Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Fårhagsvägen 20, Värmdö

Tomt för den som vill bygga sitt drömboende på Saltarö!

Pris:

1 550 000 kr

Tomt - Värmdö

Område: Saltarö

Fastighetsbeteckning: Saltarö 3:394

Tomtarea: 2 940 m2

Nu ges möjligheten att förvärva en tomt i ett omtyckt skärgårdsnära område. Här kan ni skapa ert eget drömboende och njuta av lugnet i den trivsamma skärgårdsmiljön ute på Saltarö. Fårhagsvägen 20 erbjuder en fin hörntomt om 2940 m² där ni får utsikt över ett öppet grönområde med närhet till en vacker badplats och båtföreningens båtbrygga där fastighetsägarna har förtur till en båtplats. Saltarö är idag ett fritidsområde där många väljer att bosätta sig permanent. Byggplanen i området erbjuder en byggrätt som ger er möjligt att uppföra en huvudbyggnad samt två uthus. Ni kan uppföra en huvudbyggnad med en byggnadsarea om 60 m² samt uteplats och öppenarea om högst 20 m². Komplementbyggnader/uthus kan uppföras med en sammanlagd byggnadsarea om 40 m² varav ni har möjlighet att inreda max 15 m² med bostadsrum. Området är ett så kallat PFO-område (Prioriterat förändringsområde) där kommun enligt översiktsplanen beräknar kunna påbörja sina planer mellan 2021-2025. Kontakta Värmdö kommun eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information. Vid uppförande av huvudbyggnad får ni även möjligheten att uppföra bland annat friggebod, attefallshus, skärmtak eller en bygglovsfri tillbyggnad om 15 m². Eller varför inte en egen tennisbana eller pool? Läget på Fårhagsvägen är lugnt och naturnära, vid Kopparmora har ni en fin badplats. Saltarö strand med kiosk, sandstrand, tennisklubb, simskola och jolleskola ligger bara en härlig promenad bort. I området finns vackra promenadstråk, fina grönområden, badplats , båthamn och busshållplats ca 500-600 meter från fastigheten, resan till Slussen tar strax under timmen. Uppskattar ni båtlivet? Som fastighetsägare i området har man möjlighet att söka medlemskap till Saltarö Skärmarö Bryggförening (www.ssbf.eu/). Det här är ett optimalt boende för dig som vill bo i skärgårdsmiljö med närhet till buss, bad och bryggor men samtidigt vill kunna pendla in till Stockholm.

Läs mer

Högsta bud

1 500 000 kr

Budgivning pågår

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Simon Persson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 076-3220717

  simon.persson@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Amir Kabbani

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 076-319 22 69

  amir.kabbani@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Fastighetsbeteckning

   Saltarö 3:394

   Tomt

   Tomtarea

   2 940m2

   Areakälla

   Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

   Övrigt

   Saltarö är ett idyllisk område där öppna ängar och ekskogar skapar en lantlig och mysig atmosfär. I området finns aktiviteter för alla, vandra på natursköna värmdöleden som har sin ände vid Saltarö eller bada vid ett av områdets alla badställen som exempelvis Skärmaröviken med både strand- och bryggbad. Under sommaren anordnar Stockholms Jolleskola populär seglarskola för barn och unga. För den som gillar tennis finns tennisbana hos Saltarö Tennisklubb och för den ridintresserade finns Värmdö Ridklubb i Evlinge strax innan Saltarö. Som fastighetsägare har du möjlighet att hyra bryggplats via bryggföreningen (www.ssbf.eu). I området finns förskolan Saltarö Barnbod, även Kopparmora förskola som ligger nära området. Närmaste skola är Hemmesta skolan med åk F-9. Från Saltarö tar du dig med bil in till hemmesta centrum på ca 10 minuter, på ca 15 minuter tar du dig till Värmdö Köpcentrum där du hittar större handelsområden, restauranger och butiker. Buss går in till Slussen och resan tar drygt 50 min.

   Vatten/avlopp

   Vatten saknas (äldre grävd brunn finns på tomten). Avlopp saknas.

   Servitut och andra rättigheter

   Gemensamhetsanläggning: Värmdö Saltarö GA:1

   Last: Avtalsservitut: Infiltrationsanläggning, 0120IM-11/31226.1

   Avtalsservitut Infiltrationsanläggning

   Planbestämmelser:

   Byggnadsplan (1947-09-10)

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Saltarö 3:394, Värmdö

   Kommun: Värmdö

   Område: Saltarö

   Upplåtelseform: Friköpt

   Ekonomi

   Pris: 1 550 000 kr

   Taxeringsvärde: 1 021 000 kr

   Taxeringsvärde för byggnad: 0 kr

   Taxeringsvärde för mark: 1 021 000 kr

   Taxeringsår: 2018

   Pantbrev: 0 st om totalt 0 kr

   Driftkostnad: 950 kr/år

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Samfällighet: 950 kr/år

   Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 10 210 kr (totalt 11 160 kr)

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

   Karta & område

   Värmdö

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Odelbergs Väg 3 i Gustavsberg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare på Värmdö!

   Läs mer

   Bobutiken i Värmdö

   Hitta din mäklare i Värmdö

   Liknande bostäder