Seglarvägen 31, Mönsterås

1 700 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Fastighetsbeteckning

  Oknö 1:259

  Adress

  Seglarvägen 31 - Mönsterås

  Kommun

  Mönsterås

  Boendeform

  Friliggande villa

  Byggår

  1955

  Boarea

  82m2

  Areauppgifter enligt säljarens uppgift

  Tomtarea

  1 687m2 - Friköpt

  Rum

  2 rok varav 1 sovrum

  Område

  Oknö

  Utgångspris

  1 700 000 kr

  20 732 kr/m2

  Mycket välskött fastighet på vackra Oknö!

  Med Länsdeklarerat Plus får du ökad trygghet. Huset är besiktigat före försäljning och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos Länsförsäkringars Fastighetsförmedling. Här kan du läsa mer om Länsdeklarerat Plus.

  Med ett väldigt lugnt läge på vackra Oknö ligger denna friliggande villa som idag är permanentboende, men som också passar som fritidsställe. Några mervärden du som köpare får är t.ex. att på bara några få minuter nå vattnet där du kan ta ett dopp, du kan promenera på fina natursköna stigar eller om du ämnar skaffa en båt och båtplats finns det i närheten. Mycket välskött fastighet som förutom huvudbyggnad bjuder på en gäststuga samt en extrabyggnad som inrymmer gästrum samt snickerboa. Smakfullt vitt kök med matplats invid stora skjutbara fönsterpartier, vilket gör att ute och inne smälter samman. Kaminen och luftvärmepumpen värmer huset. Flera uteplatser finns på tomten att sitta och njuta på. Cirka 6 km är det in till Mönsterås Köping där du finner daglig service mm.

  Ansvarig mäklare

  Magnus Johansson

  Reg. Fastighetsmäklare

  070-547 42 00

  magnus.johansson@lansfast.se Läs mer om Magnus

  Alla bilder

  Planritning

  Visning

  Är du intresserad?

  Beskrivning

  Entréplan

  Via gaveln kliver du in i huset och dess HALL, vilken är öppen mot kökets matplats. Här kan du hänga av dig ytterkläderna samt ger hallen utrymme för en sittgrupp, denna lilla "lounge-del" är uppskattad av ägarna. I hallen ligger det klinkergolv och golvvärme samt sitter luftvärmepumpen här. KÖKET är har stort ljusinsläpp tack vare de stora skjutbara fönsterpartierna vid matplatsen. Flera månader om året kan du ha öppet mot uteplatsen och trädgården vilket ger en härlig känsla. Infällda spotlights i taket och maskinell utrustning i form av spishäll, varmluftsugn, kyl/frys och diskmaskin. Köksluckorna är stilrena och vita. På golvet ligger även här klinkergolv och golvvärme. Köket renoverades 2008. VARDAGSRUMMET har ett smakfullt laminatgolv och en kamin från Jötul som sprider värme och ljus, både direkt från kaminen. DUSCHRUMMET är renoverat 2008 och har våtrumsmatta, duschkabin, fläkt, toalett, handfat med skåpinredning, toalett, tvättmaskin och torktumlare. Avslutningsvis finns SOVRUMMET, vilket har ett vinylgolv.

  Tomt

  Mysig trädgårds- och natur tomt med träd, växter och buskar.

  Upplåtelseform: Friköpt

  Övriga byggnader

  Det finns en gäststuga på tomten samt en extrabyggnad som inrymmer gästrum, snickerboa och förvaringsutrymme på övervåningen.

  Byggnad/Renoveringar

  Byggnadsår: 1955

  2002 - Till-/Ombyggnad

  Uppvärmning

  Luftvärmepump (luft/luft), kamin och dir.el.

  Bredband

  Fastigheten är ansluten till fiber

  Uteplats/Balkong

  Flera uteplatser finns att nyttja, både stenlagda och trall i olika väderstreck.

  Bilplats

  Plats för flera bilar finns på tomten.

  Läs mer

  Fakta

  Ekonomi

  Fastighetsavgift/skatt:

  8049 kr / år

  Driftkostnad:

  29 509 kr/år

  Försäkring:

  3 767 kr/år

  Uppvärmning:

  16 478 kr/år

  Vatten/avlopp:

  3 363 kr/år

  Renhållning:

  943 kr/år

  Sotning:

  958 kr/år

  Övrigt:

  4 000 kr/år

  Total driftkostnad:

  29 509 kr/år

  Kommentar:

  I uppvärmningskostnaden ingår även kostnad för hushållsström. Övrigt-kostnaden är för ved samt kostnad för avbetalning av fiber (anslutningsavgiften vid inkoppling). Driftskostnad enligt säljarens uppgift.

  Pantbrev:

  2 st om totalt 1 109 000 kr

  Taxeringsvärde:

  1 183 000 kr varav mark 396 000 kr

  Värdeår:

  1973

  Typ:

  220, Småhusenhet, bebyggd

  Byggnad

  Byggår:

  1955

  Tomtarea:

  1 687m2

  Grund:

  Krypgrund/Plintgrund

  Stomme:

  Trä

  Fasad:

  Trä

  Takbeklädnad:

  Plåt

  Fönster:

  Isolerglasfönster

  Ventilation:

  Självdrag

  Uppvärmningssystem:

  Luftvärmepump (luft/luft), kamin och dir.el.

  Vatten/avlopp:

  Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

  Renoveringar:

  2002 - Till-/Ombyggnad

  Allmänt

  Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

  Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

  Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

  Om budgivning

  Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

  Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

  Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

  Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

  Boendekalkyl

  Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

  Boendekalkyl Räntor