Vi vill att du ska känna dig trygg. Därför anpassar vi kontinuerligt arbetssätt, kundmöten och visningar efter rådande situation. Läs mer Jag förstår
Objektbild

Järnvägsgatan 9, Vetlanda

Vetlandas vackraste hus?

Pris:

5 900 000 kr

Som utgångspris

Friliggande villa - Vetlanda

Rum: 0 rok

Typ: 2 plan med källare

Byggår: 1902

Boarea: 342 m2

Biarea: 240 m2

Tomtarea: 1 454 m2

Sollinska villan, vars namn är det av Vetlandas då störste industriman C.O. Nilsson, som lät resa huset år 1902, är det första som möter ögat när du anländer på järnvägsstationen i Vetlanda. Villan har belönats titeln “Den mest omtyckta byggnaden i hela Jönköpings län”. När du betraktar den spektakulära fasaden, blickande mot järnvägsparken, är det inte särskilt svårt att förstå att villan vunnit en sådan prestigefull utmärkelse. När du tar ditt första steg in in i trapphuset, som utgörs av det utmärkande fyravånings tornet, slås du av den enastående takhöjden, en mångfald dekorationsmålningar, samt det förtjusande trappräcket som leder dig hela vägen upp till det makalösa tornrummet på fjärde våning, med utsikt över hela Vetlanda stad. En trappa upp finner du den exklusiva paradvåningen. Stiger du på möts du först av en hall vars takhöjd sträcker sig 3,6 meter, med paraddörrar som leder dig direkt till den vackra salongen. Väl där inne finner du bland annat en unik, väggpanel, takmålningar och en spegelbeklädd kakelugn i Majolika porslin. Alla av salongens ovan nämnda objekt är i sitt orginalutförande, och de är mycket väl bevarade. Genom ytterligare två pardörrar, från salongen, kan du gå ut till den inglasade "Punchverandan", med alla dess färgade glas som för med sig att solljuset spelar i skiftande färger under dagens soltimmar. Lämnar du verandan, går tillbaka in i salongen, och genom ännu ett par pampiga pardörrar, så kommer du till det första av de tre sovgemaken, som ligger i fil inuti lägenhetens södra del, var och en av dem utrustade med ståtliga kakelugnar och vackra välbevarade snickeridetaljer. Lämnar du det tredje av sovrummen och fortsätter genom hallen hamnar du i den tidigare pigkammaren (som även den är utsmyckad med en vacker kakelugn). Därefter kommer du in i köket: en kombination av gammalt och nytt. Här samsas den ursprungliga takhöga köksinredningen med nyare delar för att tillgodose alla dagens behov i ett exklusivt tidlöst utförande med Smegspis och bänkskivor i handhuggen kalksten . Från kökets norra del leder en kökstrappa dig ner till angränsande våning, samt källarplan. Fortsätter du istället till serveringsköket, som ligger i direkt anslutning till köket, så befinner du dig nu i en vidare passage för matsal, salong och badrum. I matsalen möts du av en vacker kakelugn, likaså vackra snickeridetaljer, och utsikt över den förtjusande järnvägsparken. Beger du dig tillbaka till trapphuset, och kliver in i lägenheten på bottenplan, kommer du märka att även här finns lika mycket att uppleva. Här möts du av en hall innehållande ursprunglig väggpanel och med en takhöjd på 3,2 meter, och du slås av hur två likadana lägenheter kan vara så olika. Denna lägenhet lämpar sig väl för uthyrning eller egen verksamhet, då en separat entré till denna finns på framsidan.

Läs mer

Pris

5 900 000 kr

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter nedan

För eventuella frågor eller funderingar

  Ansvarig mäklare

  Mikael Fritzell

  Fastighetsmäklare

  Franchisetagare

  Mobil: 0706-72 22 33

  mikael.fritzell@lansfast.se
  Planritning
  Planritning
  Planritning

  Värdera din bostad kostnadsfritt*

  Vi erbjuder dig en kostnadsfri uppskattning av dagsvärdet på din bostad så att du kan hålla stenkoll på marknaden.

  *Observera att din lokala mäklare kan behöva ta ut en ersättning även vid en kostnadsfri värdeuppskattning under vissa omständigheter, till exempel om fastigheten är avlägset belägen.

   Beskrivning

   Interiör

   Byggnad

   Byggnadstyp

   2 plan med källare

   Byggår

   1902

   Boarea

   342m2 (Areauppgifter enligt taxeringsinformationen)

   Biarea

   240m2

   Energideklaration

   Energideklaration är inte utförd

   Fasad

   Trä

   Stomme

   Trä

   Fönster

   2-glas

   Bjälklag

   Trä

   Grundmur

   Stensatt källare

   Tak

   Plåttak

   Uppvärmning

   Bergvärme

   Ventilation

   Självdrag

   Bredband

   Fiber

   Fastighetsbeteckning

   Trasten 5

   Allmänt om fastigheten

   Tomtarea

   1 454m2

   Vatten/avlopp

   Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

   Planbestämmelser

   Tomtindelning Stadsplan Byggnadsminne Byggnadsminne

   Läs mer

   Allmänt

   Adress: Järnvägsgatan 9, Vetlanda

   Kommun: Vetlanda

   Område: Centrum

   Boendeform: Friliggande villa - Friköpt

   Ekonomi

   Pris: 5 900 000 kr
   som utgångspris

   Typ: 220, Småhusenhet, bebyggd

   Taxeringsvärde: 1 491 000 kr

   Taxeringsvärde för byggnad: 1 178 000 kr

   Taxeringsvärde för mark: 313 000 kr

   Taxeringsår: 2018

   Pantbrev: 5 st om totalt 1 637 000 kr

   Driftkostnad: 43 400 kr/år

   Driftskostnaden fördelas enligt följande:

   Uppvärmning: 27 000 kr/år

   Vatten & avlopp: 5 400 kr/år

   Sotning: 1 500 kr/år

   Försäkring: 7 500 kr/år

   Övrigt: 2 000 kr/år

   Utöver drift tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 8 349 kr (totalt 51 749 kr)

   Kommentar till driftkostnad: Uppvärmning avser all el (nuv ägare 2019 ca 18 000kwh/år inkl värme, varmvatten, hushållsel). Övrigt är kostnad Anticimex. VA är inkl sopor.

   Karta & område

   Vetlanda

   Funderar du på hur du ska välja fastighetsmäklare? På Länsförsäkringar Fastighetsförmedling får vi hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad. De vänder sig till oss därför att vi kan erbjuda en helhet med fastighetsförmedling, försäkringar, lånelöfte och bolån, något både köpare och säljare vinner på. Vi tillhör nämligen Länsförsäkringar som ägs av sina kunder och styrs av sunda värderingar om närhet, nytta och långsiktighet. Du kommer att märka det i kontakten med oss.

   Så om du vill sälja, värdera eller köpa bostadsrätt, hus, tomt eller fritidshus här i trakten har du kommit rätt. Ring, mejla eller kom in till oss på Vitalagatan 11 i Vetlanda, så pratar vi om hur vi kan hjälpa dig till en riktigt, riktigt bra fastighetsaffär. Om du är ny i trakten tipsar vi gärna om utflyktsmål, för vi kan området väldigt bra.

   Välkommen till din lokala mäklare i Vetlanda!

   Läs mer

   Bobutiken i Vetlanda

   Hitta din mäklare i Vetlanda

   Boendekalkyl

   Liknande bostäder