Objektbild

Häljeröd 195, Romelanda

Rymlig tomt med ett fantastiskt läge invid älven! Kommunalt V/A.

Som utgångspris

1 525 000 kr

Tomt Romelanda

Område: Diseröd

Fastighetsbeteckning: Romelanda-Häljeröd 1:55

Tomtarea: 1 585m2

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Stor solvänd naturtomt redo för byggnation med kommunalt V/A i ett av Kungälvs vackraste områden med rogivande omgivning kring älvstråkets fina natur, omgiven av vandringsleder och strövområden inte långt ifrån Fontins populära anläggning med motionsslingor. Läget är perfekt, lugnt och lantligt men bara minuter från Kungälvs växande centrum. Fantastiskt höjdläge med ljuvlig 180 grader obehindrad älvutsikt med passerande fartygstrafik och fritidsbåtar i leden rakt framför huset. Belägen i sluttningen med mycket goda förutsättningar för sol året runt. Närområdet står glädjande nog under större expansion med många inflyttade familjer då man uppför ett nytt bostadsområde kring Håffrekullen som passeras strax innan Häljeröd. Kungälv ligger bara 10 minuter bort och på vägen nedanför passerar även lokal- och skolbuss. Den hästintresserade gläds åt närliggande hästsportanläggning med möjlighet till stallplats och ridning. Stadskärnan erbjuder all den service och omsorg man kan önska kombinerat med handel (här står dessutom 37 000 kvm köpcentrum färdigt), nöje och oslagbara kommunikationer. Växande Diseröd nås på 2 km avstånd med nybyggd mataffär och omtyckt skola. Bara 500 meter bort finns dessutom en alldeles egen gårdsbutik. Tomten har mycket goda förutsättningar för byggnation då det idag finns ett beviljat förhandsbesked för enbostadshus. Platsen är heller inte detaljplanerad vilket ger stort utrymme att helt kunna få bygga efter egna önskemål. Hus- och byggnationsförslag finns men tomten är inte knuten till någon husleverantör. Anslutningar för kommunalt vatten och avlopp finns redo tillsammans med el och fiber.

Läs mer

Kontakta mäklaren för mer information

Anmäl intresse

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ansvarig mäklare

  Robin Bergendahl

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0760-172805

  robin.bergendahl@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Karin Rolland

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0733-281108

  karin.rolland@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

  Beskrivning

  Fastighetsbeteckning

  Romelanda-Häljeröd 1:55

  Tomt

  Tomtarea

  1 585m2

  Areakälla

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Övrigt

  Anslutningar för kommunalt vatten och avlopp samt el och fiber finns i anslutning till tomtgräns. Anslutningssavgifter tillkommer.

  Vatten/avlopp

  Tomten ansluts till kommunalt vatten och avlopp. Anslutningspunkter finns vid tomtgräns.

  Servitut och andra rättigheter

  Last: Avtalsservitut: Väg, 14-IM3-49/912.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1482-87/8.1 Last: Officialservitut Väg, 14-ROM-490.1 Förmån: Officialservitut Väg, 1482-2201.1
  Last: Avtalsservitut: Väg, 14-IM3-49/912.1 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1482-87/8.1 Last: Officialservitut Väg, 14-ROM-490.1
  Avtalsservitut Väg

  Vägbeskrivning

  Kör till adress Häljeröd 205. Tomten ligger ovanför det röda huset och nedanför det vita. Direkt efter det röda huset (adress Häljeröd 190) går vägen upp till höger. Ovanför det huset finns en grusad yta att ställa bilen på. Det är fritt fram att beträda tomten som är inramad av ett röd/vitt band.

  Diseröd

  Allmänt om området

  Det mindre samhälle Diseröd ligger strax norr om centrala Kungälv. Här är det nära till både stad och natur där Romesjöns badplats med både sandstrand och bryggor ligger endast ett par minuter från samhället. För den fiskeintresserade erbjuder Svartedalens naturreservat flertalet utmärkta fiskevänliga små sjöar (glöm inte fiskekort!), eller varför inte bara ströva runt i den underbara naturen, då Svartedalen är känt för sin storslagna natur med både raviner och utsiktsberg. Mellan Diseröd och Kungälv finns en ny cykelväg så att man kan ta sig skyddat fram både via cykel och till fots. Strax utanför Diseröd finns många aktiviteter för den idrottsintresserade, föreningen RUF erbjuder bl a, fotboll, bordtennis, tennis, barngymnastik, boule. Den som hellre vill ta en golfrunda har möjlighet att göra detta på vackra Lysegårdens golfbana. Denna bana gränsar till Valleråns naturreservat och är fint belägen i en dal. Har man väl varit där brukar man minnas vattenfallet vid 13:e green. Golfbanan erbjuder en 9-hålsbana och en 18-hålsbana.

  Kommunikation

  Det finns regelbundna bussförbindelser till Kungälv, varefter man enkelt tar sig in till Göteborg på ca 33 minuter. För mer information och avgångstider besök gärna: www.vasttrafik.se

  Övrigt

  I Diseröd finns förskoleverksamhet och Diserödsskolan som är en F-6 skola. Högstadium erbjuds på bl a Thorildsskolan i centrala Kungälv.

  Läs mer

  Allmänt

  Adress: Romelanda-Häljeröd 1:55, Romelanda

  Kommun: Kungälv

  Område: Diseröd

  Upplåtelseform: Friköpt

  Ekonomi

  Utgångspris: 1 525 000 kr som utgångspris

  Pantbrev: 1 st om totalt 1 264 000 kr

  Fastighetsavgift/skatt: 0 kr/år

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende

  Karta & område

  Bobutiken i Kungälv

  Besök bobutiken

  Liknande bostäder