Häljeröd 195, Romelanda

1 525 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Romelanda-Häljeröd 1:55

Adress

Häljeröd 195 - Romelanda

Kommun

Kungälv

Boendeform

Tomt

Tomtarea

1 585m2 - Friköpt

Område

Diseröd

Som utgångspris

1 525 000 kr

962 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Rymlig tomt med ett fantastiskt läge invid älven! Kommunalt V/A.

  Stor solvänd naturtomt redo för byggnation med kommunalt V/A i ett av Kungälvs vackraste områden med rogivande omgivning kring älvstråkets fina natur, omgiven av vandringsleder och strövområden inte långt ifrån Fontins populära anläggning med motionsslingor. Läget är perfekt, lugnt och lantligt men bara minuter från Kungälvs växande centrum. Fantastiskt höjdläge med ljuvlig 180 grader obehindrad älvutsikt med passerande fartygstrafik och fritidsbåtar i leden rakt framför huset. Belägen i sluttningen med mycket goda förutsättningar för sol året runt. Närområdet står glädjande nog under större expansion med många inflyttade familjer då man uppför ett nytt bostadsområde kring Håffrekullen som passeras strax innan Häljeröd. Kungälv ligger bara 10 minuter bort och på vägen nedanför passerar även lokal- och skolbuss. Den hästintresserade gläds åt närliggande hästsportanläggning med möjlighet till stallplats och ridning. Stadskärnan erbjuder all den service och omsorg man kan önska kombinerat med handel (här står dessutom 37 000 kvm köpcentrum färdigt), nöje och oslagbara kommunikationer. Växande Diseröd nås på 2 km avstånd med nybyggd mataffär och omtyckt skola. Bara 500 meter bort finns dessutom en alldeles egen gårdsbutik. Tomten har mycket goda förutsättningar för byggnation då det idag finns ett beviljat förhandsbesked för enbostadshus. Platsen är heller inte detaljplanerad vilket ger stort utrymme att helt kunna få bygga efter egna önskemål. Hus- och byggnationsförslag finns men tomten är inte knuten till någon husleverantör. Anslutningar för kommunalt vatten och avlopp finns redo tillsammans med el och fiber.

  Ansvarig mäklare

  Extra kontaktperson

  Karin Rolland

  Franchisetagare/Mäklare

  0733-281108

  karin.rolland@lansfast.se Läs mer om Karin

  Alla bilder

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Vägbeskrivning

  Kör till adress Häljeröd 205. Tomten ligger ovanför det röda huset och nedanför det vita. Direkt efter det röda huset (adress Häljeröd 190) går vägen upp till höger. Ovanför det huset finns en grusad yta att ställa bilen på. Det är fritt fram att beträda tomten som är inramad av ett röd/vitt band.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Avtalsservitut: Väg, 14-IM3-49/912.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1482-87/8.1 Last: Officialservitut Väg, 14-ROM-490.1 Förmån: Officialservitut Väg, 1482-2201.1

  Övrigt

  Anslutningar för kommunalt vatten och avlopp samt el och fiber finns i anslutning till tomtgräns. Anslutningssavgifter tillkommer.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Det mindre samhälle Diseröd ligger strax norr om centrala Kungälv. Här är det nära till både stad och natur där Romesjöns badplats med både sandstrand och bryggor ligger endast ett par minuter från samhället. För den fiskeintresserade erbjuder Svartedalens naturreservat flertalet utmärkta fiskevänliga små sjöar (glöm inte fiskekort!), eller varför inte bara ströva runt i den underbara naturen, då Svartedalen är känt för sin storslagna natur med både raviner och utsiktsberg. Mellan Diseröd och Kungälv finns en ny cykelväg så att man kan ta sig skyddat fram både via cykel och till fots. Strax utanför Diseröd finns många aktiviteter för den idrottsintresserade, föreningen RUF erbjuder bl a, fotboll, bordtennis, tennis, barngymnastik, boule. Den som hellre vill ta en golfrunda har möjlighet att göra detta på vackra Lysegårdens golfbana. Denna bana gränsar till Valleråns naturreservat och är fint belägen i en dal. Har man väl varit där brukar man minnas vattenfallet vid 13:e green. Golfbanan erbjuder en 9-hålsbana och en 18-hålsbana.

  Kommunikation

  Det finns regelbundna bussförbindelser till Kungälv, varefter man enkelt tar sig in till Göteborg på ca 33 minuter. För mer information och avgångstider besök gärna: www.vasttrafik.se

  Övrigt

  I Diseröd finns förskoleverksamhet och Diserödsskolan som är en F-6 skola. Högstadium erbjuds på bl a Thorildsskolan i centrala Kungälv.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  0 kr / år

  Pantbrev:

  1 st om totalt 1 264 000 kr

  Byggnad

  Tomtarea:

  1 585m2

  Vatten/avlopp:

  Tomten ansluts till kommunalt vatten och avlopp. Anslutningspunkter finns vid tomtgräns.

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor