Staborgsvägen 21, Fjärås

4 950 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Fastighetsbeteckning

Staborg 1:28

Adress

Staborgsvägen 21 - Fjärås

Kommun

Kungsbacka

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

2008

Boarea

177m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Biarea

64m2

Tomtarea

3 303m2 - Friköpt

Rum

6 rok varav 4 sovrum

Område

Fjärås

Utgångspris

4 950 000 kr

27 966 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Vacker familjevilla med riktigt låg driftkostnad!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Nu ges möjlighet till att förvärva denna välskötta villa med en mycket smakfull inredd insida i modern tappning där inget lämnats åt slumpen! Hemmet har en genomgående hög standard med kök från HTH, helkaklade badrum, tilltalande ytskikt med vacker parkett samt släta väggar och med sin optimala planlösning är detta ett hem som verkligen måste ses på plats. Tomten erbjuder en gräsmatta med plats för mycket lek och spring. Baksidan är en mindre oas där hela familjen kan samlas på någon utav de två generösa altanerna och njuta av solen större delar av dagen. Boningshuset är ett Eksjöhus, Kvadraten, och byggdes 2008. Dubbelgaraget byggdes till 2010 och övervåningen på boningshuset inreddes 2015. Bostaden är belägen på en lugn gata med närhet till naturen och trevliga grannar. Busshållplats finner ni på en knapp promenad om 500 m och på åtta minuters bilfärd kommer ni till Fjärås. Där erbjuds ni skola, mataffär, simhall, Lygnerns svalkande badplatser och Fjärås Bräcka naturområde. Varmt välkomna på visning!

  Ansvarig mäklare

  Anna Åkesson

  Reg. Fastighetsmäklare

  0707-34 89 81

  anna.akesson@lansfast.se Läs mer om Anna

  Alla bilder

  Planritning

  Planlösning

  Planlösning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entré och badrum

  Stig på in genom dörren och möts av den rymliga hallen. Här är väggarna ljusa och golvet är beklätt med en mörkare klinker vilken skapar en fin kontrast. Lite längre in i hallen övergår golvet i en ekparkett vilken är genomgående för bostaden. Direkt in till höger finner ni bostadens första badrum. Detta är helkaklat i ljusa färgval vilket gör det lätt att matcha med en accentfärg. Här finns en dusch, wc och handfat med tillhörande förvaringsanordning. Bostadens entréplan utrustas med vattenburen golvvärme.

  Vardagsrum, kök och tvättstuga

  Vidare in i bostaden så möts ni av det rymliga vardagsrummet som ligger i öppen planlösning till köket. Detta skapar en gemenskap utrymmena emellan och gör det lätt att ha stora kalas eller tillställningar med familj och vänner. Från vardagsrummet finns en utgång till den första altanen vilken erbjuder eftermiddagssol. Här finns även en eldstad som genereras såväl värme som välbefinnande. Bostadens kök har gott om både arbetsbänk och skåpsförvaring av familjens köksgeråd. Skåpluckorna är klassiskt vita och bänkskivan är i massiv ek. Även här finner ni en utgång till den andra altanen vilken är belägen sydväst. Vitvarorna är från 2008 och samtliga kommer från Husqvarna. In till höger från köket når ni tvättstugan. Här finns en tvättmaskin, torktumlare och bostadens värmepump från IVT (IVT490). Här finns även skåpsförvaring samt en tvättho. Från tvättstugan finns en utgång till dubbelgaraget.

  Sovrum entréplan

  Här finner ni tre sovrum i fullgoda storlekar. Två utav dessa nyttjas idag som barnrum och dessa erbjuder en respektive två garderober för förvaring. Det tredje sovrummet utgör familjens master bedroom. Här finns fyra garderober för förvaring.

  Andra våningen - allrum

  En trappa upp möts ni av det minst sagt generösa allrummet. Även här är väggarna ljusa och golvet erbjuder en fin ekparkett. Övervåningen inreddes 2015.

  Badrum

  Helkaklat badrum i med en härlig hotellkänsla. Här finns en dusch bakom glasvägg, wc och handfat. Förvaring för badrumsartiklarna finner ni i form utav spegelskåp och kommod. I badrummet finns golvvärme och ett takfönster för fint ljusinsläpp.

  Delningsbart sovrum

  Stort sovrum med möjlighet till att sätta upp en vägg och göra om till två sovrum där behovet finns. Eller varför inte inreda en walk in closet?

  Tomt

  Generös tomt med en area om 3 303 m² (friköpt). Här finns plats för såväl fotbollsmål, partytält och kubbspelsplan.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Förråd för trädgårdsredskap finns på tomten.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 2008

  2018 - Anlagt väg samt belysning upp till bostaden. Spaljé mot väg vid garaget. 2017 - Tvättat taket samt målat gavlarna på huset. 2015 - Inredde boningshusets andra våning. 2010 - Byggde dubbelgarage i anslutning till bostaden.

  Uppvärmning

  IVT - 490

  TV

  Canal Digital

  Bredband

  Fiber är indraget i bostaden.

  Uteplats/Balkong

  Till boningshuset finns två härligt altaner varav den ena ligger i söderläge och den andre ligger i västerläge.

  Bilplats

  Till bostaden finns ett generöst dubbelgarage samt en stenbelagd uppfart med plats för flertalet bilar.

  Servitut, planbestämmelser m m

  Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 13-IM2-69/5889.1

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  I mysiga Fjärås omgivs man av grönskande landskap och otroligt vackra naturreservatsområden, bland annat Fjärås Bräcka. En häftig israndsbildning från istiden som ligger tvärs över Lygnerns dalgång och från bräckans krön har du en vidsträckt utsikt över både hav och sjö på samma gång! Här kan man också göra ett besök på Naturum där man kan lära sig mer om traktens natur, miljö och kulturhistoria, eller bara njuta av utsikten med en värmande kopp kaffe. Bor man i Fjärås har man aldrig långt till bad, vare så man föredrar hav eller sjö, klippor eller sandstrand. Här finns något för alla! I Fjärås finns även ett litet centrum som erbjuder livsmedelsaffär, restauranger, fritidsgård, vårdcentral och mycket mer. För den som tycker om att motionera finns det fina idrottsanläggningar med gym, simhall, idrottshall, motionsspår och flera fotbollsplaner. Här finns även skola samt flera förskolor och bra bussförbindelser in till Kungsbacka.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Driftkostnad:

  30 865 kr/år

  Försäkring:

  3 630 kr/år

  Elkostnad:

  25 340 kr/år

  Renhållning:

  1 411 kr/år

  Samfällighet:

  200 kr/år

  Sotning:

  284 kr/år

  Total driftkostnad:

  30 865 kr/år

  Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

  0 kr (30 865 kr)

  Personer i hushållet:

  4 st

  Kommentar:

  I bostadens kostnad för hushållsel ingår även kostnaden för uppvärmning. Sotning sker var tredje år. Denna fakturan ligger då på 850 kr/tredje år. 850kr/3=284 kr/år. Boningshuset utrustas även med larm och familjens årskostnad för larm ligger på 3 500 kr. Denna kostnad ligger inte med i driften då den är valfri. Familjen som bor i bostaden är två vuxna och två barn.

  Pantbrev:

  6 st om totalt 2 385 000 kr

  Taxeringsvärde:

  4 171 000 kr varav mark 867 000 kr

  Värdeår:

  2012

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  2008

  Tomtarea:

  3 303m2

  Grund:

  Betongplatta

  Stomme:

  Trä

  Bjälklag:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Betongpannor

  Fönster:

  3-glasfönster

  Uppvärmningssystem:

  IVT - 490

  Vatten/avlopp:

  Enskilt vatten - Borrad, Enskilt avlopp - Minireningsverk.

  Renoveringar:

  2018 - Anlagt väg samt belysning upp till bostaden. Spaljé mot väg vid garaget. 2017 - Tvättat taket samt målat gavlarna på huset. 2015 - Inredde boningshusets andra våning. 2010 - Byggde dubbelgarage i anslutning till bostaden.

  Övrigt:

  Centraldammsugare finns i boningshuset såväl på entréplan som övervåning.

  Energideklaration

  Energiprestanda, specifik energianvändning:

  64 kWh/m2 per år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-10-05

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor