Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Källsjö 203, Källsjö - Ullared

Bostadshus och stor verkstad/garagebyggnad i intilliggande fastighet!

Pris:

Pris ej angivet

Friliggande villa - Källsjö - Ullared

Rum: 5 rok varav 3 sovrum

Typ: 1 ½ plan med källare

Byggår: 1952

Boarea: 101 m2

Biarea: 75 m2

Tomtarea: 3 220 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

Välkommen till Källsjö! Här finns ett rejält bostadshus i gott skick från 1952, och på fastigheten bredvid finns ett ca 300kvm stort garage (tidigare bilverkstad och senare buss- och taxirörelse) med en lägenhet om ca 90kvm på övre plan. Huset fick en bergvärmeanläggning 2015, fiber installerat 2018 och ett nytt kök 2016. Trevligt helkaklat badrum med både dusch och badkar från 2004. Bostadshuset säljs tillsammans med garagebyggnaden, dessa är uppdelade på två olika fastigheter. Ett oslagbart tillfälle för dig som söker bostad med stora utrymmen för en egen verksamhet, där man också har en extrainkomst genom uthyrning av lägenheten. Nuvarande ägare hyr ut lägenheten via Novasol till främst turister. Välkommen att ta kontakt med ansvarig mäklare för mer information!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Christian Nilsson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0769-418506

  christian.nilsson@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Entréhall

   Entréhall med linoleumgolv och plats för avhängning. I hallen finns trappor till både övre plan och källarplan.

   Sovrum 1

   Det större av två sovrum på entréplan, detta har furugolv, tapetserade väggar i kombination med bröstpanel. Här finns också 4 garderober.

   Allrum/TV-rum

   Ljust allrum med ett burspråk samt furugolv och tapetserade väggar.

   Sovrum 2

   Det andra något mindre sovrummet på entréplan har furugolv och tapetserade väggar.

   Kök

   Mycket trevligt kök som renoverades 2016 med stommar och inredning från Sentens-kök (Electrolux). Luckorna är ljust målade och golvet är ett tegelliknande golv av linoleumplattor. Laminerade bänkskivor. I köket finns plats för ca 6 matgäster. Vitvarorna består av en induktionshäll, spisfläkt från Fjäråskupan, diskmaskin från Husqvarna, 2st kombinerade kyl/frys Husqvarna samt varmluftsugn. I köket finns också en gamla tiders hållare för utdragbara skålar för socker, mjöl, gryn mm (se bilder).

   Badrum entréplan

   Helkaklat badrum/duschrum/WC med elektrisk golvvärme som renoverades 2004 med klinker och kakel i en grå ton. Här finns WC, badkar, separat duschplats, tvättställ samt elektrisk handdukstork.

   Källare

   En lättillgänglig källare då delar av huset ligger i sutteräng och man har direkt ingång till källarplan via markplan från den stora asfalterade uppfarten. Genomgående hall och ett kontorsrum med klinkergolv och målade väggar. Pannrum med målat golv och grovingång mot garage/verkstadsbyggnaden, här sitter bergvärmepumpen och även delar av den gamla köksinredningen har återanvänts och ger bra förvaringsmöjligheter. Rymlig tvättstuga med målat golv, här finns tvättmaskin Ariston från 2017 och en torktumlare Husqvarna från 2013. Ett förrådsrum med målat golv och en rejäl matkällare finns också i källarplan.

   Byggnad

   Byggnadstyp

   1 ½ plan med källare

   Byggår

   1952

   Boarea

   101m2 (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)

   Biarea

   75m2

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd

   Fasad

   Trä

   Stomme

   Trä

   Fönster

   3-glasfönster

   Bjälklag

   Trä

   Utvändigt plåtarbete

   Lackad plåt

   Tak

   Plåt

   Grundläggning

   Källare

   Uppvärmning

   Nibe F1255 Bergvärme från 2015

   Ventilation

   Självdrag

   Renoveringar

   Husen är fortlöpande underhållna och renoveringar har utförts. Bland de större renoveringarna kan nämnas: 2004 - badrum på entreplan renoverat med kakel o klinker 2015 - bergvärme NIBE-pump installerat 2016 - nytt kök Sentens med nya vitvaror 2017/2018 - yttre ommålning av huset 2018 - fiber installeras via IP Only

   TV

   Antenn eller via fiber.

   Bredband

   Fiber installerades 2018.

   Övriga byggnader

   Den intilliggande fastigheten har ett bussgarage om totalt ca 300kvm, och på övre plan finns en lägenhet om ca 90kvm som nuvarande ägare hyr ut via Novasol till turister veckovis. Lägenheten innehåller ett kök, badrum med dusch och tvättmaskin, två sovrum samt ett vardagsrum/TV-rum.

   Fastighetsbeteckning

   Källsjö 2:6 och 2:5

   Allmänt om fastigheten

   Tomtarea

   3 220m2

   Övrigt om tomt

   Fastigheten Källsjö 2:6 avser bostadshuset och trädgården och är på totalt 1885 kvm. Fastigheten Källsjö 2:5 avser garagebyggnaden och delar av uppfarten och är totalt på 1335 kvm. Båda fastigheterna säljs tillsammans, men de är inte samtaxerade. Total area 3220 kvm.

   Vatten/avlopp

   Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

   Servitut och andra rättigheter

   Gemensamhetsanläggning: Falkenberg Holmen GA:1

   Last: Officialservitut Vattenledning Avloppsledning, 13-KÄL-127.1

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Källsjö 203, Källsjö - Ullared

   Kommun: Falkenberg

   Område: Källsjö

   Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

   Ekonomi

   Pris: Pris ej angivet

   Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

   Taxeringsvärde: 1 107 000 kr

   Taxeringsvärde för byggnad: 785 000 kr

   Taxeringsvärde för mark: 322 000 kr

   Taxeringsår: 2018

   Pantbrev: 2 st om totalt 300 000 kr

   Driftkostnad: 37 908 kr/år

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Uppvärmning: 23 663 kr/år

   Elförbrukning: 14 562 kWh/år

   Vatten & avlopp: 4 096 kr/år

   Renhållning: 3 000 kr/år

   Försäkring: 3 776 kr/år

   Övrigt: 3 373 kr/år

   Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 302 kr (totalt 46 210 kr)

   Kommentar till driftkostnad: I uppvärmningskostnaden ingår även hushållselen. Under övrigt finns försäkringskostnaden för garagebyggnaden (fullvärdesförsäkrad via Dina försäkringar)

   Antal personer i hushållet: 2 st

   Karta & område

   Falkenberg

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Nygatan 37 i Falkenberg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Falkenberg!

   Läs mer

   Bobutiken i Falkenberg

   Hitta din mäklare i Falkenberg

   Liknande bostäder