Almvägen 9, Oskarström

1 595 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Oskarström 4:156

  Adress

  Almvägen 9 - Oskarström

  Kommun

  Halmstad

  Typ

  1 plan

  Boendeform

  Kedjehus

  Byggår

  1975

  Boarea

  109m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  24m2

  Tomtarea

  396m2 - Friköpt

  Rum

  3 rok varav 2-3 sovrum

  Område

  Oskarström

  Utgångspris

  1 595 000 kr

  14 633 kr/m2

  Välskött kedjehus i barnvänliga Oskarström!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Drömmer du också om ett barnvänligt boende med flexibel planlösning? Nu har vi glädjen att erbjuda detta välskötta kedjehus med gott om mervärden. Eller vad sägs om lättskött trädgård, stort uterum med golvvärme, braskamin och närhet till, bad, skidbacke, skridskobana och skola/förskola? Huset innefattar idag två sovrum men kan med enkla medel återställas till de ursprungliga tre sovrummen. Nuvarande ägare har förvaltat och förädlat fastigheten löpande och här finns en hemtrevlig känsla. Missa inte att boka in er på visning av denna pärla!

  Ansvarig mäklare

  Tomas Nilsson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0733-143543

  tomas.nilsson@lansfast.se Läs mer om Tomas

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré/Hall

  Vi möts av en hall med avhängningsmöjlighteter, klinkergolv, bröstpanel och målade väggar.

  Sovrum 1

  Direkt till vänster i hallen ligger det första sovrummet. Här finns laminatgolv, tapetserade väggar och garderob.

  Badrum

  Till höger i hallen ligger husets badrum. Här är helkaklat med golvvärme, handdukstork, dusch, wc och tvättställ.

  Gäst-wc

  Vägg i vägg med badrummet ligger en gäst-wc med klinkergolv, bröstpanel, målade väggar, wc och tvättställ.

  Vardagsrum

  Rakt fram i från hallen breder vardagsrummet ut sig i vinkel mot uterummet. Här har det öppnats upp mot ett före detta sovrum för att skapa extra stora umgängesytor. Om behovet finns så kan man med enkla medel återställa till detta sovrum. På golvet ligger det parkett och väggarna är målade. Här finns även en kamin för extra mysfaktor.

  Uterum

  Från vardagsrummet når vi det härliga uterummet i västerläge med klinkergolv, golvvärme och tak av kanalplast.

  Kök

  I slutet av hallen och till höger når vi köket som byggdes ut [-99] och har fått extra takhöjd i matdelen. På golvet ligger ett laminatgolv och väggarna är målade. Utrustning i köket är spis, fläkt, diskmaskin och kyl. Härifrån nås såväl det stora sovrummet som tvättstugan.

  Sovrum 2

  Det andra sovrummet vetter mot trädgården och har laminatgolv, tapetserade väggar och garderobsvägg.

  Tvättstuga

  Till höger om köket ligger tvättstugan med utgång till det stora och uppvärmda förrådet. I tvättstugan är det våtrumsmatta och våtrumstapet som ytskikt och här finns tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och varmvattenberedare.

  Förråd

  Ett av mervärdena med detta huset är det generösa och tillbyggda förrådet som värms upp med en luft-luftvärmepump och här finns utgång till såväl carporten som till trädgården.

  Tomt

  Trädgårdstomt

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1975

  [-97] Renovering badrum [-99] Tillbyggnad av köksdel [-05] Nytt yttertak [-07] Installation av kamin, nya partier mot uterum [-08] Byggnation av uterum [-08-10] Nya fönster [-10] Nytt yttertak på förrådet, ny diskmaskin [-11] Ny kyl och frys [-15] Ny luftvärmepump, ny tvättmaskin och torktumlare

  Uppvärmning

  Direktverkande el + 2 st luftvärmepumpar

  Bredband

  Fiber finns i gatan men är ej beställt.

  Uteplats/Balkong

  Uterum i västerläge Altan i österläge

  Bilplats

  Carport med plats för en bil Uppställningsplats för en till två bilar

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Med sitt läge utmed riksväg 26 (Nissastigen) 18 km norr om Halmstad centrum breder orten ut sig på båda sidor om Nissans dalgång. Samhället ligger lummigt inbäddat och omges av mäktiga lövskogsklädda höjder och milsvid granskog. Flera avgångar till Halmstad och även Jönköping med både tåg och buss, gör att kommunikationerna är mycket goda för pendlare, gymnasieungdomar och övriga resenärer. Förutom en fotbollsanläggning med flera planer finns det även två idrottshallar, en utomhus simanläggning, skidbacke med lift och en konstfrusen isbana.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  7710 kr / år

  Driftkostnad:

  33 300 kr/år

  Försäkring:

  3 900 kr/år

  Elkostnad:

  23 000 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 300 kr/år

  Renhållning:

  2 500 kr/år

  Sotning:

  600 kr/år

  Total driftkostnad:

  33 300 kr/år

  Personer i hushållet:

  2 st

  Pantbrev:

  7 st om totalt 893 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 028 000 kr varav mark 170 000 kr

  Värdeår:

  1979

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1975

  Tomtarea:

  396m2

  Grund:

  Betongplatta på mark

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt, eternit och papp

  Plåtarbete:

  Lackerad plåt

  Fönster:

  3-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Direktverkande el + 2 st luftvärmepumpar

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  [-97] Renovering badrum [-99] Tillbyggnad av köksdel [-05] Nytt yttertak [-07] Installation av kamin, nya partier mot uterum [-08] Byggnation av uterum [-08-10] Nya fönster [-10] Nytt yttertak på förrådet, ny diskmaskin [-11] Ny kyl och frys [-15] Ny luftvärmepump, ny tvättmaskin och torktumlare

  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energiprestanda:

  82 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2019-05-07

  Primärenergital:

  136

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor