Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Hjortronvägen 13, Vinberg

Trevlig enplansvilla med källare, uterum och garage belägen på hörntomt i Vinberg!

Pris:

2 275 000 kr

Som utgångspris

Friliggande villa - Vinberg

Rum: 4 rok varav 3 sovrum

Typ: 1 plan med källare

Byggår: 1968

Boarea: 107 m2

Biarea: 107 m2

Tomtarea: 793 m2

Försprångsbostad

Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång. Här kan du läsa mer om Försprång®.

KOMMANDE FÖRSÄLJNING! Kontakta fastighetsmäklare Ewa Carlsson på tel: 0721-411 728 eller ewa.carlsson@lansfast.se för ytterligare info/intresseanmälan. I Vinberg belägen vid återvändsgata med ett högt, attraktivt läge och utsikt ligger den här trevliga villan med källare, uterum och garage i huskroppen. Här bor du barnvänligt och naturskönt med insynsskyddad trädgårdssida angränsande till grönområde med lekplats. Huset upplevs som stort och rymligt och källaren ger gott om utrymme. Då mycket av husets konstruktioner och material är från byggnationen ska man förvänta sig en del fullt normala åldersrelaterade slitage och brister på och i huset. Invändigt finner du ett entréplan med kök med matplats, ett ljust vardagsrum med fönster från två väderstreck, badrum samt tre sovrum. I källaren finner du gott om plats till förvaring, tvättstuga samt en praktisk ingång till garaget. Tomtens hörnläge är perfekt med en trädgårdssida som är både skyddad och privat. Trädgården är grönskande med utsikt ut över den härliga lekplatsen så att barnen kan vara ute och leka med kompisar helt fritt. På tomten finner du ett flertal uteplatser för njutning i solen, gräsmatta för barnens lek samt fruktträd. Bilen kan du parkera i garaget alternativt på den asfalterade uppfarten framför huset. I närheten finner du både idrottsplats och härlig natur. Både till motorvägen och tågstationen tar man sig på bara några minuter med bil och vill man inte ta bil till stationen når man den lätt och smidigt antingen med cykel eller buss. Varmt välkommen på visning!

Läs mer

Försprångsbostad

Försprång innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Ewa Carlsson

  Fastighetsmäklare

  Mobil: 0721-411728

  ewa.carlsson@lansfast.se

  Extra kontaktperson

  Susanna Andersson

  Fastighetsmäklarassistent

  Mobil: 0738-667230

  susanna.andersson@lansfast.se

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Rumsbeskrivning:

   ENTRÉPLAN: Hall: Du kliver in i en trevlig hall med ljusa väggar och mosaikgolv som lite längre fram övergår till parkett. På din högra sida finner du plats för avhängning av ytterplagg innan du kan ta dig vidare in i bostaden. Här finns även en kamin (Hugo). Kök: Rakt fram från hallen når du det stilrena köket (renoverat 2018) med utgång till uterummet. Centralt finner du en köksö med plats för flera sittplatser samt socialt umgänge. Golvet är försett med ett snyggt laminatgolv och väggarna är ljusa. Skåpsluckorna är vita och bryter mot den gråa laminatbänkskivan. Här finns en spishäll (2018), spisfläkt(2018), inbyggnadsugn (2018), inbyggnadsmicro (2018), integrerad diskmaskin (2018), kyl (2018) samt en frys (2018). Vardagsrum: Till vänster från hallen finner du bostadens ljusa vardagsrum med fönster från två olika väderstreck samt en dörr ut till terrassen. Golvet är försett med ekparkett och väggarna är ljusa. Här finns gott om plats för både en soffgrupp samt ett större matsalsmöbel för trevliga middagar. Från rummet har du en härlig utsikt ut över nejden. Sovrum: Generöst sovrum med plats för både dubbelsäng, nattduksbord samt övrig möblemang. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger ekparkett. I rummet finns ett flertal garderober till förvaring. Sovrum: Rymligt sovrum med tapetserade väggar och plastmatta på golv. I rummet finns ett flertal garderober samt en klädkammare. Sovrum/TV-rum: Sovrum försett med ett ekparkett på golv och väggar som är vitmålade samt bryter mot en grön fondvägg. För den som inte behöver rummet till sovrum, kan istället ta ner väggen mot hallen och använda rummet till TV-rum. Rummet bjuder på fin utsikt. Badrum: Badrum med våtrumsmatta på både väggar och golv. Här finns ett tvättställ, wc-stol, bidé, garderob samt ett badkar. I rummet finns ett fönster från 2012 för både ljusinsläpp samt vädringsmöjligheter. KÄLLARE: Väl nere i källaren kliver du rakt in i en möblerbar hall med plastmatta på golv samt väggar som är vitmålade. Här finns en matkällare. Groventré Groventré för förvaring av vinterdäck mm. Tvättstuga: Rymlig tvättstuga försedd med en tvättmaskin (ca 2015), en torktumlare (2018) samt en rostfri tvättho. Torkrum/biljardrum: Utrustning: Luft-/luftvärmepump gör att tvätten torkar snabbt. Klädvård/förråd. Målat betonggolv och träpanel i taket. Hobbyrum: Stort rum med delvis träpanel på väggarna som passar perfekt till hobbyrum. "Fönrum": Här finns ett tvättställ samt ett badrumsskåp. Wc/dusch: Helkaklad toalett med en wc-stol (2020) samt en dusch. Garage: Rymligt garage med plats för bil, cyklar mm. I rummet finns två arbetsbänkar som ingår i köpet av fastigheten. Från källaren har du en praktisk ingång till garaget.

   Uteplats/Balkong

   Stensatt altan i anslutning till entrén med sol från tidig morgonsol till sen eftermiddag. Uterum med skjutdörrs- och skjutfönsterpartier på baksidan där ljuset flödar in. Insynsskyddat trädäck i anslutning till uterummet med både kvällssol och fågelkvitter. Här "bor" man från april till oktober. En fantastisk baksida.

   Byggnad

   Byggnadstyp

   1 plan med källare

   Byggår

   1968

   Boarea

   107m2 (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)

   Biarea

   107m2

   Energideklaration

   Energideklarationen är utförd den 2013-05-15
   Energiprestanda Primärenergital: 60 kWh/m2 och år

   Fasad

   Kalksandsten/träpanel

   Stomme

   Trä

   Fönster

   2-glas kopplade och 3-glas isolerfönster

   Bjälklag

   Gjutet valv som mellanbjälklag

   Tak

   Betongpannor

   Grundläggning

   Källare/betongplatta

   Uppvärmning

   Direktverkande el, kompletterat med kamin och luft-/luftvärmepumpar

   Ventilation

   Självdrag

   Renoveringar

   Renoveringar utförda av tidigare ägare: 1986 Installation kamin (Hugo) Slutet 80-tal Uterum 1995 Friggebod 2004 Stödmur oklädd med Steniterra 2012 Nytt badrumsfönster Fastigheten förvärvades av nuvarande ägare 2013 2014 delades hallen av med en innervägg så att ett nytt sovrum skapades. Ca 2015 installerades en ny tvättmaskin. 2015 monterades ny fasad panel på övergaveln åt väster. 2017 installerades en ny torktumlare. 2018 renoverades köket med bland annat ny köksinredning och nytt köksgolv. 2019 tapetserades hallen. 2020 målades och tapetserades vardagsrummet. 2020 installerades en ny toastol i källarens duschrum. Enligt en tidigare ägare så installerades nya isolerfönster i huset i mitten av 1990-talet och luft-/luftvärmepumparna är installerade år 2000.

   Övriga byggnader

   På tomten finns en friggebod som idag används till förvaring.

   Fastighetsbeteckning

   Töringe 3:116

   Allmänt om fastigheten

   Tomtarea

   793m2

   Övrigt om tomt

   Tomtarea 793 kvm (friköpt). Sluttningstomt med högt läge gränsande till grönområde på två håll. Här finns bl.a. två äppleträd, kastanj, björk, järnek, murgröna, klätterhortensia, rosor, påskliljor, vintergröna växter, perennland. Från "vårkullen" strax bakom är utsikten milsvid.

   Vatten/avlopp

   Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

   Parkering

   I källaren av bostaden finner du garaget med en asfalterad uppfart framför med plats för flera bilar.

   Servitut och andra rättigheter

   Gemensamhetsanläggning: Falkenberg Töringe GA:1 (Vinbergs samhälles vägförening. Ändamål: Körvägar, gång- och cykelvägar, allmän platsmark).

   Planbestämmelser

   Byggnadsplan (1969-09-22)

   Vinbergs samhälle

   Allmänt om området

   Vinberg består av två delar, Vinbergs kyrkby och Vinbergs samhälle. Vinbergs kyrkby är ett område beläget ca 5 kilometer öster om Falkenbergs centrum. Bebyggelsen består främst av villor. I området finns en grundskola (Vinbergsskolan) medan närmaste högstadieskola är Tångaskolan. Till tågstationen tar man sig på bara några minuter med bil och in till Falkenbergs centrum finns det en fin cykelväg. Det är även bra bussförbindelser mellan Falkenbergs centrum och området. Vinbergs kyrkby är den ursprungliga delen av Vinbergsområdet. I Vinbergs samhälle finns förskola, en fin idrottsplats med fotbollsplaner, Vinbergs lantmanna och en motionsslinga med en ljusslinga som man kan tända om det är mörkt.

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Hjortronvägen 13, Vinberg

   Kommun: Falkenberg

   Område: Vinbergs samhälle

   Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

   Ekonomi

   Pris: 2 275 000 kr
   som utgångspris

   Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

   Taxeringsvärde: 1 573 000 kr

   Taxeringsvärde för byggnad: 1 066 000 kr

   Taxeringsvärde för mark: 507 000 kr

   Taxeringsår: 2018

   Pantbrev: 1 st om totalt 975 000 kr

   Driftkostnad: 37 226 kr/år

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Elförbrukning: 16 452 kWh/år

   Elkostnad: 23 785 kr/år

   Vatten & avlopp: 4 176 kr/år

   Sotning: 500 kr/år

   Renhållning: 2 556 kr/år

   Försäkring: 5 709 kr/år

   Vägavg/snö: 500 kr/år

   Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 349 kr (totalt 45 575 kr)

   Kommentar till driftkostnad: Årsförbrukning el: 16.452 kWh

   Antal personer i hushållet: 4 st

   Karta & område

   Falkenberg

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Nygatan 37 i Falkenberg, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Falkenberg!

   Läs mer

   Bobutiken i Falkenberg

   Hitta din mäklare i Falkenberg

   Liknande bostäder