Budgivning pågår

Ardre Kaupungs 710, Ljugarn

3 750 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Visning

  Lör 22 Sep 14:00 - 14:30

  Anmälan krävs, via länken eller tel 0498-233353. Välkomna!

  Anmäl till visning

  Fastighetsbeteckning

  Ardre Kaupungs 1:14

  Adress

  Ardre Kaupungs 710 - Ljugarn

  Kommun

  Gotland

  Typ

  1 plan med vind

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1896

  Boarea

  75m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Tomtarea

  1 640m2

  Rum

  3 rok varav 2 sovrum

  Område

  Ardre

  Utgångspris

  3 750 000 kr

  50 000 kr/m2

  SMAKFULLT RENOVERAT KAPELL MED ROFYLLT LÄGE

  Det gamla kalkstenskapellet från 1800-talets slut har varsamt renoverats och byggts till för att bli något alldeles extraordinärt. När du kliver innanför de vackra spegeldörrarna och in i den gamla kyrksalen blir du garanterat hänförd av alla intryck det stora rummet bjuder på. Vackra fönster i nygotisk stil med handgjorda spröjsar, en gigantisk öppen spis med kassett som såväl pryder som värmer rummet, gediget trägolv och en balkong invid gavelväggen som kan bli en perfekt läs- eller spelhörna. Detta är rummet där du samlar nära och kära för mysig samvaro! I den rundade absiden som utgör kapellets bakre del finns ett mycket trivsamt sovrum och passage till köket i tillbyggnaden. Köket är försett med massivt trägolv och kalkstensbänkar på stålställningar i industriell stil. Väggen mot väster är glasad, ljuset flödar in och ger fin kontakt med det vackra uterummet och vyn över nejden. Via köket når du växthuset, ett uterum helt i glas och stål i modern stil men som harmoniserar mycket väl med den gamla kalkstensbyggnaden. Från sittmöbeln bjuds fin vy över åkrarna i "Ardre-dalen". Här kan blicken och tankarna få vandra! Gotländsk kalkstensflis utgör golv och den gamla skolsalskaminen värmer gott vid svala sommarkvällar. En välskött vinranka pryder rummet och ger det skön medelhavskänsla. Ett utmärkt rum för minnesvärd samvaro med familj och vänner! Mellan den gamla stenmuren och växthuset finns stenlagd uteplats, perfekt för grillkvällar i den dalande solens sken. Den stora trädgården är väl inbäddad i grönska och ger en lugn tillvaro vid någon av de stenlagda uteplatserna. Här finns även ett fd stall som ger bra förrådsutrymme eller varför inte ett gästrum för övernattande gäster? Ardre socken är belägen på Gotlands östra sida med närhet till populära badorten Ljugarn samt det omtyckta Östergarnslandet. Längs den smala vägen in till Kaupungs ligger ruinen efter Gunnfjauns kapell. Det kapellet uppfördes troligen under mitten av 1300-talet och är idag en populär plats för vigslar under vår och sommar.

  Ansvarig mäklare

  Niklas Harlevi

  Franchisetagare/Mäklare

  0739- 82 38 24

  niklas.harlevi@lansfast.se Läs mer om Niklas

  Alla bilder

  Visning

  Visning 1

  2018-09-22 14:00:00 2018-09-22 14:30:00 40 Bostadsvisning Ardre Kaupungs 710, Ljugarn 57,3725977653523, 18,6895315326414 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

  Beskrivning

  PLANLÖSNING

  UTERUM/VÄXTHUS Vackert rum helt i glas på stålprofiler. Gotländskt kalkstensgolv och gedigen gammal skolsalskamin. Smakfullt designade dubbeldörrar i glas och trä samt en förtjusande utsikt över nejden och solnedgångarna. Välskött vinranka klättrar längs del av vägg och tak och ger medelhavskänsla till rummet. KÖK Stilrent kök med kyl/frys, kalkstensbänkar på svetsade ben med hyllor under. Diskho, köksfläkt och gasspis. Fint trägolv och platsbyggd förvaring i skåp med handmålade luckor. Glasad vägg mot växthuset. SOVRUM I den rundade absiden som ansluter köket och växthuset med kapellbyggnaden finns ett vackert sovrum med utgång till baksidan. Tre fönster med spröjs, spröjsad terrassdörr samt vitmålade väggar gör detta till ett mycket trivsamt rum. SAL Stor fd kyrksal med gedigna trägolv och gjutjärnsplattor framför och i den ståtliga öppna spisen med kassett. Ett magiskt vackert rum! Stora välvda fönster i nygotisk stil ger ett fantastiskt fint ljus till rummet. Stor finentré med dubbeldörrar med speglar och överljus. När man kommer in i det spatiösa rummet har man badrummet direkt till höger och spiraltrappan till balkongen till vänster. På balkongen finns utrymme för sovplats, sitthörna eller varför inte en kontorsplats. Vackert runt fönster med ornamenterad spröjsning. Gedigna gjutjärnsplattor framför och inne i den öppna spisen. Intill öppna spisen uppgång via brant trappa till absidens sovloft. Innerväggarnas anslutning mot taket är inglasad och delvis försedda med belysning. BADRUM Mycket fräscht och stilrent badrum med kalkstensgolv, vitkaklade väggar, handdukstork, wc, handfat och duschplats. SOVLOFT Absidens övre del inrymmer sovloft med slipat trägolv, synliga takbjälkar, takfönster och träpanel på vägg och tak.

  Tomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Fd litet stall med trästomme, träfasad, betonggolv och plåttak. Väggar och golv renoverade 2011.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1896

  Öppen spis/murstock 1998. Utbyggnad 1999/2000. Avlopp 2004. Badrum/kök 2005. Stallet, väggar/golv 2011.

  Uppvärmning

  Kamin, öppen spis med kassett

  Bredband

  Ej fiberansluten fastighet. Fiberförening i socknen: http://algarfiber.se/

  Vägbeskrivning

  Se karta.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Förmån: Avtalsservitut: Väg, 09-IM1-95/9058.1

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Försäkring:

  1 925 kr

  Sotning:

  750 kr

  Personer i hushållet: 4

  Driftskostnaden baseras på säljarens faktiska siffror. Huset varit uthyrt sommartid. Ardre Kaupungs är ansluten till en med grannfastigheten gemensam trekammarbrunn på 6 kbm samt gemensam markbädd på 60 kvd. Markbädd och slamavskiljare är placerade på grannfastigheten Ardre Kaupungs 1:86. Beslutet skrevs 2004-05-10 och avloppet utfördes 2005-01-13. Klart vatten har ännu inte kommit till Ardre socken. Markbädden är något för liten med tre anslutna WC hushåll men bedömning görs vid inventering.

  Taxeringsvärde:

  355 000 kr varav mark 236 000 kr

  Värdeår:

  1929

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1896

  Tomtarea:

  1 640m2

  Grund:

  Torpargrund

  Grundmur:

  Betong och kalksten

  Stomme:

  Kalksten

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Taktegel / plåttak

  Fönster:

  1- och 2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Kamin, öppen spis med kassett

  Vatten/avlopp:

  Egen borrad brunn (20,5 m, borrad 1996). Avlopp gemensamt med granne, trekammarbrunn med infiltration (2004).

  Renoveringar:

  Öppen spis/murstock 1998. Utbyggnad 1999/2000. Avlopp 2004. Badrum/kök 2005. Stallet, väggar/golv 2011.

  Övrigt:

  Skorsten ej kontrollerad.

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling använder öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar det högsta budet till säljaren. Vid kontraktsskrivningen lämnas budgivningslistan med namn, telefonnummer, bud och tidpunkt till köpare och säljare.

  Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor