Fårhagsvägen 20, Värmdö

Tomt för den som vill bygga sitt drömboende på Saltarö!

Accepterat pris

1 995 000 kr

Tomt i Värmdö

Område: Saltarö

Fastighetsbeteckning: Saltarö 3:394

Tomtarea: 2 940m2

Nu ges möjligheten att förvärva en tomt i ett omtyckt skärgårdsnära område. Här kan ni skapa ert eget drömboende och njuta av lugnet i den trivsamma skärgårdsmiljön ute på Saltarö. Fårhagsvägen 20 erbjuder en fin hörntomt om 2940 m² där ni får utsikt över ett öppet grönområde med närhet till en vacker badplats och båtföreningens båtbrygga där fastighetsägarna har förtur till en båtplats. Saltarö är idag ett fritidsområde där många väljer att bosätta sig permanent. Byggplanen i området erbjuder en byggrätt som ger er möjligt att uppföra en huvudbyggnad samt två uthus. Ni kan uppföra en huvudbyggnad med en byggnadsarea om 60 m² samt uteplats och öppenarea om högst 20 m². Komplementbyggnader/uthus kan uppföras med en sammanlagd byggnadsarea om 40 m² varav ni har möjlighet att inreda max 15 m² med bostadsrum. Området är ett så kallat PFO-område (Prioriterat förändringsområde) där kommun enligt översiktsplanen beräknar kunna påbörja sina planer mellan 2021-2025. Mer information finns under bilder. Kontakta Värmdö kommun eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information. Vid uppförande av huvudbyggnad får ni även möjligheten att uppföra bland annat friggebod, attefallshus, skärmtak eller en bygglovsfri tillbyggnad om 15 m². Eller varför inte en egen tennisbana eller pool? Läget på Fårhagsvägen är lugnt och naturnära, vid Kopparmora har ni en fin badplats. Saltarö strand med kiosk, sandstrand, tennisklubb, simskola och jolleskola ligger bara en härlig promenad bort. I området finns vackra promenadstråk, fina grönområden, badplats , båthamn och busshållplats ca 500-600 meter från fastigheten, resan till Slussen tar strax under timmen. Uppskattar ni båtlivet? Som fastighetsägare i området har man möjlighet att söka medlemskap till Saltarö Skärmarö Bryggförening (www.ssbf.eu/). Det här är ett optimalt boende för dig som vill bo i skärgårdsmiljö med närhet till buss, bad och bryggor men samtidigt vill kunna pendla in till Stockholm. För er som tar en titt på tomten på egen hand får gärna anmäla ert intresse till mäklaren. Varmt välkommen på visning!

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Simon Persson

  Reg. Fastighetsmäklare

  Mobil: 076-3220717

  simon.persson@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Amir Kabbani

  Reg. Fastighetsmäklare

  Mobil: 076-319 22 69

  amir.kabbani@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Fastighetsbeteckning

  Saltarö 3:394

  Tomt

  Tomtarea

  2 940m2

  Areakälla

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Övrigt

  Saltarö är ett idyllisk område där öppna ängar och ekskogar skapar en lantlig och mysig atmosfär. I området finns aktiviteter för alla, vandra på natursköna värmdöleden som har sin ände vid Saltarö eller bada vid ett av områdets alla badställen som exempelvis Skärmaröviken med både strand- och bryggbad. Under sommaren anordnar Stockholms Jolleskola populär seglarskola för barn och unga. För den som gillar tennis finns tennisbana hos Saltarö Tennisklubb och för den ridintresserade finns Värmdö Ridklubb i Evlinge strax innan Saltarö. Som fastighetsägare har du möjlighet att hyra bryggplats via bryggföreningen (www.ssbf.eu). I området finns förskolan Saltarö Barnbod, även Kopparmora förskola som ligger nära området. Närmaste skola är Hemmesta skolan med åk F-9. Från Saltarö tar du dig med bil in till hemmesta centrum på ca 10 minuter, på ca 15 minuter tar du dig till Värmdö Köpcentrum där du hittar större handelsområden, restauranger och butiker. Buss går in till Slussen och resan tar drygt 50 min.

  Vatten/avlopp

  Vatten saknas (äldre grävd brunn finns på tomten). Avlopp saknas.

  Servitut och andra rättigheter

  Gemensamhetsanläggning: Värmdö Saltarö GA:1 Last: Avtalsservitut: Infiltrationsanläggning, 0120IM-11/31226.1
  Last: Avtalsservitut: Infiltrationsanläggning, 0120IM-11/31226.1
  Avtalsservitut Infiltrationsanläggning

  Planbestämmelser:

  Byggnadsplan (1947-09-10)

  Läs mer

  Allmänt

  Adress Saltarö 3:394, Värmdö

  Område Saltarö

  Kommun Värmdö

  Upplåtelseform Friköpt

  Ekonomi

  Pris: 1 995 000 kr Accepterat pris

  Taxeringsvärde: 1 021 000 kr

  Taxeringsvärde för byggnad: 0 kr

  Taxeringsvärde för mark: 1 021 000 kr

  Taxeringsår: 2018

  Pantbrev: 0 st om totalt 0 kr

  Driftkostnad: 950 kr/år

  Driftskostnaden fördelas enligt följande:

  Vägsamfällighet: 950 kr/år

  Fastighetsavgift/skatt: 10 210 kr/år

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Värmdö

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder