Objektbild

Kågemarken, Kåge

Pris:

250 000 kr

Utgångspris

Tomt - Kåge

Område: Kåge

Fastighetsbeteckning: Storkåge 65:2

Tomtarea: 2 290 m2

Lantlig idyll i Kågemarken med möjlighet att bygga sitt egna drömhem! Att själva få skapa ert egna hem så att allt blir precis som ni vill ha det. Nu kommer tillfället att få köpa en tomt i lantlig miljö. Tomten finns i Kågemarken med skog och åkrar runt omkring. Kuperad och rymlig tomt om 2290 m². Fastigheten ligger utom sammanhållen bebyggelse, vilket innebär att det inte finns någon beslutad byggrätt utan man får ansöka med ett förslag som bygglovsavdelningen sedan prövar mot plan- och bygglagens lämplighetskrav. Välkommen att åka ut på egen hand och kolla fastigheten som är skyltad. Kontakta mäklaren för att lämna din intresseanmälan.

Läs mer

Pris

250 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Jessica Möller

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 070-677 74 40

  jessica.moller@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Kågemarken till dig.

  Slutpriset skickas endast om säljaren och köparen godkänner det.

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Fastighetsbeteckning

    Storkåge 65:2

    Tomt

    Tomtarea

    2 290m2

    Byggrätt

    Fastigheten ligger utom sammanhållen bebyggelse, vilket innebär att det inte finns någon beslutad byggrätt utan man får inkommande med förslag som bygglovsavdelningen sedan prövar mot plan- och bygglagens lämplighetskrav.

    Areakälla

    Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

    Övrigt om tomt

    Kuperad tomt med härligt läge. Tidigare har det stått ett hus på tomten. Möjlighet att koppla på sig i vattenförening med kommunalt vatten. Möjlighet till bredband, Fiberanslutning med kostnad från 29 800 kr. El-stolpe finns vid tomtgräns. Nyanslutning till elnät från 37 500 kr. Ta kontakt med berörda leverantörer för att få offert! Närmsta adress är Kågemarken 143 & 144. Bredvid deras brevlådor går vägen in till tomten.

    Vatten/avlopp

    Vatten saknas - Det finns en vattenförening i närheten som heter västra Spisens vattenförening som har kommunalt vatten, kontakta föreningen för att höra om de har möjlighet/kapacitet att koppla in en fastighet till. Om föreningen har den möjligheten får de i sin tur kontakta kommunen så vi kan utreda om vi har kapacitet för att koppla in fler fastigheter. Kommunen fakturerar föreningen så dom kan inte säga hur mycket föreningen tar för att koppla in en fastighet på sitt dricksvattennät. Enligt ordförande i vattenföreningen går det att ansluta till det kommunala vattnet. Kostnad cirka 10 000- 15 000 kr. Även en fastighetsavgift som betalas till kommunen tillkommer. Avlopp saknas - enskilt avlopp får ordnas av fastighetsägaren. Kontakta berörd instans för kostnadsförslag.

    Servitut och andra rättigheter

    Last: Ledningsrätt Elektronisk Kommunikation, 2482K-2019/51.1

    Kåge

    Allmänt om området

    Välkommen till Kåge Kåge är den femte största orten i kommunen, efter Skellefteå, Ursviken, Skelleftehamn och Bureå. Stora arbetsgivare är bland annat Norra Skogsägarna (Kågesågen), Kåge Gjutmek, Nordtek och PTC Plastcisterner, men närheten till Skellefteå gör att pendling är mycket vanligt. I Kåge finns ett av Sveriges äldsta ännu verksamma repslagerier. Repslageriet startades i slutet av 1800-talet och är idag k-märkt. Här finns bland annat en livsmedelsbutik, en bensinstation, kiosk, apotek, bageri, pizzeria, blomsteraffär, inredningsbutik, vårdcentral, folktandvård, dagis, bibliotek och grundskola (år 1-9). Kåge ligger ca en mil norr om Skellefteå centrum och ca 7 km norr om Solbackens handelsområde. Invid E4:an ligger Kåge småbåtshamn där Kåge båtklubb har sin anläggning. Klubbstugan har tidigare varit färjeterminal för färjor till Finland. På området ligger även det nedlagda surströmmingssalteriet för Prima Kåge-Surströmming som var i gång fram till 1960-talet. På somrarna bedrivs också kaféverksamhet. För er som gillar att vara ute vintetid så finns Kågefjärdens naturis, då anordnas vintertid en plogad skridskobana. Banan utgår från Kåge småbåtshamn och anläggs av Fritid Skellefteå och Friluftsfrämjandet Frostkåge. Underhållet sker i samarbete med Kåge Båtklubb. Sommartid kan man njuta av Kågebadet som har ett tempererat utebad centralt i Kåge. Kågeskolan är en F-9 skola som ligger vackert placerad vid Kågeälven i gränslandet mellan samhälle och jordbrukslandskap. Skellefteås kommunala grundskolor och fristående grundskolor hittar du på www.skelleftea.se. Fritidsklubben i Kåge är en öppen verksamhet som vänder sig till barn i åldrarna tio till tolv år. Ansökan görs till områdesexpeditionen två veckor innan barnet ska börja. Verksamheten har ett varierat utbud av aktiviteter med både kultur, skapande, idrott och rörelse. Fritidsklubben är öppen från skoldagens slut till klockan 17.00 (mellanmål serveras). Under lov är fritidsklubben öppen mellan 08.00-17.00 och då serveras lunch och mellanmål. Kåge fritidshem, Smaragden är ett fritidshem, beläget i Kågeskolans lokaler. Utbildningen ska ta till vara elevernas lust att lära och utgå från elevernas intressen och erfarenheter och anpassas till att elever har olika förutsättningar. Fritidshem är ett komplement till skolans verksamhet och ger eleverna en meningsfull fritid och rekreation. Fritidshem är en pedagogisk gruppverksamhet för elever från 6 års ålder till och med vårterminen de år då eleverna fyller 13 år.

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Storkåge 65:2, Kåge

    Kommun: Skellefteå

    Område: Kåge

    Upplåtelseform: Friköpt

    Ekonomi

    Pris: 250 000 kr
    Utgångspris

    Taxeringsvärde: 82 000 kr

    Taxeringsvärde för byggnad: 0 kr

    Taxeringsvärde för mark: 82 000 kr

    Taxeringsår: 2018

    Pantbrev: 0 st om totalt 0 kr

    Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

    Karta & område

    Skellefteå

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt, lantbruk, skogsfastighet eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Trädgårdsgatan 8 i Skellefteå, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Skellefteå!

    Läs mer

    Bobutiken i Skellefteå

    Hitta din mäklare i Skellefteå

    Liknande bostäder