Objektbild

Kyrkogatan 2E, Gävle

Unik möjlighet att förvärva topprenoverat parhus med anor från 1764 i Gävles kanske bästa läge!

Pris:

10 000 000 kr

Som utgångspris

Friliggande villa - Gävle

Rum: 7 rok varav 3-5 sovrum

Typ: 1 ½ plan

Byggår: 1764

Boarea: 205 m2

Tomtarea: 169 m2

Nu finns möjlighet att förvärva denna unika fastighet med Gävles kanske mest åtråvärda läge längs med Gavleån! På Kyrkogatan 2E finner du detta fantastiska parhus i vackra Kyrkoherdebostaden. Byggnaden som ursprungligen uppfördes 1764 som fram till 2017 ägdes av Svenska kyrkan utgör 1 av totalt sett 7 fastigheter som har Gavleån som granne med söderläge. Nu erbjuds den sällsynta möjligheten att förvärva ett av Gävles mest unika och attraktiva lägen! Bostaden delar en stor trädgård om 1908 kvm med två grannfastigheter där en generös gräsyta sluttar ner mot Gavleån som slutligen övergår till en stor uteplats längs med gränsen mot ån, som kan nyttjas för såväl utemiddagar som solbad. Det insynsskyddade läget från Kyrkogatan skapar en privat oas mitt i centrala Gävle med bästa tänkbara utsikt. Här erbjuds ett stort parhus om 205 kvadratmeter fördelat i två plan. Bostaden rymmer 3-5 sovrum beroende på hur ni önskar inreda rummen. En fantastisk interiör där du finner bland annat vackra takkupor, fiskbensparkett, stora spröjsade fönster med otroligt ljusinsläpp, kakelugn och glasveranda tillsammans med brädgolv, imponerande takhöjd och mycket mycket mer! På entréplanet välkomnas du in i hallen och ser rakt in i köket som precis som allt annat i bostaden är helt nyrenoverat och väntar på att invigas. Våningsplanet erbjuder även ett stort vardagsrum med fungerande kakelugn, uppvärmd glasveranda som leder ut till altanen och trädgården, tvättstuga med möjlighet till dusch samt ytterligare ett generöst rum att inreda efter behov med gäst-wc intill. Övervåningen är den privata delen av hemmet som erbjuder hela 7 takkupor, 3 stora sovrum varav master bedroom har en stor walk in closet i direkt anslutning till rummet. Övervåningen erbjuder även ett badrum med generösa ytor, toalett samt ett till rum som kan inredas som vardagsrum, sovrum eller kontor. Bilen ställer man bekvämt på gården där en parkeringsyta om ca 5 meter per fastighet finns att förfoga över. Det unika läget gör dig granne till Gävles vackra stadspark Boulognerskogen där fina promenadstråk, sommarcafé, utegym och stadsbad finns att erbjuda. Gävles Centralstation finns på gångavstånd vilket gör det enkelt och praktiskt för dig som pendlar eller jobbar på annan ort. De angivna taxeringsuppgifterna är hämtade från fastighetsregistret. En fastighetsreglering har nyligen genomförts och taxeringsuppgifterna har ej uppdaterats efter det. Med anledning av att fastigheten har förändrats kommer en omtaxering att behöva ske. Preliminärt taxeringsvärde för 2021 om 5 390 000 kronor.

Läs mer

Pris

10 000 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Stefano Pierrou

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0722-28 80 34

  stefano.pierrou@lansfast.se

  Bevaka slutpris

  Fyll i dina uppgifter så skickar Länsförsäkringar Fastighetsförmedling slutpriset på Kyrkogatan 2E till dig.

  Slutpriset skickas endast om säljaren och köparen godkänner det.

   Planritning
   Planritning

   Värdera din bostad kostnadsfritt*

   Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

   *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

    Beskrivning

    Interiör

    Entréplan

    Hall

    Välkomnande hall med fantastisk siktlinje in i köket så snart du stiger in genom dörren. Hallen erbjuder gott om plats för klädavhängning.

    Kök

    Rymligt kök med social planlösning med gott om plats för stora sällskap. Köket är utrustat med kyl/frys, ugn, spisfläkt, induktionshäll, diskmaskin, skafferi och serveringsskåp. Här finns även gott om utrymme för stor matgrupp. Rymlig matkällare nås via hallen.

    Vardagsrum

    Fantastiskt rum som är generöst i sin storlek med vacker fiskbensparkett, fungerande kakelugn och stora vackra fönster som skapar ett otroligt ljusinsläpp.

    Glasveranda

    Glasverandan nås via vardagsrummet och leder ut till den egna uteplatsen samt det gemensamma trädgården. Ett vackert rum där man enkelt kan se sig koppla av med en bok oavsett årstid.

    Sovrum/kontor

    Entréplanet erbjuder även detta stora rum som kan nyttjas som kontor, gästrum eller sovrum. Via detta rum nås även gäst toaletten på entréplanet.

    Gäst-wc

    Gäst-wc utrustat med handfat och wc.

    Tvättstuga

    Tvättstuga utrustad med tvättmaskin och duschkabin.

    Övre plan

    Hall

    Stor möblerbar hall med vackert brädgolv.

    Master bedroom

    Bostadens största sovrum erbjuder två takkupor med vackra spröjsade fönster med utsikt mot trädgården och Gavleån nedanför. Här finns även kakelugn samt walk in closet i anslutning till rummet.

    Svorum 2

    Sovrum med vackert ljusinsläpp med fönster mot både gavel samt trädgården och Gavleån. Gott om plats för dubbelsäng samt skrivbord eller annan önskvärd möblering.

    Sovrum 3

    Även bostadens tredje sovrum är generöst till sin yta med gott om plats för säng och övrigt möblemang. Sovrummet erbjuder även en klädkammare.

    Allrum

    Ovanvåningen erbjuder även detta allrum att inreda efter behov.

    Badrum

    Fint badrum som är väl tilltaget i sin storlek. Här erbjuds en stor kommod, dusch och naturligt ljusinsläpp från en av bostadens takkupor mot Kyrkogatan.

    Toalett

    Intill badrummet på övre plan finns här toalett med wc och handfat.

    Källare

    Rymlig källare med golvyta om 43 kvm. Takhöjden varierar mellan 1,79-1,84 och erbjuder gott om plats för diverse förvaring.

    Byggnad

    Byggnadstyp

    1 ½ plan

    Byggår

    1764

    Kommentar till byggår

    Ombyggd 1914 samt 2020

    Boarea

    205m2 (Areauppgifter enligt uppmätning)

    Energideklaration

    Energideklarationen är utförd den 2016-12-12
    Energiklass:
    Energiprestanda, specifik energianvändning: 131 kWh/m2 och år

    Fasad

    Stående träpanel

    Stomme

    Timmer

    Fönster

    2-glasfönster i kopplade bågar

    Tak

    Tegel på falsad plåt

    Grundläggning

    Källare och betongplatta på mark.

    Uppvärmning

    Fjärrvärme

    Ventilation

    Självdrag

    Renoveringar

    Bostaden har genomgått en totalrenovering som bland annat innefattar: Ändring av planlösning, nytt kök, renoverade badrum, nya samt renoverade golv, samtliga ytskikt, skrapning, målning och kittning av fönster mm. Fasaden målades 2018 Målning av synliga plåtdetaljer 2019

    TV

    Tv via Gavlenet

    Bredband

    Fiber via Gavlenet

    Övriga byggnader

    Till fastigheten finns även en källare om 38 kvm med gott om plats för diverse förvaring. Gemensam förrådsbyggnad på tomten.

    Fastighetsbeteckning

    Väster 33:1

    Allmänt om fastigheten

    Tomtarea

    169m2

    Övrigt om tomt

    Vacker trädgård om 1908 kvm som sträcker sig från bostaden hela vägen ner till Gavleån. Sluttande gräsmatta ner mot ån med stor vacker lönn centralt placerad på tomten. Nere vid ån finns stor uteplats som möjliggör för middagar längs med Gavleån, solbad mm. Trädgården delas med fastigheterna Väster 33:6 och Väster 33:7.

    Vatten/avlopp

    Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

    Parkering

    Bilen ställer man bekvämt på gården där en parkeringsyta om ca 5 meter per fastighet finns att förfoga över. Bygglov är godkänt för detta och parkeringen ska beläggas med grus eller sten. Fastigheterna Väster 33:6 och Väster 33:7 kommer även ha parkeringsplats bredvid.

    Servitut och andra rättigheter

    Gemensamhetsanläggning: Gävle Väster GA:6, Gemensamhetsanläggning: Gävle Väster GA:7, Samfällighet: Gävle Väster S:1

    Last: Officialservitut Fjärrvärmeledning, 2180K-2020/60.4 Last: Officialservitut Vatten- Och Spillvattenledningar, 2180K-2020/60.2 Last: Officialservitut Vatten- Och Spillvattenledningar, 2180K-2020/60.3

    Planbestämmelser

    Tomtindelning Detaljplan Fornlämning (1 st)

    Läs mer

    Allmänt

    Adress: Kyrkogatan 2E, Gävle

    Kommun: Gävle

    Område: Gävle Centrum

    Möjligt tillträdesdatum: enligt överenskommelse

    Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

    Ekonomi

    Pris: 10 000 000 kr
    som utgångspris

    Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

    Taxeringsvärde: 7 841 000 kr

    Taxeringsvärde för byggnad: 4 441 000 kr

    Taxeringsvärde för mark: 3 400 000 kr

    Taxeringsår: 2018

    Driftkostnad: 39 848 kr/år

    Driftskostnaden fördelas enligt följande:

    Uppvärmning: 17 000 kr/år

    Elkostnad: 8 000 kr/år

    Vatten & avlopp: 5 500 kr/år

    Samfällighet: 2 600 kr/år

    Försäkring: 6 748 kr/år

    Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 524 kr (totalt 48 372 kr)

    Kommentar till driftkostnad: Posten samfällighet avser kostnad för sophantering. Driftkostnaderna är en uppskattning och kan komma att förändras beroende på hushållets storlek och levnadsvanor.

    Karta & område

    Gävle

    Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

    Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Drottninggatan 35 i Gävle, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

    Välkommen till din lokala mäklare i Gävle!

    Läs mer

    Bobutiken i Gävle

    Hitta din mäklare i Gävle

    Boendekalkyl

    Liknande bostäder