Budgivning pågår

Skogshemsvägen 4, Älvsered

1 175 000 kr

Högsta bud 1 050 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Toppered 1:110

Adress

Skogshemsvägen 4 - Älvsered

Kommun

Falkenberg

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1935

Boarea

146m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

84m2

Tomtarea

6 276m2 - Friköpt

Rum

6 rok varav 3 sovrum

Område

Älvsered

Som utgångspris

1 175 000 kr

8 048 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Ståtligt hus med stor trädgård och garage!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Välkommen till Älvsered och en gedigen villa med stora möjligheter! Här erbjuds ett stort och ståtligt hus med en härlig trädgård. Intill huset har du ett garage och en stor grusplan. Hjärtat i huset är köket - stort, vackert platsbyggt kök med gott om arbetsyta och en fin vedspis. Från köket når du vardagsrummet där du snabbt finner ett lugn i en härlig atmosfär med fint ljusinsläpp från burspråket. Intill vardagsrummet har du ett anslutande finrum, perfekt för middagsbjudningar. På övre plan finner du tre bra sovrum, ett kontor samt ett badrum. Läget i trivsamma Älvsered lämnar ytterst lite att önska. Huset ligger väldigt nära badbryggorna vid Horsasjön och med en kort promenad tar du dig till både Älvseredsskolan och livsmedelsaffären i byn. Ullared tar du dig enkelt till med bil på ca 15 minuter där du finner i princip allt du kan tänkas behöva. Välkommen på visning!

  Ansvarig mäklare

  Johanna Ahlqvist

  Reg. Fastighetsmäklare

  0707-565226

  johanna.ahlqvist@lansfast.se Läs mer om Johanna

  Extra kontaktperson

  Susanna Andersson

  Fastighetsmäklarassistent

  0738-667230

  susanna.andersson@lansfast.se Läs mer om Susanna

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entréplan

  Välkommen in i detta mysiga hus där det på entréplan gjorts en del ytskiktsrenoveringar samt nytt renoverat kök (2010).

  Hall

  Det första vi möts av när vi kommer in i huset är en rymlig och inbjudande hall med platsbyggda garderober. Hallen har vackert mönstrad tapet och plankgolv.

  Kök

  Ett stort, påkostat och tidstypiskt kök från 2010 med generösa arbetsytor, vedspis och plats för matbord och stolar. Köket är utrustat med spis, inbyggd diskmaskin, ugn, mikrovågsugn, kyl och frys. Här trivs såväl familjen som kocken och kvällens middagsgäster!

  Vardagsrum

  Vardagsrummet är ljust och mysigt och erbjuder bland annat vackert ljusinsläpp från burspråk. Detta rum har ljusa väggar och parkettgolv. I öppen planlösning till vardagsrummet har du ett finrum, perfekt för middagsbjudningar.

  Gästtoalett

  Husets gästtoalett är praktisk och utrustad med handfat.

  Övre plan

  Du kommer upp till ett mindre allrum med en öppen spis. Härifrån når du samtliga rum.

  Allrum

  Ett allrum som använts som kontor, men skulle bli ett ytterligare sovrum eller gästrum. Från detta rum når du badrummet.

  Sovrum 1

  Här finner du ett väl tilltaget sovrum med plastmatta och tapetserade väggar. I rummet har du plats för stor säng.

  Sovrum 2

  Ett lite mindre rum med tapetserade väggar - utgång till balkong och plastmatta.

  Sovrum 3

  Ett lättmöblerat sovrum med tapetserade väggar och plastmatta.

  Badrum

  På övre plan finner du ett helkaklat badrum med toalett, dubbelhandfat och badkar.

  Källarplan

  I källaren har du förrådsutrymmen, tvättstuga och matkällare.

  Tomt

  Tomtarea 6 276 m² (Friköpt) Stor lummig trädgård inramad av staket

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Friliggande garage med vidbyggd carport.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1935

  2013 Nytt tak. Takets plåtdetaljer byttes ut mot nya och skorsten bekläddes med plåt 2010 Köket renoverades 2010 Vattenburet golvvärme installerades i kök, hall och entréhall 2009 Installerades pelletspannan 2005-2007 Byttes fönsterna ut i omgångar på entréplan och övre plan samt några enstaka i källaren 1985 Byttes alla äldre el-ledningar ut mot nya. Ny elcentral installerades. 1983 Renoverades entréplanets wc

  Uppvärmning

  Pelletspanna via vattenburet system

  Bredband

  Fiber är anslutet

  Bilplats

  Garage samt en vidbyggd carport. Stor grusplan finns även på fastigheten.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Gemensamhetsanläggning: Falkenberg Toppered GA:3, Förvaltning: Älvsereds vägförening, Ändamål: Vägar, allmän platsmark, lekplatser Planbestämmelser: Byggnadsplan (1957-06-03)

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Ungefär fem mil nordost om Falkenberg ligger Älvsered. En mysig ort med som står med ena benet i Halland och det andra i Västra Götaland. Högvadsån rinner igenom Älvsered och här är områdena kända för sin vackra natur, skog och sjöar. Ni finner Ullared ca 15 km bort via länsväg 154. Ullared är främst känt för sitt shoppingcentra GeKås men här finns även en rad spännande sevärdheter, allt från natur till världskulturarv. Kring GeKås finns det flera restauranger, kaféer och mataffärer. I området finns en grund- och högstadieskola (Apelskolan), annars är närmsta grundskolor Okomeskolan samt Älvseredskolan.I de närliggande orterna Fegen och Ätran finner man fina turistanläggningar med t.ex. längdskidåkning och inlandsturismen växer och frodas här. Förskola, F-5 skola, fritidshem samt kooperativ förskola finns i skrivande stund i området.

  Läs mer

  Dokument - klicka för att ladda ner

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  45 700 kr/år

  Försäkring:

  5 100 kr/år

  Elkostnad:

  12 903 kr/år

  Uppvärmning:

  20 250 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 932 kr/år

  Renhållning:

  2 315 kr/år

  Samfällighet:

  1 200 kr/år

  Total driftkostnad:

  45 700 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  4 208 kr (49 908 kr)

  Personer i hushållet:

  2 st

  Kommentar:

  Årsförbrukning el: 16 759 kWh (inkluderar elförbrukning för verkstad med flertalet maskiner och kompressor)

  Pantbrev:

  3 st om totalt 300 000 kr

  Taxeringsvärde:

  561 000 kr varav mark 146 000 kr

  Värdeår:

  1940

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1935

  Tomtarea:

  6 276m2

  Grund:

  Källare

  Fasad:

  Puts

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  3-glas isolerfönster och 2-glas kopplade

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Pelletspanna via vattenburet system

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2013 Nytt tak. Takets plåtdetaljer byttes ut mot nya och skorsten bekläddes med plåt 2010 Köket renoverades 2010 Vattenburet golvvärme installerades i kök, hall och entréhall 2009 Installerades pelletspannan 2005-2007 Byttes fönsterna ut i omgångar på entréplan och övre plan samt några enstaka i källaren 1985 Byttes alla äldre el-ledningar ut mot nya. Ny elcentral installerades. 1983 Renoverades entréplanets wc

  Energideklaration

  Status:

  Behövs ej

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor