Årydsvägen 163, Trensum

Friliggande villa, 5 rok, 92m2 + 20m2 Pris: 895 000 kr

Trevlig hus i Åryd med nytt tak!

Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

Varmt välkommen till detta trevliga hus i Åryd. Bostaden har tre sovrum, två vardagsrum, badrum och kök med matrum. Från matrummet har det byggts till ett vardagsrum/allrum. Tillbyggnaden är på ca 23 kvm. Nytt tak 2017 i samband med tillbyggnaden. Huset målades om 2015. Tomten har öppna ytor. Två garage, varav det ena används som förvaring. Uppe på kullen ligger ett mindre hus som har sällskapsrum och vedeldad bastu. Besiktning och energideklaration är utfört. Varmt välkommen att boka in dig på visning!

Rumsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med plats för avhängning. Till höger finner du trappen upp till övervåningen. Vidare in från hallen kommer köket som har gott om arbetsyta. Ljust och fräscht kök med luckor i björkfaner och kakel ovanför arbetsytorna. Här finns matplats för upp till sex personer. Vidare kommer du till husets hjärta, den tillbyggda vinterträdgården som idag används som vardagsrum/allrum. Här finns plats för både matbord och soffgrupp. Ljusa väggar i gråa nyanser och ett ljust golv. Tack vare skjutdörrarna och de stora glaspartierna har rummet en härlig känsla där ute möter inne. Från köket till höger kommer du in till vardagsrummet med ljusa väggar och ljusa golv. Här finns det även möjlighet att dela av för den som behöver kontor m.m. Går du vidare in till höger kommer du till husets första sovrum. Bruna väggar med fondtapet och även här ligger det ett ljust golv. Tar du dig tillbaka till hallen finner du trappen upp till ovanvåningen. Badrummet ligger direkt till höger. Utrustat med våtrumsmatta på golv och väggar (delvis träpanel). Här finner du wc, badkar och tvättställ. "Master bedroom" finner du rakt fram. Här finns det gott om plats för dubbelsäng. Fönster som vetter mot husets gavel. Här ligger ett ljust golv och väggarna har vitmålad bröstpanel. Det andra sovrummet på övervåningen ligger till höger i hallen, mindre sovrum med plats för enkelsäng.

Tomt

Trevlig sluttningstomt med gräsmatta. Tomtarea 2 165 m² (friköpt).

Övriga byggnader

På tomten finns även en vedeldad bastu.

Byggnad/Renoveringar

Byggnadsår: 1930

Taket är omlagt 2017 med ny svall+papp+pannor+plåtdetaljer. Arbeten utförda genom firma. Tillbyggnad med vinterträdgård är uppförd 2017. Dränering är omgjord av tidigare ägare årtal är okänt och omfattning är oklart. Badrum renoverades 2001. Renoveringen föranleddes av vattenskada. Allt revs ut och gjordes om. Husets stomme och takkonstruktion är sanerat mot husbock. Trappa till övervåning byttes ut. Helt ny fasad till huset. Allt arbete utfördes 2001. Löpande underhåll har utförts både invändigt och utvändigt.

Uppvärmning

Luft/luft värmepump, radiatorer (direktverkande el).

Bilplats

Bilplats 1: Garage. Bilplats 2: Garage (som idag använts som förvaring).

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Hätteboda 1:27

  Adress

  Årydsvägen 163 - Trensum

  Kommun

  Karlshamn

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1930

  Boarea

  92m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  20m2

  Tomtarea

  2 165m2

  Rum

  5 rok varav 2 sovrum

  Område

  Åryd

  Utgångspris

  895 000 kr

  9 728 kr/m2

  Ansvarig mäklare

  Emma la Fleur

  Fastighetsmäklare

  Läs mer om Emma Maila mig

  Extra kontaktperson

  Angelica Johansson

  Mäklarassistent

  Läs mer om Angelica Maila mig

  Visning

  Är du intresserad?

  Årydsvägen 163, Trensum

  Friliggande villa, 5 rok, 92m2 + 20m2 Pris: 895 000 kr

  Värdekollen

  Med Värdekollen kan du enkelt följa värdeutvecklingen av din bostad dag för dag! Snabbt, smidigt och kostnadsfritt direkt i mobilen.

  Bostadsökaren

  Ge dig en chans att vara först. Få nyinkomna bostäder till din mail så fort de kommer ut.

  Fri värdering

  Din lokala mäklare ger dig en kostnadsfri värdering av dagsvärdet på din bostad.

  Bilder

  Visa alla bilder

  Fakta & Dokument

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  29 692 kr/år

  Uppvärmning:

  22 639 kr

  Vatten/avlopp:

  4 298 kr

  Renhållning:

  2 755 kr

  Personer i hushållet: 1

  Under kategorin uppvärmning ingår även hushålsström.

  Pantbrev:

  3 st om totalt 638 000 kr

  Taxeringsvärde:

  385 000 kr varav mark 168 000 kr

  Värdeår:

  1930

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Skattesats:

  34.6

  Byggnad

  Tomtarea:

  2 165m2

  Grund:

  Källare,krypgrund, torpargrund

  Stomme:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Tegelpannor

  Fönster:

  2-glasfönster isoler

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Luft/luft värmepump, radiatorer (direktverkande el).

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energikonsumtion:

  89 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor

  Karta

  Matbutik

  Restaurang

  Vårdcentral

  Transportmedel

  Skola