Droskvägen 15, Alvesta

1 650 000 kr

Alla bilder

Visa på karta

Visning

Lör 26 Okt 12:30 - 13:15

Bokad visning - anmäl dig här

Anmäl till visning

Fastighetsbeteckning

Skrindan 2

Adress

Droskvägen 15 - Alvesta

Kommun

Alvesta

Typ

1 ½ plan

Boendeform

Friliggande villa

Byggår

1974

Boarea

147m2

Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Tomtarea

468m2 - Friköpt

Rum

6 rok varav 5 sovrum

Område

Alvesta väster

Utgångspris

1 650 000 kr

11 224 kr/m2

Intresseanmälan

  * Obligatoriska fält,
  ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

  Intresseanmälan

   * Obligatoriska fält,
   ** Vänligen fyll i minst ett telefonnummer.

   Droskvägen 15!

   Tilltagen och välskött villa med spännande planlösning och lättskött trädgård! På droskvägen 15 bor du i en tilltagen familjevilla om 147 kvadratmeter. Här erbjuds välvårdat hem med öppen planlösning och bra sällskapsutrymmen. Vardagsrummet, matrummet och köket ligger i vinkel, vilket ger en härlig yta för sammankomster. Huset erbjuder även praktiska fördelar så som separat tvättstuga med gott om förvaring, helkaklat badrum med stilrena materialval, uppdaterad WC och hela 5 tilltagna sovrum! Dessutom finns murad spis som ger en hög mysfaktor och lättskött trädgård som angränsar mot grönområde på baksidan. Uppvärmning genom luft-luftvärmepump och vissa fönster är bytta till 3-glasfönster. Välkommen!

   Ansvarig mäklare

   Alla bilder

   Visning

   Visning 1

   2019-10-26 12:30:00 2019-10-26 13:15:00 40 Bostadsvisning Droskvägen 15, Alvesta 56,9083463333998, 14,5301876123594 Länsförsäkringar Fastighetsförmedling false DD/MM/YYYY

   Beskrivning

   Rumsbeskrivning

   Entréplan Entré Hemtrevlig entré med plats för ytterkläder till höger i hatthylla. Vidare finns en hall och trappan som tar dig upp till andra våningen. På golvet ligger ekparkett. Sovrum Sovrum med plastmatta på golv och tre inbyggda garderober. Sovrum Sovrum med ekparkett på golv och två inbyggda garderober. Badrum Stilrent, helkaklat- och fräscht badrum. Badrummet är utrustat med golvvärme, dusch, wc, handfat och handdukstork. Vardagsrum/Matrum Vardagsrum och matrum i vinkel. Den spännande planlösningen ger gott om utrymme för soffgruppen, tv-möblerna och större matbord. Dessutom finns en murad spis som ger en hög mysfaktor och utgång till altan belägen i härligt sydöstligt läge. På golvet ligger ekparkett. Kök Charmigt kök med vita luckor och mosaik. Här finns en bra arbetsyta och gott om förvaring i skåp. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin, kyl- och frys i halv höjd. På golvet ligger ekparkett. Groventré/Tvättstuga Vidare från köket når vi groventrén/tvättstugan som erbjuder praktiska fördelar och gott om förvaring i ett förråd. Tvättstugan är utrustad med tvättho, tvättmaskin, torkrumlare, bra arbetsyta och en extra kombinerad kyl och frys. Sovrum Vidare från tvättstugan når vi ett stort sovrum med med ekparkett på golv och tre garderober. Övervåning Hall/Allrum Hall och ett mindre allrum med laminatgolv och gott om förvaring i förråd. Sovrum Tilltaget sovrum med laminatgolv och inbyggda garderober i sidovinden. WC Uppdaterad WC med plastmatta på golv. Utrustad med wc och handfat. Sovrum Tilltaget sovrum med laminatgolv och utgång till balkong i sydöstligt läge.

   Tomt

   Upplåtelseform: Friköpt

   Byggnad/Renoveringar

   Byggnadsår: 1974

   1998: Ombyggnation av carport till tvättstuga, förråd och sovrum. 2003: Renovering av badrum nere. 2005: Installation av spiskassett i eldstaden. 2014: Installation av luft-luftvärmepump. 2015: Renovering av WC uppe. 2019: Installation av fiber.

   Uppvärmning

   El, luftvärmepump och öppen spis

   TV

   Fiber

   Bredband

   Fiber

   Läs mer

   Dokument - klicka för att ladda ner

   Fakta

   Ekonomi

   Driftkostnad:

   25 985 kr/år

   Elkostnad:

   4 946 kr/år

   Uppvärmning:

   11 539 kr/år

   Vatten/avlopp:

   7 144 kr/år

   Renhållning:

   2 356 kr/år

   Total driftkostnad:

   25 985 kr/år

   Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/avgift:

   7 050 kr (33 035 kr)

   Personer i hushållet:

   3 st

   Kommentar:

   Notera att driftkostnaderna är individuella och kan variera. Notera att kostnaden för el och värme är 16 485 kronor och att fördelningen är uppskattad. Kontakta ditt egna försäkringsbolag för prisuppgift på försäkring.

   Pantbrev:

   13 st om totalt 1 360 000 kr

   Taxeringsvärde:

   940 000 kr varav mark 196 000 kr

   Värdeår:

   1974

   Typ:

   220, Småhusenhet, bebyggd

   Byggnad

   Byggår:

   1974

   Tomtarea:

   468m2

   Grund:

   Platta på mark

   Stomme:

   Trä

   Bjälklag:

   Trä

   Fasad:

   Träpanel

   Takbeklädnad:

   Betongpannor

   Fönster:

   3- och 2-glasfönster

   Ventilation:

   SJälvdrag

   Uppvärmningssystem:

   El, luftvärmepump och öppen spis

   Vatten/avlopp:

   Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

   Renoveringar:

   1998: Ombyggnation av carport till tvättstuga, förråd och sovrum. 2003: Renovering av badrum nere. 2005: Installation av spiskassett i eldstaden. 2014: Installation av luft-luftvärmepump. 2015: Renovering av WC uppe. 2019: Installation av fiber.

   Allmänt

   Uppgifter om fastigheten härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

   Samtliga areauppgifter är baserade på säljarens information samt officiell fastighetsinformation. Dessa uppgifter kan av olika skäl vara felaktiga. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

   Behöver du hjälp att beräkna de kommande boendekostnaderna - ansvarig mäklare erbjuder sig att upprätta en skriftlig boendekostnadskalkyl.

   Var vänlig och respektera säljarens önskemål om att boka tid med oss för visning.

   Om budgivning

   Det finns inga i lag bestämda regler för hur en budgivning ska gå till. Det är därför säljaren som, i samråd med mäklaren, bestämmer formerna för budgivningen. Mäklarna på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling verkar för att budgivningen ska vara öppen och tydlig så att spekulanterna ska få insyn i budgivningsprocessen.

   Mäklaren är skyldig att framföra alla bud och andra meddelanden som en spekulant vill ha framförda till säljaren. Enligt fastighetsmäklarlagen ska mäklaren också upprätta en förteckning över de bud som lämnas med angivande av budgivarens namn, kontaktuppgifter, det belopp som bjudits, tidpunkt för när budet lämnades samt eventuella villkor för budet. Anbudsförteckningen lämnas ut till säljaren och köparen senast när mäklarens uppdrag är slutfört, vilket normalt är på tillträdesdagen. Annan budgivare än köparen har inte rätt att få ta del av anbudsförteckningen, utan har endast rätt att få information om att bostaden har sålts till någon annan. Mäklaren är inte heller skyldig att i övrigt tala om för spekulanterna vilka bud som har lagts eller vilka villkor som har diskuterats med andra spekulanter. De bud som redovisas på www.lansfast.se är därför inte nödvändigtvis samtliga lagda bud, utan enbart de bud som säljaren har godkänt för redovisning.

   Säljaren har alltid så kallad fri prövningsrätt, vilket innebär att han eller hon inte behöver sälja till den som har lagt det högsta budet. Innan ett köpekontrakt är undertecknat av köpare och säljare finns inte heller något bindande avtal. Det innebär att ett anbud eller ett muntligt eller skriftligt löfte att sälja eller köpa inte är bindande för varken köpare eller säljare. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning men innan överlåtelseavtalet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som får ta ställning till om budet ska beaktas.

   Mer information om budgivning finns här: lansfast.se/budgivning

   Boendekalkyl

   Vi hjälper dig att göra en kalkyl över ditt boende. Ska din bostadsaffär kännas trygg är det viktigt att ha koll på vilka kostnader som din nya bostad för med sig. Inte bara för räntor, lån och för att ha goda marginaler för framtida avgifts- och räntehöjningar, utan även för kostnader som kommer med köpet, som el, renhållning, garage och vatten. Köper du en villa ska du även räkna med kostnader för lagfart och pantbrev.

   Boendekalkyl Räntor