrolig fjällmiljö precis utanför dörren. Både skoterspår och skidspår finns i området och kan nås enkelt från tomten. Du har generösa byggrätter om en högsta byggnadsarea om 180 kvm samt 60 kvm uthus/garage. Du får fördela ditt boende på två lägenheter och två våningar. Vägar, kommunalt V/A och fiber finns tillgängligt vid tomtgräsen. Förmånligt är anslutningsavgifterna för kommunalt vatten/avlopp och el för max 63 A inkluderade i tomtpriset. Om du vill uppleva den underbara atmosfären direkt visar vi dig mer än gärna runt i området! Vemdalen by ligger strategiskt till mellan de populära skiddestinationerna Vemdalsskalet och Björnrike. Du har endast ca 10 minuter med bilen till och från båda destinationerna och inte långt borta finns även Storhogna och Klövsjö. Tveka inte att höra av dig om du vill veta mer, så hjälper vi dig! Du kan även göra ett besök på Vemdalsbergets egna hemsida: http://www.vemdalsberget.se Kika gärna på vår Helikoptervy för att få en bild av hur det ser ut kring tomten! Allmänt om området: Vemdalen by har uråldriga anor och ligger vid foten av Högfjället, mellan Björnrike och Vemdalsskalet. Vid en av infarterna finns den vackra klockstapeln och den åttkantiga 1700-talskyrkan. Byn har ca 500 fast boende innevånare. Att bo i Vemdalen by är att bo mitt i. Skidbussen går dagligen med flera turer både till Vemdalsskalet och till Björnrike. Från byn tar du dig också enkelt ut på alla skoterleder. Här finns skola, dagis, bibliotek, välsorterad ICA-butik, bensinstation, vandrarhem, campingplats, café, restauranger, skidshop, skiduthyrning, bowling, frisör, bageri, inrednings- och hantverksbutiker, färg- och bygghandel, bio, gym, fotbollsplan, hockeyrink och elbelyst skidspår.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Vägbeskrivning

  Från Länsförsäkringars kontor, följ väg 315 mot Vemdalen by i 9km och tag sedan höger in på Åsgatan. Följ vägen i ca 670 m och håll till höger in på Kilbergsvägen. Följ vägen i ca 710 m och tag sedan höger in på Högåsvägen. Efter ca 200 m tag sedan höger så finner du två tomter längst in på vägen. Resterande fem tomter nås via Högåsvägen rakt fram. Varmt välkommen!

  Övrigt

  I dagsläget står det en oinredd timmerstomme med en ladudel på fastigheten. Spekulanter uppmanas att mäta den på egen hand och ta kontakt med kommunen för att få mer information om hur detta påverkar byggnationen på tomten. Kontakt till Härjedalens kommun växel 0680-161 00.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Vemdalen by har uråldriga anor och ligger vid foten av Högfjället, mellan Björnrike och Vemdalsskalet. Vid en av infarterna finns den vackra klockstapeln och den åttkantiga 1700-talskyrkan. Byn har ca 500 fast boende innevånare. Att bo i Vemdalen by är att bo mitt i. Skidbussen går dagligen med flera turer både till Vemdalsskalet och till Björnrike. Från byn tar du dig också enkelt ut på alla skoterleder. Här finns skola, dagis, bibliotek, välsorterad ICA-butik, bensinstation, vandrarhem, campingplats, café, restauranger, skidshop, skiduthyrning, bowling, frisör, bageri, inrednings- och hantverksbutiker, färg- och bygghandel, bio, gym, fotbollsplan, hockeyrink och elbelyst skidspår.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  2650 kr / år

  Kommentar:

  Gemensamhetsanläggning är under bildande. Alla fastighetsägare blir andelsägare och delar på kostnader som uppkommer. Exempel på sådan kostnad är snöröjning. Exploatören kommer börja debitera varje fastighetsägare för snöröjning. Drift för detta är beräknat till ca 1000 kr för obebyggd fastighet och ca 3000 kr för bebyggd fastighet. Dessa kostnader är inte helt fastställda utan en uppskattning. Kommunalt V/A obebyggd fastighet: 1 388kr/år. Kommunalt V/A bebyggd fastighet: Lägsta avgift om 5 550kr/bostadslägenhet och år. Anslutningsavgift Härjeåns fibernät: 19 900 kr inklusive moms står köparen för. Denna kostnad är från 2018.

  Pantbrev:

  0 st om totalt 0 kr

  Taxeringsvärde:

  265 000 kr varav mark 265 000 kr

  Byggnad

  Tomtarea:

  3 349m2

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. Anslutningsavgift betald.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor