Berggränd 1, Halmstad

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Eketånga 6:42

  Adress

  Berggränd 1 - Halmstad

  Kommun

  Halmstad

  Typ

  1 ½ plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1948

  Boarea

  214,6m2

  Areauppgifter enligt mätning

  Biarea

  113,5m2

  Tomtarea

  1 115m2 - Friköpt

  Rum

  7 rok varav 4-5 sovrum

  Område

  Söndrum/Havssidan

  Generöst 40-talshus med hörntomt och gångavstånd till havet!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Det här är en försprångbostad. Det innebär att bostaden ännu inte är ute på öppna marknaden. Kontakta ansvarig mäklare så får du veta mer, eller om du också vill sälja med försprång.

  Välplanerat 40-talshus med generösa ytor och gångavstånd till havet. På Berggränd 1 bor ni på attraktiv adress och med väldisponerad hörntomt. Huset erbjuder allt för den stora familjen eller för er som söker rejält med utrymme. Idag finns här fyra bra sovrum som alla erbjuder goda förvaringsmöjligheter samt möjlighet till att göra ett femte sovrum med enkla medel. Lägg där stilrent kök från 2016, vardagsrum med fiskbensparkett, allrum som passar perfekt för större bjudningar, inglasat uterum på bästa solläge, garage i källare, carport, uppställningsplats för 3 bilar, samt en tomt med mycket lekutrymme. Vi ses på visning!

  Ansvarig mäklare

  Andreas Ericsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0704-435095

  andreas.ericsson@lansfast.se Läs mer om Andreas

  Extra kontaktperson

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning - entréplan

  Planlösning - övre plan

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  ENTRÈPLAN

  Entré

  Rymlig möblerbar entré med klinkergolv och golvvärme (vattenburen). Ytterkläder hängs av i hatthyllan eller förvaras i någon av de två inbyggda dubbelgarderoberna.

  Tvättstuga

  Tvättstugan ligger i anslutning till entréhallen. Även den har ett praktiskt klinkergolv med golvvärme (vattenburen) och innehåller: tvättmaskin, torktumlare, rostfri ho, torkskåp, städskåp, dubbelskåp samt garderobsvägg med skjutdörr och Elfa-inredning.

  Hall och vardagsrum

  Efter att ha lämnat entrén kommer besökaren in i hallen och möts där av vacker fiskbensparkett som följer med in i det generösa vardagsrummet. Parketten slipades om 2016.

  Allrum och inglasat uterum.

  Vidare från vardagsrummet nås allrummet med parkettgolv. Det byggdes till ca år 1990 och värms upp av oljefyllda radiatorer. Rum med utmärkt ljusflöde tack vare fönster i tre väderstreck och som prickarna över ä:et i väderstreck så har det två takfönster. Det inglasade uterummet är i direkt anslutning till allrummet. Det ligger på bästa solläge med solmöjligheter under större delen av dagen.

  Badrum

  Helkaklat badrum med klinkergolv, golvvärme och helkaklade väggar. Badrummet innehåller: wc, duschkabin, infällda spottar, kommod och badrumsskåp.

  Sovrum 1

  Sovrum som vetter mot framsidan av huset och som har målat plankgolv samt två stycken infällda dubbelgarderober.

  Sovrum 2

  Våningsplanets andra sovrum har likt det första målat plankgolv och goda förvaringsmöjligheter i 3 garderober.

  Kök

  Kök från Ballingslöv som installerades 2016. Köket går i stilrena och tidlösa tillval vilka yttrar sig i vita, släta luckor som bryts av med mörk bänkskiva och svart kakel. Köket innehåller: induktionshäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, ugn, mikro, side-by-side kyl och frys med vattendispenser och ismaskin.

  ÖVRE PLAN

  Allrum och WC

  Allrum med samma typ av fiskbensmönstrad ekparkett som i hall och vardagsrum på första våning. För den som önskar ett tredje sovrum på våningsplanet så görs det enkelt genom att resa en vägg. I anslutning till allrummet finns en toalett med wc och tvättställ.

  Sovrum 3 och 4

  Sovrummen är placerade på vardera sida om allrummet och har målade plankgolv. Båda rummen erbjuder utmärkta möjligheter till förvaring i två sidovindar i respektive rum.

  KÄLLARE

  Källare med stora utrymmen för förvaring mm inklusive kombinerat pannrum och verkstad samt garage.

  Tomt

  Tomtarea 1 115 m² (friköpt). Hörntomt i sydvästläge.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Förrådsbyggnad om ca 14 kvm.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1948

  - ca 1990 yttertak(papp, läkt och tegelpannor) lades om. - ca 1990 fönsterbyte. - ca 1990 källaren dränerades om. - 1997 tillbyggnad av entré och tvättstuga. - 2004 tillbyggnad av inglasat uterum. - 2008 installation av luft/vattenvärmepump. - 2011 renovering av badrum på entréplan. - 2011 renovering av toaletten på övre plan. - 2016 köket renoverades.

  Uppvärmning

  Värmepump luft/vatten, luft/luftvärmepump,solpanel

  Uteplats/Balkong

  Stensatt uteplats samt inglasat uterum med kvällssol.

  Bilplats

  Bilplats för 2-3 bilar, garage i källare samt carport.

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Söndrum ligger på gång- cykelavstånd från centrala Halmstad, Söndrums centrum, livsmedelsaffärer, äventyrsland, konditori, restauranger, frisör, banker, apotek, vårdcentral, veterinär etc. Ett område med blandad bebyggelse, kommersiell närhet och natursköna omgivningar som tilltalar såväl det äldre paret som barnfamiljen. Närheten till havet ger mer än långgrunda badmöjligheter. Prins Bertils stig slingrar sig förbi utmed havet, en led mellan Slottet och Tylösand som är rik på natur- och kulturupplevelser. I Söndrum finner du också Simstadion och Brottet, en välkänd träffpunkt på sommaren, både som badplats och konsertarena.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  40 020 kr/år

  Försäkring:

  4 900 kr/år

  Elkostnad:

  28 920 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 700 kr/år

  Renhållning:

  2 500 kr/år

  Total driftkostnad:

  40 020 kr/år

  Personer i hushållet:

  1 st

  Kommentar:

  Posten el inkludera uppvärmning, hushållsel och kostnad för elnät.

  Pantbrev:

  6 st om totalt 750 000 kr

  Taxeringsvärde:

  3 327 000 kr varav mark 1 204 000 kr

  Värdeår:

  1953

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1948

  Tomtarea:

  1 115m2

  Grund:

  Källare/krypgrund/platta på mark

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Stående träpanel

  Takbeklädnad:

  Tegel/plåt & papp

  Fönster:

  3-glasfönster isoler samt 2-glas kopplade fönster.

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Värmepump luft/vatten, luft/luftvärmepump,solpanel

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  - ca 1990 yttertak(papp, läkt och tegelpannor) lades om. - ca 1990 fönsterbyte. - ca 1990 källaren dränerades om. - 1997 tillbyggnad av entré och tvättstuga. - 2004 tillbyggnad av inglasat uterum. - 2008 installation av luft/vattenvärmepump. - 2011 renovering av badrum på entréplan. - 2011 renovering av toaletten på övre plan. - 2016 köket renoverades.

  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  89 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-12-17

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor