Observatoriegatan 48, Jönköping

4 795 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Stjärnan 17

  Adress

  Observatoriegatan 48 - Jönköping

  Kommun

  Jönköping

  Typ

  1 plan med källare

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1962

  Boarea

  138m2

  Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

  Biarea

  138m2

  Tomtarea

  950m2 - Friköpt

  Rum

  5 rok

  Område

  Bymarken

  / utgångspris

  4 795 000 kr

  34 746 kr/m2

  Renoverad villa på Bymarken

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Gedigen villa med mycket ljusinsläpp i ett av stans mest attraktiva områden. Stil och rymd i välplanerad planlösning med en sammanlagd bo- och biarea på ca 276 kvm. Här finns ett nyrenoverat fräscht kök, nytt, helkaklat badrum, separat wc och dusch, vardagsrum och matsal med öppen spis, vätterglimtar, altan, två garage med klinkers, flera förvaringsutrymmen samt rymlig trädgård med äppelträd. Välkommen på visning.

  Ansvarig mäklare

  Maria Wictoran

  Reg Fastighetsmäklare

  0734-13 11 01

  maria.wictoran@lansfast.se Läs mer om Maria

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Rumsbeskrivning

  Entrévåning: Hall med laminatgolv, plats för hatthylla samt städsskåp. Stort vardagsrum i vinkel med fiskbensmönstrat parkettgolv, öppen spis (ej provtryckt) samt utgång till stort uterum, öppet mot altan och trädgård. Trevligt kök, renoverat 2017. Här finns det stort skafferi, diskmaskin, helkyl, helfrys, spis, spisfläkt amt plats för matbord. Tre sovrum med nytt laminatgolv, nymålade/tapetserade väggar samt garderober. Nytt, helkaklat badrum med wc, handfat, badkar, bidé och fönster. Källarvåning: Hall, matkällare samt förråd. Samtliga nymålade och med klinkers. Nyrenoverad gästtoalett. Nymålad tvättstuga med klinkers, tvättmaskin och dusch. Klädvårdssrum med klinkers. Pannrum med klinkers. Stor gillestuga med laminatgolv. Två stora nymålade garage med klinkers.

  Tomt

  Tomtarea 950 m² (friköpt).

  Upplåtelseform: Friköpt

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1962

  2011 nytt tak 2017 renoverat kök 2017 nytt badrum 2018 invändig renovering, målning fönster, renoverad dusch, tvättstuga, garage, källarvåning

  Uppvärmning

  Kombipanna med vattenburen värme. Två nya elpatroner.

  Bilplats

  Bilplats 1: Två garage i huset. Bilplats 2: Parkeringsplatser.

  Möjligt tillträde

  efter överenskommelse

  Övrigt

  Radonmätning gjord (korttidsmätning mars 2019).. Se protokoll

  Läs mer

  Omgivning

  Beskrivning av omgivningen

  Bymarken är det mest efterfrågade bostadsområdet i Jönköping. Närheten till centrum och till sjön Vättern är det som drar mest. Det är även närheten till stadsparken och att man med lätthet tar sig till skolor och förskolor som drar. Centrumlivet lockar många där det finns en uppsjö av restauranger och caféer dit man kan promenera från området.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Kommentar:

  Säljarens driftskostnad vad avser vatten/avlopp, uppvärmning, hushållsel och sophämtning är ca 24 000 kr/år. Försäkring ingår ej i denna driftskostnaden. Observera att detta är säljarens faktiska kostnad och att den kan variera beroende på avtal, antal personer i hushållet mm.

  Pantbrev:

  4 st om totalt 300 000 kr

  Taxeringsvärde:

  2 091 000 kr varav mark 1 048 000 kr

  Värdeår:

  1962

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1962

  Tomtarea:

  950m2

  Grund:

  Källare/betongplatta

  Stomme:

  Betong

  Fasad:

  Tegel och trä

  Takbeklädnad:

  Bentongpannor

  Fönster:

  2-glasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Kombipanna med vattenburen värme. Två nya elpatroner.

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2011 nytt tak 2017 renoverat kök 2017 nytt badrum 2018 invändig renovering, målning fönster, renoverad dusch, tvättstuga, garage, källarvåning

  Energideklaration

  Energiklass:

  E

  Energiprestanda:

  90 kWh/m2 år

  Status:

  Utförd

  Deklarationsdatum:

  2018-10-15

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor